Mens


EB: eb – Gele Mens

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben EB; MENS; ik ben je vrije wil…..zeg het maar….
Ik geeft je de rijkdom om je eigen weg te gaan

Eb leeft via het emotionele lichaam en opereert vanuit de psychische (of paranormale) wereld. Eb -in essentie- formuleert. Eb zet wat het ontvangt om in een meer begrijpelijke Vorm. Het heeft een mondiaal bewustzijn. Eb is ontspannen, beleefd, voorzichtig en behulpzaam. Het kan ook gevoelig, lichtgeraakt en snel op zijn tenen getrapt zijn. Eb is ambitieus en een harde werker. Vanwege zijn toegang tot de overvloedige psychische wereld is het belangrijk dat hij zijn grootste gereedschap goed leert gebruiken: de menselijke vrije wil. Eb wordt uitgedaagd om te vermijden dat hij zichzelf vergiftigd door onderdrukte woede. Wat wil Eb zelf? Voor Eb is het nodig om zijn gevoelens te uiten en zuiverende en helende bezigheden te koesteren.

Chakra: hartchakra – overbrengen 
Planeet: Aarde
Aarde familie: 2-punts familie = Kern familie
Stam: waarheid stam (Hond, Aap, Mens, Hemelwandelaar, Tovenaar)
Tijdcel: 3 – Verwerking – formuleren (Maan, Hond, Aap, Mens)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet


Gele Mens Wavespell
kin 92 t/m 104

Communiceren van Individueel belang
Vrije wil, Keuze maken, Vrijheid

Zegel Mens: Mens staat voor het voorrecht om als mens bewuste keuzes te kunnen maken; keuzes in helpen of laten gaan, spreken of zwijgen, licht of donker. Mens gaat over onze vrije wil en de vrijheid om er te zijn voor elk levend wezen op deze mooie aarde.

Mens Wavespell: Mens gaat over Vrije Wil, maar wil je wel kiezen? In het Westen is de vrijheid van keuze tot last geworden: wat wil ik eten, welke krant wil ik lezen, wie wil ik zien, waar wil ik heen? Er is zo veel keuze dat we vaak te snel in ‘wie, wat, waar, welke’ terechtkomen en de eerste vraag overslaan. Deze vraag is: “wil ik … ?”
Het gaat erom een keuze te maken vanuit opgedane wijsheid en ervaring.

Dit Wavespell word je geconfronteerd met de geneugten en de lasten van het Mens-zijn. Lasten: Mens heeft vele uitvindingen gedaan die niet goed zijn voor de omgeving en daardoor uiteindelijk niet voor hemzelf.
Geneugten; het mogen en kunnen kiezen, het kunnen lachen, het genieten, schoonheid ervaren, denken en doen, anderen helpen.
Het is een grote verantwoordelijkheid om Mens te zijn – in de volheid van het Zijn.  Juist in dit Gele Mens Wavespell worden we geconfronteerd keuzes te maken vanuit onze verantwoordelijkheid als Mens. Bewust te zijn van de basis van waaruit we onze keuzes maken; maak je keuzes uit eigenbelang, korte termijn, wraak of hebzucht óf  uit respect, gelijkheid, duurzaamheid en harmonie? Het is aan ons…

Weet dat alles een keuze is. Hoe jij je verleden ziet, of hoe de gebeurtenissen in je leven ervaart, het is jouw interpretatie ervan! Jij maakt de keuze; word je slachtoffer of meester van jouw leven?

Tanden en kiezen
In Maya taal betekent ‘Eb’ ook kies. Mens staat ook voor tand en voor kiezen, geef zorg aan je gebit.

Manipuleren of beïnvloeden? Let deze 13 dagen goed op of en hoe anderen je proberen te beïnvloeden, of hoe je zelf invloed uitoefent. Grijp je in, of laat je het.  Wanneer schend je de rechten van de ander?

Emotie
Maan is de verborgen kracht van de Mens. Vind je de gevoelens van anderen belangrijker, leef je je zo goed in in de situatie van de ander en begrijp je  allemaal wel waarom die ander naar deed? Vergeet niet jezelf: Je eigen emoties worden hierdoor niet uitgesproken, niet serieus genomen door jezelf. De ander krijgt meer respect en ruimte dan je jezelf geeft. Dat is niet goed en gaat dit wavespell knellen. Met als gevolg dat je uitvalt en je nog strenger wordt tegen jezelf, want ‘boos doen’ mag niet, is niet respectvol naar de ander. Maar: OOK JIJ MAG ER ZIJN, Jij bent ook een Mens.
Wind daagt je uit; SPREEK!

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Meer over het Mens Wavespell:

TIPS bij KEUZESTRESS
Het is een modewoord, maar dat is het niet voor niets. De vrijheid om te kiezen is soms een last, want hoe belangrijk vinden we het wel niet om goede keuzes te maken.
Is het echt waar dat als we kiezen, onze kansen en mogelijkheden ongekend zijn. Moeten we niet meer aandacht besteden aan dat wat ons kiest? En vooral ook aan wat we niet kunnen kiezen? Lees ze hier


7 Reacties op Mens