260 dagen ronde – een ‘spin’

Deel hier je ervaringen met de ‘spin‘ – de ronde van 260 dagen.
Elke 260 dagen komt de zelfde energie weer langs. Dat betekent dat ook de herinnering aan 260 ervoor weer in je lichaam opgewekt wordt. We zijn benieuwd of je dat ervaart en hoe.


 

4 reacties op 260 dagen ronde – een ‘spin’

 1. Ivonne schreef:

  De eerste ervaring die ik had met een spin was de geboorte van mijn zoon. Het bijzondere is namelijk dat hij verwekt en geboren is in hetzelfde zonneteken (geel Zaad). Toen ik daar achterkwam ben ik de volgende spin gaan bijhouden welke dagen er bijzonderheden plaatsvonden tijdens de zwangerschap en of dat de volgende 260 dagen ook weer terug kwam, zoals b.v een echo, een feest waarbij ik erg vermoeid was en mijn kindje erg onrustig, de periode waarin mijn moeder met een beroerte in het ziekenhuis lag. En inderdaad…..als ik dezelfde kin in de gaten hield reageerde hij wel heftiger op of rondom die dagen. Voor mij een bevestiging en ook fijn om te weten waarom mijn kind op dat moment iets heftiger reageert. Ik kan hem zo beter ondersteunen. Ik noteer nu de kin van heftige gebeurtenissen in mijn leven of die van mijn kinderen, zodat ik er rekening mee kan houden.

 2. Tim schreef:

  Iets meer dan 260 dagen geleden kwam ik voor het eerst in contact met de Maya-kalender. Ik zag de agenda staan in een smartshop en werd getrokken door … tsja, door wat eigenlijk? Ik was in ieder geval geïntrigeerd en raakte steeds meer geïnteresseerd naarmate ik de agenda steeds meer doorkeek.
  Inmiddels kan ik de kalender niet meer wegdenken uit mijn leven. Gewoonweg omdat ik het veels te leuk (en handig en leerzaam) vindt om er iets mee te doen. Ik kan energieën beter plaatsen, van mezelf, van de tijd, van andere mensen. En dat scheelt weer heel veel energie.
  Ik vind het leuk om te merken hoe dingen soms samenvallen, om er mee te kunnen spelen en het lot wat dat betreft een handje te kunnen helpen af en toe. Waarom zou je het jezelf moeilijker maken als dat niet nodig is?
  Ook kom ik beter tot inzichten in mijn relaties (vriendschappen, familie, etc.) en dat kan soms heel frustrerend zijn, soms heel verhelderend en ook vooral weer heel erg leuk.

  Dus ja, tof, die maya-kalender 😀

 3. Marion schreef:

  Beste Nicole,
  Ik, 6 tovenaar, heb deze week week het 13 manen werkboek gekocht en ben echt verrukt. Veel wordt mij nu helder, ook de sychroniciteiten, die de compacte fractal van 260 dagen die de Tzolkin in feite is, oproept in het dagelijks leven. Prachtig om te beseffen dat tijd een eindeloze spiraal is en geen opdelng van 360 graden ruimte in 12 stukken van 30 graden waarin onregelmatige groepjes dagen zijn gepropt. Mooi ook dat uit het boek blijkt dat je kingetallen mag optellen om de waarde van een relatie te bepalen. Op deze manier heb ik in mijn omgeving een doodzieke vriendin (13 krijger) die op korte termijn afscheid zal moeten gaan nemen van haar kinderen, maar dit moeilijk kan vanwege een geestelijk beperkt kind (12 zaad), zicht gegeven op de positieve waarde van hun relatie 12 zon zodat ze hopenlijk e.e.a beter kan afsluiten, Dank Nicolle! Wel heb heb ik nog een vraag over deze spin. In het midden vd tzolkin zit de groene punt waar de Hunab Ku zich bevindt. Ik heb begrepen dat de 260 kin in feite 260 verschillende dna pakketjes zijn van mannelijke zonne x vrouwelijke maan energiën. Correleeert in dat opzicht bijv kin 260 (13 Zon) ook met 260 Herz dus met de hoogste energie vd tzolkin? Of dragen juist 8 hond en 1 aap, met veel lagere kin getallen, de hoogste energiën in zich omdat zij het dichtst bij het centrum vd tzolkin liggen? Zo ja zijn deze mensen/ dagen dan met kwaliteiten met een hogere waarde dan andere mensen/ dagen uitgerust? Lijkt me niet eerlijk. Het voelt of er iets dan niet klopt

  • Nicole schreef:

   Ha, nee gelukkig niet! We zijn allemaal nodig om het gehele scala aan ‘kleuren’ te creëren. Niemand is meer of minder waard. We kunnen er niet één missen. Voor mij zijn wel kin 260 ( zoals Einstein) en 1 Aap heel bijzonder vanwege die mooie plek in de kalender. Maar geen hogere frequentie vanwege de geboortedag. Die kun je alleen maar veroveren door zelfontwikkeling in je leven. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *