Meditaties

60 seconden Maya meditatie van de zon

Juli 2020 was er een mooi initiatief van Robert Bridgeman, Tijn Touber en Janosh: van 3D naar 5D. Elke dag een video van een teacher en dus 30 verschillende manieren om jezelf te upliften. Ze zouden doorgaan in augustus en daar had ik deze video voor gemaakt.
Dus bij deze; mijn bijdrage aan van 3D naar 5D: de visie en een oefening vanuit de Maya traditie.
De 60 seconden meditatie van de zon.
Een spirituele meditatie om je buitenzintuigelijke waarneming te stimuleren.

Door Nicole E. Zonderhuis van Mayatzolkin.com

 


 

Regenboogbrug meditatie

Dit is de meditatie die wereldwijd om 13.20 uur gedaan wordt op de Dag buiten de Tijd.
Voor veel mensen is de regenboog een symbool van Vrede, een symbool van eenheid in mensheid – waar ieder met zijn eigen kleur iets waardevols toevoegt aan het geheel. Maar het is meer. Je kunt om de aarde een regenboog creëren door visualisatie die dat eenheidsbewustzijn bevordert. José Argüelles heeft de regenboogbrug meditatie gemaakt in aanvulling op de profetie van de regenboogkrijgers.
Beide begrippen legt Nicole Zonderhuis uit in deze video. De meditatie vergt wel enige oefening omdat gevraagd wordt een moeilijke 3D vorm te visualiseren. Tot 5 min is het uitleg. Ken je de meditatie? Dan kun je hier starten.

 


In Lak’ech meditatie

In lak’ech is een Maya groet en betekent; ik ben een andere jij.
Hiermee bevestig je de gelijkheid en de verbondenheid met de ander en tegelijk erken je dat we allemaal uniek zijn; ‘een andere jij’.
Dit concept gaat diep.
Ik heb dit uitgewerkt in een gedicht. Sluit je ogen en luister.


Sophia Meditatie

De godin Sophia is de naam van wijsheid in de bijbel: God met Sophia weefde de wereld. Zonder wijsheid wist God niet wat hij moest doen, dus zij is de stuwende kracht – de richting – achter alles. Sophia werd gekend als de Vrouwe van de Zon, die in de ochtend aan de oostelijke hemel verscheen vergezeld van haar schare engelen.

Bij de Maya kent men Ahau – de Zon; deze energie staat voor het Universele Vuur en Onvoorwaardelijk Liefde – de alfa en de omega. Sophia is de Zon. Ahau is Sophia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *