Zon

Wat is jouw ervaring met de Gele Zon? Deel het met ons…AHAU: ahauw – Gele Zon

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben AHAU; ZON; ik ben je toegewijde en christusbewustzijn.
Ik breng je onvoorwaardelijke liefde en eenheid

Ahau leeft via de geest (spirit) en handelt vanuit een universeel bewustzijn. Het is de verlichting en het universele vuur. In het Maya betekent Ahau naast “zon” (zonlicht) ook “zonneheer” (hij die verlicht is). Ahau is zelfvoorzienend, wat wil zeggen dat het vanuit zichzelf ontdekt wat hij nodig heeft. Ahau is liefhebbend, toegewijd, artistiek, dromerig en romantisch. Ahau kan sociaal onhandig zijn, maar heeft het goed met iedereen voor. Ahau kan – vanuit zijn idealistische geaardheid – koppig en compromisloos zijn. Ahau’s uitdaging is leren omgaan met teleurstellingen, ontstaan als gevolg van onrealistische verwachtingen. Ahau heelt door te leren het leven simpel te houden.

Chakra: kruinchakra – ontvangen
Planeet: Pluto
Aarde familie: streep familie = Polaire familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel: 5 – Matrix – zelf reguleren (Aarde, Spiegel, Storm, Zon)

Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Zon Wavespell - Mayatzolkin.comGele Zon Wavespell
kin 40 t/m 52

Onvoorwaardelijke liefde
Universeel Vuur, Leven in liefde, Verlichting

Zegel Zon: Zon is het Christus of Boeddha bewustzijn, onvoorwaardelijk naar alles wat leeft. Je weet dat je bent, dat alles is en je voelt die grote verbondenheid met alle leven om je heen. Zon is het licht waaruit we tevoorschijn komen en waarnaar we allemaal terugkeren.

Zon Wavespell: Zon staat voor het universele vuur dat alle het leven verlicht en verwarmt. Wees als de zon en straal jouw liefde de wereld in, onvoorwaardelijk. Vraag jezelf hoe onvoorwaardelijk jouw daden zijn. Wat zijn de achterliggende motieven of verwachtingen? Als deze niet helemaal zuiver zijn zou je in deze Wavespell wel eens teleurgesteld kunnen worden. Als deze dagen idealistische denkbeelden de realiteit in de schaduw zetten, draai het licht dan wat bij zodat het alles beschijnt. Dit Zonnezegel staat ook bekend als bloem of gezicht. Let op hoe zich dit aandient deze dagen.

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook:
Gele Zon Wavespell: 21 dec 2013 is een kans

3 reacties op Zon

 1. Gabriëlla schreef:

  Ik ben een Gele Zon. En ja echt het wordt helemaal prachtig verwoord. We willen dat de zon schijnt bij de ander, zodat we de warmte en licht mogen/kunnen voelen op onszelf. Het deugddoende gevoel is zalig. Zon maakt zon. Zalig. Soms wat te onstuimig zodat het donker te fel belicht wordt en ja dan zet je sommige in hun blootje. Wat echt niet de bedoeling is. Niks blijft verborgen. Alles komt piepen,het wil de warmte en het licht voelen. Sorry….kan soms niet anders….wil dat je gelukkig bent.

  • Dineke schreef:

   Hallo Gabriella,

   Ik was nieuwsgierig naar een andere gele zon. En wat heerlijk om te lezen en herkenbaar. Zomaar laten ontstaan in het vertrouwen op de zon en het licht, en daarin vanuit deze warmte een ander ontmoeten. Helderheid. Heerlijk, ‘zijn’ in alle eenvoud en in alle kracht/licht die er is, in ons zelf, de ander, de aarde
   en het universum.

   Dineke

 2. Hanneke schreef:

  Ja heel herkenbaar ook voor mij als gele zon, Doordat ik nu weet welke zegel en kin bij mij horen begrijp ik mezelf beter. Ik kon en kan soms erg perfectionistisch zijn op de zuiverheid bij mezelf maar ook bij andere. Nu ik weet dat dat hoort bij mijn gele zon kan ik het veel makkelijker laten zijn. Mezelf maar ook de ander en dat vind ik fijn! Ook een mooie tip. ‘Helen door het leven simpel te houden’ Geld natuurlijk voor iedereen maar voor een Gele zon zeker zo omdat we doorgaans toch al wat meer kosmisch gericht zijn en niet zo aards. Maak ik het aardse leven maar zo fijn mogelijk voor mezelf met simpele kleine dingen. Daar kan ik van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *