Spiegel

Deel hier je ervaringen met de Witte Spiegel: de Spiegeldagen, Spiegel mensen en het Spiegel wavespell.ETZNAB: ets’nab – Witte Spiegel

Bezit de verfijnende kracht van het Witte Noorden]

Ik ben ETZNAB; SPIEGEL; ik zie je schaduwkanten onder ogen

Ik breng je zuiverheid en tijdloosheid

Etznab leeft in het gebied van de spirituele wereld en opereert met een universeel bewustzijn. Het is de reflectie van de eindeloze orde. Het verfijnt het spirituele en is zelfwerkzaam, niet veel van anderen nodig hebbend. Zijn basisenergie is ontvangend. Etznab is praktisch en werkt overzichtelijk. Het is sociaal, maar worstelt in relaties waarin mensen te dichtbij hem komen. Het sluit makkelijk compromissen, maar onderdrukt dan de woede die het voelt, wanneer het compromis niet helemaal zijn gelang dient. Etznab’s vraagstuk is eigenbelang versus opoffering. Het zal oplossingen vinden wanneer het samenwerkingsvaardigheden ontwikkelt en leert om te delen met anderen.

Chakra: plexus solaris – ontvangen
Planeet: Neptunus
Aarde familie: 3-punts familie = Signaal familie
Stam: hemel stam (Adelaar, Krijger, Aarde, Spiegel, Storm)
Tijdcel:5 – Matrix – zelf reguleren (Aarde, Spiegel, Storm, Zon)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Witte Spiegel Wavespell
13 dagen: kin 118 t/m 130

Naar binnen stralen / structurele orde
Structuur, Reflecteren, Waarheid

Zegel Spiegel: Spiegel wil maar een ding: de waarheid. Het zal wegsnijden wat rot is en aan het licht brengen wat bedekt is. Illusies worden doorzien en aan de kant geschoven. Met maar één doel: zo boven zo beneden; de kosmische orde weerspiegelen op aarde.

Spiegel Wavespell:
De Spiegel laat je onverbloemd zien hoe je er voor staat. Ben je eerlijk geweest? Dan krijg je dat terug. Wie goed doet, goed ontmoet. Heb je fouten gemaakt en deze niet rechtgezet? Dan zul je ze deze 13 dagen op je bordje krijgen. Ben je te gestressed? Dan zul je kunnen struikelen… Stop en denk na over je leven en je handelen. Handel je vanuit je hoofd of hart? Leef je wat je gelooft? Spiegel weerspiegelt het allemaal…

Gebruik de spiegel. Je kunt getroffen worden door de schaduwen van mensen, op een manier waarbij zij hun problemen in jouw schoenen schuiven. Laat je niets wijsmaken. Ga op zoek naar de waarheid. Soms volstaat het om terug te spiegelen, de problemen terug te schuiven naar waar ze thuishoren. En natuurlijk vraag je ook jezelf af of er iets is dat jij op anderen afschuift.

Het grootste deel van deze Wavespell zitten we in de middenkolom van de Tzolkin, waar toekomst en verleden samenkomen en gespiegeld worden in het heden. Het is een intensieve periode die je hart sneller laat slaan en de bloeddruk omhoog brengt. Zorg goed voor je lichaam.

Obsidiaan
De Maya’s beschouwden de Obsidiaan steen als heilig; ze maakten er spiegels van, zowel om jezelf in te zien, als om de toekomst te zien. Het is een vulkanisch glas en dus vlijmscherp, daarom gebruikten ze het als messen. Het Zonnezegel Spiegel laat ook deze verschillende kanten zien. Het is als een mes, dat de taart snijdt om te kunnen delen, als het mes dat de waarheid aan het licht brengt door weg te snijden wat rot is. En het is de spiegel die je onverbloemd laat zien wat de waarheid is.

Opruimen
Spiegel en dus ook het Spiegel Wavespell is een fantastische opruimer en schoonmaker. Gebruik deze energie om je huis en je geest te verruimen.

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook:

5 Wind: bekrachtig jezelf met Spirit

Wow, wat een NU power

 


8 reacties op Spiegel

 1. Ida schreef:

  Ik (witte spiegel 7) heb vandaag, eerste dag van het witte spiegel levenspad, een dag vol irritaties. Kleine dingetjes, zoals wegen die ineens zijn afgesloten, een dochter die haar (belangrijke) mailtjes niet leest, mensen die net even te veel aandacht vragen, nieuwe tafel en stoel die thuis toch net niet goed blijken te passen, een aanmaning plus boete van een belastingaanslag die ik toch écht al had betaald, tas vergeten. Allemaal niet goed voor mijn bloeddruk ;)… En heb ineens spierpijn in m’n schouders (daar waar schouder in nek overloopt, links en rechts….)

  • Nicole schreef:

   Aj , die Spiegels toch! Wat spiegelen ze ons: Ben je te gestressed? Dan zul je kunnen struikelen… Stop en denk na over je leven en je handelen. Handel je vanuit je hoofd of hart? Leef je wat je gelooft? Spiegel weerspiegelt het allemaal…
   Hoe kom je uit deze 3 -dubbele gekmakende spiegel. (zegel, gids en wavespell) Vraag het het maatje van de Spiegel: de Draak ; en de Draak vraagt je waar je behoefte aan hebt? Wat voed je? Wat heb je nodig?
   Rust?

 2. Tim schreef:

  Vandaag een heerlijke spiegeldag gehad. Ik heb eindelijk de rotzooi onder m’n bed schoongemaakt en opgeruimd. Veeel dingen weggegooid die niet meer bij me paste. Heerlijk!! Ook op sociaal gebied keuzes durven te maken. Eerlijk kijken: wat wil ik zelf? Werkt bevrijdend.

 3. Colinda schreef:

  Mijn toon 4 zelfbestaande vorm is Spiegel..en tja dat van de onderdrukte woede herken ik wel..
  maar juist hierdoor heenwerken, schoon schip maken en door de spiegel heen kijken helpt me om langs mijn valkuilen heen te lopen ipv er midden in te stappen…
  Mijn verleden en heden samenbrengen kan ik momenteel heel goed gebruiken om mijn juiste coachrichting in mijn bedrijf te bepalen, wat is nu illusie en ego en wat heb ik nu daadwerkelijk te bieden als ik in die spiegel kijk 😉 en zo de stralendheid van mijn sterrenkracht tegenkom die ik kan inzetten voor mijn cliënten? De Wind-communicatie met anderen werken hierin als een fantastische spiegel van jezelf overigens…ook lekker confronterend hahaha…

 4. Jacky schreef:

  Haha.. Mijn voet zwaar gekneusd, sloeg de laatste treden van de trap over. Kinderen moeten nu alles zelf doen. Moeder met pootje omhoog. Alles komt nu aan op samenwerking, delegeren, ontvangen, ontspannen, spiegelen, alles. Mooie bevestiging, het bovenstaande beschrevene, van wat ik al aan het ervaren was.

 5. Brigit schreef:

  Mijn partner en ik zijn BEIDEN witte spiegels en moeten op het pad van wonen en leven nu grote compromissen sluiten, wij geven beiden niet meer toe… Teleurstelling verdriet en kwaadheid en toch die liefde. Wie heeft ervaring met relatie tussen twee witte spiegels?

  • Sara schreef:

   Mijn man en ik zijn beide gele zonnen met levenspad witte spiegel….. Aanvankelijk leek een leven samen zo evident maar naarmate we ouder worden is datgene wat evident leek een enorme uitdaging geworden… En confronterend, maar we willen er beide voor blijven gaan. Zo zie je maar!!!

 6. Inge schreef:

  Een paar dagen geleden werd ik getroffen door een diep verlangen in mij naar een (m’n) levensmaatje.
  Met dit wavespell in de middenkolom kan het niet scherper. Vanochtend opnieuw, maar met een andere ‘kleur’ en ‘toon’.
  Vandaag Zonnezegel: Kimie en las de bijbehorende tekst. Het was alsof ik werd uitgenodigd met de woorden “Kom en dans met mij”. Ik kan nu niet anders zeggen dan: Het leven is tòch… en blijft magisch mooi! (Geel Zaad-7)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *