Zegelopstellingen©

Systemisch werken met de Mayazegels

Systemisch werk is een fascinerend fenomeen dat vooral bekendheid heeft gekregen door het werk van de Duitse familie- en psychotherapeut Bert Hellinger. Veel mensen zijn inmiddels bekend met ‘familieopstellingen’ waarbij  representanten gevraagd wordt een familielid te vertegenwoordigen door letterlijk te gaan staan in de ruimte.
Al enige jaren stel ik mensen op vanuit de 20 Mayazegels om helderheid te bieden in hun persoonlijke levenspad, schaduwen, zwaktes en kwaliteiten.

Je zonnezegel is het geschenk dat jij bent aan het leven. Te voelen en te leven dat je een geschenk bent is niet makkelijk. Om dit werkelijk te gaan leven zul je in de kracht van je zegel moeten gaan staan – ondersteund door de 4 helpers.
Daartoe gaan we deze Zegel-opstelling neerzetten in de ruimte en kijken hoe deze helpers je van dienst kunnen zijn en wat ze je te vertellen hebben. Voor de opsteller kan dit zowel confronterend als helend zijn, en in vrijwel alle gevallen uiterst herkenbaar. Indien mogelijk wordt de opsteller in de opstelling geplaatst op zijn eigen plek.

Eén van de deelnemers, zelf professioneel opsteller, riep uit toen hij in de opstelling stond: “Ik heb geen idee wat ik kan verwachten! Ik weet hier niets van.” Dat hij na afloop toch heel veel had gehoord waar hij veel mee kan en wat echt over hemzelf gaat, is voor mij wederom een bevestiging van mijn manier van het opstellen van de zonnezegels.

 

Reacties deelnemers

“Wat een mooie zegel-opstellingen afgelopen maandag. Heel bijzonder om te voelen dat zodra je in de opstelling staat alle kennis even wegvalt en je op gevoel ook precies (misschien wel beter…) weet wat het zegel en de plek waar je staat te vertellen hebben. Ik heb op drie verschillende kleuren zegels gestaan en bij alle drie de essentie gevoeld van hun energie en positie. Je gids wil graag vooruit, je uitdaging daagt uit en je maatje wil graag samen… Mooie processen voor allemaal. Of je nu in het midden staat of een representant bent.”
Lisette Kastner – Rode Elektrische Aarde

“Wat ik heb ervaren is dat ik, in eerste instantie, zicht kreeg op waar het misgaat wat betreft mijn omgang met vier aspecten van mijzelf (gids, verborgene, helper en uitdaging). Ik kreeg zicht op waar het wringt. Daarna kreeg ik de gelegenheid om te beantwoorden aan de ontstane behoefte om mijn houding hierin te wijzigen. Het contact tussen mij en mijzelf verbeterde.
Vervolgens sloot ik af met een nieuwe innerlijke dynamiek die ten grondslag ligt aan mijn leven. Levend vanuit een vollediger contact met mijzelf kan het niet anders dan dat ik in mijn leven meer tot mijn recht zal komen.”
C.P. – 3 Zaad

 “Ik heb het één keer mogen meemaken en als heel bijzonder ervaren! Ik vond het geweldig om zo duidelijk de verschillende energieën te voelen en heb onder andere m’n directe uitdaging in m’n hart kunnen sluiten.”
10 Spiegel

© Nicole E. Zonderhuis is de eerste die is gaan werken met het opstellingen van zonnezegels. Voor haar is het ervaarbaar maken van de energie de beste leraar van deze kennis.

Kijk in de agenda voor de planning.

 


1 Reactie op Zegelopstellingen©

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *