Workshops

Mogelijke workshops zijn:


Werken en leven met de mayakalender; de 20 Zonnezegels en je persoonlijk orakel

De nadruk van deze workshop ligt op een verdieping van de betekenis van de 20 Zonnezegels en wat de 13 manen kalender jou persoonlijk te zeggen heeft. We gaan dieper in op de basisenergie van de Maya’s om tot een groter begrip te komen van deze kennis. De combinatie van ceremonie en kennis overdracht, luisteren, beleven en zelf doen maakt deze workshop tot een onvergetelijke dag. Vanuit het altaar als centrum van de plek en de dag beginnen we met het ceremonieel openen van de windrichtingen. Daarna volgt een Maya ‘In lak’ech begroetingsceremonie’ – de ‘ik ben een andere jij’ in verbinding met de bron Hunab K’u. Ik vertel over de basis van de 13 Manen Kalender geef achtergronden over de 20 Zonnezegels. Daarna gaan we de zonnezegels uitnodigen en ervaren in de vorm van mudra’s en hun bijpassende muziek. Je leert om zelf een Maya-horoscoop uit te rekenen en uit te leggen. Wat zegt het jou. In een orakelopstelling laat ik je kennismaken met je antipode en/of je occult. Wat is de Dreamspell en wat is een Wavespell van Bestemming. En natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen.

Je gebruikt je 13 Manen Werkboek om informatie in te tekenen. Neem mee: Je 13 Manen Werkboek,en/of 13 Manen Agenda, pen, zwarte fineliner, kleurpotloden (min.rood, wit, blauw, geel, groen, zwart)De 13 Tonen der Creatie

Tijdens deze workshop gaan we in op de 13 Tonen en op het Wavespell. Het Wavespell is een proces in 13 stappen, of 13 Tonen, en is essentieel voor alles wat plaatsvindt. Toch krijgen de Tonen niet veel aandacht. Als getallen zijn ze abstracter dan de 20 Zegels met hun sprekende pictogrammen.
Daar gaan we deze dagen wat aan doen. We brengen de Tonen tot leven in een oefening of dans, de ‘wave’. De Tonen krijgen een gezicht door de verschillende verbeeldingen van diverse Time=Art kunstenaars en we gaan praktisch aan de slag met het Wavespell; hoe kun je het wavespell benutten en herkennen. Uiteraard beginnen we weer met de ‘In lak’ech begroetingsceremonie’, maar dan in een andere vorm dan bij de beginnersworkshop. Een basiskennis van de Zegels en Tonen en 13 Manen Kalender is vereist. Dit kun je zien als een vervolgworkshop op de 20 Zonnezegels workshop.

“Gisteravond mijn eerste kennismaking met: 13 Tonen en hun energie ervaren. Informatief, leuk, leerzaam èn een vrouw die met passie de workshop geeft; dank je wel Nicole!”
Inge, 7 zaad


Workshop ‘Maya astrologie’ voor gevorderden


Deze workshop is voor mensen die bekend zijn met de 13 Manen Kalender en de zegels en tonen al kennen. Je weet hoe je jouw orakel (jouw signatuur met hulpzegels) kunt berekenen.
In deze workshop gaan we direct diep in op de horoscoop:
– hoe bepaal je de horoscoop van een orakel.
– hoe leg je verschillende orakels naast elkaar en leg je de relatie met elkaar uit
– wat is en zegt de Wavespell van Bestemming
– wat is het Kasteel van bestemming ofwel 52 jaren pad.
– de 13 tonen
… en wat er nog meer aan de orde komt of wat jullie specifiek willen weten.Verdiepingscursus 

Tijdens de cursus leer je om zelf de 13 Manen Kalender in de praktijk toe te passen en om een uitgebreide horoscoop zelf te kunnen duiden. De cursus is voor mensen die al bekend zijn met de 13 Manen Kalender en een verdieping willen van hun kennis.”
Inhoud: o.a
– Hoe kun je de 13 Manen Kalender gebruiken om je leven mee in te delen en ermee te plannen.
– Interpreteren van dagzegel en toon + week kleur + Wavespell + Kasteel+ Maan totemdier + dag in de maand+ plasmazegel + jaar energie, etc…
– Scherper krijgen van zegels en tonen
– Horoscoop maken en uitleggen
– Waarom zijn er mensen die niet lijken op wat ik uitgerekend heb.
– Aarde families, kasteel van bestemming , alle wavespells van bestemming, schaduwen van de zegels, etc.


Het schild van kracht; werken met het Maya medicijnwiel

Om jouw zegel staan 4 andere zegels die enorme invloed uitoefenen. Wat zeggen ze je en hoe werkten ze op je in? Waarom herken je iemand soms niet in zijn eigen zegel. Hoe kun je jouw 4 ondersteunende zegels in je voordeel gebruiken…. allemaal vragen die aan de orde komen.
Inclusief  delen van 13 jaar eigen ervaringen met het orakel lezen.Zegelopstellingen; systemisch werken met de Mayazegels

Systemisch werk is een fascinerend fenomeen dat vooral bekendheid heeft gekregen door het werk van de Duitse familie- en psychotherapeut Bert Hellinger.
Je zonnezegel is het geschenk dat jij bent aan het leven. Dit geschenk ook werkelijk leven is niet makkelijk. Dat betekent dat je in de kracht van je zegels zal moeten gaan staan – ondersteund door de 4 helpers. Opstellingen ofwel, systemisch werk is bekend geraakt via Bert Hellinger. Vandaag gaan we deze Zegel opstelling neerzetten in de ruimte en kijken hoe deze helpers je van dienst kunnen zijn en wat ze je te vertellen hebben. Voor de opsteller kan dit zowel confronterend als helend zijn, en in vrijwel alle gevallen uiterst herkenbaar. Indien mogelijk wordt de opsteller in de opstelling geplaatst op zijn eigen plek.

Lees meer over de Zegelopstellingen >>Thema avonden
Regelmatig organiseert Nicole thema avonden gerelateerd aan de Maya cultuur en de 13 Manen Vredes Kalender, zoals bv.
– de 20 zonnezegels ervaren
– de Tonen in je lichaam ervaren
– chocolade ceremonie
– Maya geneeswijzen
– Maya muziek en ceremonieBasis van het sjamanisme

Elke workshop of ceremonie begin ik met het openen van de windrichtingen en het smudgen van de aanwezigen. Wil je begrijpen wat ik doe en waarom? Wil je zelf leren hoe je dit doet?
Deze avond zal ik de grondbeginselen van het sjamanisme delen.
Aan bod komen:
– Wat is smudgen met salie en hoe doe je dat (ik zal salie, kruiden en smudgeschelpen meenemen voor verkoop)
– wat is de heilige ruimte en hoe creëer je die, en waarom
– waar staan de windrichtingen voor
– we zingen en leren het lied van de vrouwencirkel en meer liederen
– Hoe sluit je de cirkel
– wat is een speakingcircle, waarom doen we dit, etc…
Mannen ook welkom. 😉

Ik hoop daarmee meer grond te geven om het makkelijker te maken de talking cirkel te dragen met elkaar of ceremonies te houden. Elke ceremonie is er één die helpt de Aarde en mensheid te helen.


dagworkshop: Wek de sjamaan in jou

Sjamanisme is een overkoepelend begrip voor traditionele geloven, rituelen en praktijken uit diverse culturen verspreid over de hele wereld. Kenmerkend is dat de sjamaan contact heeft met “een andere werkelijkheid”.  Het meest kenmerkende aspect van sjamanisme is dat de sjamaan direct contact maakt met de geestenwereld door in trance te geraken. Antropoloog Mircea Eliade gaf de definitie; ‘een sjamaan brengt zichzelf in een trance waarin zijn/haar ziel wordt geacht het lichaam te verlaten en op te stijgen naar de hemel of af te dalen in de onderwereld’. Lees meer over de trancereis.
Het mooie aan ‘sjamanisme’ is dat je niet een sjamaan hoeft te zijn om het te kunnen ervaren. Iedereen die nieuwsgierig is kan komen om te onderzoeken of het iets voor hem/haar is.

Sjamanisme dag; €90
Leren vuur maken, verbinden met elementen ,  je eigen altaar maken, luisteren naar de spirits, offeren aan de spirits, songs en teachings.
De dag biedt een goede combinatie van leren en zelf ondergaan/bezig zijn. incl materiaal.Trancereis; ontmoet je krachtdier

Trancereizen is reizen zonder de deur uit te gaan. Het is een sjamanistisch fenomeen, die uitgaat van het bestaan van verschillende dimensies. Voor natuurvolkeren horen de andere dimensies dan die van het dagelijkse leven bij ons, zoals het leven zélf bij ons hoort. Op het geluid van de drum ga je op reis en onderzoek je diepere lagen van jezelf. Hierbij kun je allerlei gidsen ontmoeten in de vorm van krachtdieren, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld planten, engelen of goden. Aan deze kun je vragen stellen en heel verrassende antwoorden krijgen!
Meer over transreizen 


Sjamanistische natuurwandeling

We zijn ontwent de natuur te lezen. Een geschikte of veilige plek zoeken ergens buiten is niet meer nodig. De architect bepaald waar je huis komt te staan. Er staan banken in het bos om op te zitten. Toch verlangen we ons te verbinden met de natuur, te verbinden met de planten- en de dierenwereld, met de aarde en de bomen. We gaan vandaag op een bewuste manier door een natuurgebied lopen. Contact maken met de plek, gebruik maken van al je zintuigen, voelen en lezen van bomen en krachtlijnen, bewust worden van poorten en overgangen.


Ontmoeting met Badhuhenna – de Godin van eigen bodem

2000 jaar Christendom heeft ons veel laten vergeten van de kennis van onze voorouders. Net zoals we dat zien bij culturen die niet overheerst zijn, of pas recenter veroverd, hadden wij hier ook onze Goden en Godinnen.

Gelukkig leven wij in de tijd van het herinneren waar de lagen van verduistering verlicht worden. Informatie wordt beschikbaar voor velen. Er zijn momenteel veel fijngevoelige mensen die de oude kennis weer tot leven wekken. Want dat is wat er gevraagd wordt. Alles is er, en is voor ons bewaard gebleven. Het is aan ons deze kennis opnieuw te ontsluiten.

Eén van deze oude Godinnen van eigen bodem is Badhuhenna. Slechts haar naam is overgebleven vanuit geschriften van Tacitus.
Maar mijn ervaring is dat zij als Godin nog springlevend is. Ga je mee?


Andere workshops/lezing of ceremonie op uitnodiging
Nicole kan op uitnodiging een workshop geven bij jou in de buurt. Heb je een groep van ong. 10 mensen en een ruimte? Ook vrijgezellenfeestjes, of een halve workshop kan. Neem contact op voor de mogelijkheden.

8 Reacties op Workshops