Ja hoor het is weer Ster Wavespell

260 dagen geleden ergerde ik me zo aan de grootheidswaan van sommige mensen zoals ze zichzelf voordoen op facebook of internet. Nu… vandaag heb ik het weer.
Meer en meer geldt voor mij de ‘walk your talk’.  Geen woorden maar daden. Dat wat ik verkondigen wil in de praktijk zelf voorgaan. Daarom gaan bij grootdoenerij mijn nekharen helemaal overeind…
Denken we echt dat we meer waard worden door zelfverzonnen ‘krachtnamen’ bij je naam te zetten? Of als de woorden die we gebruiken zo moeilijk zijn dat niemand ze begrijpen kan? Of mensen die zeggen dat ze ‘ingewijd’ zijn… en dan weet ik – ik was erbij, maar heb geen inwijding gezien.
Voor mij is Don Alejandro Cirilo een voorbeeld, de 85-jarige Guatemalteekse Maya priester, die onlangs in Epe was. Zijn woorden zijn eenvoudig, hij noemt zichzelf een simpel man (terwijl hij ontmoetingen heeft gehad met de Paus, Obama, de Dalai Lama, etc) Alles wat hij wil is liefde, hij wil dat we luisteren naar ons hart en dat we voor onze dierbare moeder Aarde gaan zorgen, in ons aller belang.  De eenvoud van zijn woorden gaan direct naar het hart. Zonder eerst via het hoofd te hoeven reizen… dat is de kracht van zijn taal.

Bijzonder dat juist nu, in dit Ster Wavespell weer de ergernis opkomt bij me. Maar het is geen toeval: Het is een bekende schaduw van de Ster om zichzelf buiten alle realiteit te plaatsen en zichzelf hoog aan de hemel neer te zetten – weg van het gepeupel op Aarde. Ik geloof dat de energie van dit Ster Wavespell de absurditeit van de wonderlijke, buiten zichzelf geplaatste acties van deze mensen juist extra zichtbaar maakt. Daarom zie ik het nu zo helder.
Mijn afkomst uit de vruchtbare kleigronden van Noord-Holland geven me veel aarding en een sterke afkeer van  grootdoenerij. Doe maar gewoon…

De schaduwzijde daarin is dat ik voel dat ik terugdeins voor de veelheid van het aanbod en het geschreeuw op de digitale snelweg. Het lijkt wel alsof iedereen trainingen en workshops aanbiedt. Iedereen is coach en doet zich voor als specialist, ook als ze dat niet zijn of pas 1 jaar bezig. Onze digitale snelweg is vol komen te staan met reclameborden. Zelfs de schoolfotograaf vraagt of je je wilt aanmelden voor zijn nieuwsbrief? Kom op zeg!
En in deze veelheid weet ik dat ik iets te bieden heb, maar ik wil niet gaan staan schreeuwen. Waar 4 jaar geleden een mailing of flyer nog 10 mensen leverde voor een workshop, wordt het nu gewoon niet opgemerkt. En dat is jammer.
Het blijkt dan toch dat de mensen die het hardst roepen gehoord worden..
Aanstaande zaterdag geef ik in Utrecht een zegelopstelling – systemisch werken met de 13 Manen kalender. Super interessant en wie meegedaan heeft roept allemaal dat ze dat veel vaker willen. Maar wie leest dit?

Ik doe het niet voor mezelf. Ik heb genoeg te doen. Twee heerlijke kleine  kindjes. Nog 3 boeken te schrijven. Ik heb geen goedkeuring of bevestiging meer nodig.
Mijn neiging in deze schreeuwerige veelheid is terugtrekken….maar met deze beweging neem ik ook terug wat ik kom brengen aan de mensheid. Ik ga zo mijn kracht inhouden en voor mezelf houden. Mijn vermogen kanaal te zijn komt dan niet meer ten goede aan anderen…

En dat klopt niet!
Dan gebeurt er iets dat de schepping anders had bedoelt…

De 13 manen kalender zegt dat het zegel van je geboorte, dat wat jouw talent is, een geschenk is aan de schepping zelf.

Daarom, voor wie het nog niet wist..

2 nov: Zegelopstellingen
25 nov: Basis van het sjamanisme
9 nov: beginnersworkshop: mayakalender ervaren

liefs,
Nicole

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

Een reactie op Ja hoor het is weer Ster Wavespell

  1. Carla Traarbach schreef:

    En dan toevallig ben ik een lezer hier. Ik zeg eerlijk, nog nooit hier geweest, maar vandaag krijg ik niet voldoende antwoord uit het 13 Manen werkboek en was zoekende naar meer.
    De hele dag ben ik onrustig, voel me weer helemaal onzeker over alles, terwijl het toch eigenlijk de dag van de kroon op het werk hoort te zijn. 13 Zon eind dag van de 260 dagen van de Tzolkin. Wat gaat de nieuwe cyclus me brengen?
    I.i.g. een ‘nieuwe’ site waar ik vaker op bezoek zal gaan en wie weet ooit een workshop om weer stappen verder te komen.
    Vriendelijke groet, Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *