Mens

Deel hier je ervaringen over de Gele Mens; wat viel je op op de Mens dagen, het bijzindere aan Mens mensen en het Mens Wavspell:EB: eb – Gele Mens

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben EB; MENS; ik ben je vrije wil…..zeg het maar….
Ik geeft je de rijkdom om je eigen weg te gaan

Eb leeft via het emotionele lichaam en opereert vanuit de psychische (of paranormale) wereld. Eb -in essentie- formuleert. Eb zet wat het ontvangt om in een meer begrijpelijke Vorm. Het heeft een mondiaal bewustzijn. Eb is ontspannen, beleefd, voorzichtig en behulpzaam. Het kan ook gevoelig, lichtgeraakt en snel op zijn tenen getrapt zijn. Eb is ambitieus en een harde werker. Vanwege zijn toegang tot de overvloedige psychische wereld is het belangrijk dat hij zijn grootste gereedschap goed leert gebruiken: de menselijke vrije wil. Eb wordt uitgedaagd om te vermijden dat hij zichzelf vergiftigd door onderdrukte woede. Wat wil Eb zelf? Voor Eb is het nodig om zijn gevoelens te uiten en zuiverende en helende bezigheden te koesteren.

Chakra: hartchakra – overbrengen 
Planeet: Aarde
Aarde familie: 2-punts familie = Kern familie
Stam: waarheid stam (Hond, Aap, Mens, Hemelwandelaar, Tovenaar)
Tijdcel: 3 – Verwerking – formuleren (Maan, Hond, Aap, Mens)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet


Gele Mens Wavespell
kin 92 t/m 104

Communiceren van Individueel belang
Vrije wil, Keuze maken, Vrijheid

Zegel Mens: Mens staat voor het voorrecht om als mens bewuste keuzes te kunnen maken; keuzes in helpen of laten gaan, spreken of zwijgen, licht of donker. Mens gaat over onze vrije wil en de vrijheid om er te zijn voor elk levend wezen op deze mooie aarde.

Mens Wavespell: Mens gaat over Vrije Wil, maar wil je wel kiezen? In het Westen is de vrijheid van keuze tot last geworden: wat wil ik eten, welke krant wil ik lezen, wie wil ik zien, waar wil ik heen? Er is zo veel keuze dat we vaak te snel in ‘wie, wat, waar, welke’ terechtkomen en de eerste vraag overslaan. Deze vraag is: “wil ik … ?”
Het gaat erom een keuze te maken vanuit opgedane wijsheid en ervaring.

Dit Wavespell word je geconfronteerd met de geneugten en de lasten van het Mens-zijn. Lasten: Mens heeft vele uitvindingen gedaan die niet goed zijn voor de omgeving en daardoor uiteindelijk niet voor hemzelf.
Geneugten; het mogen en kunnen kiezen, het kunnen lachen, het genieten, schoonheid ervaren, denken en doen, anderen helpen.
Het is een grote verantwoordelijkheid om Mens te zijn – in de volheid van het Zijn.  Juist in dit Gele Mens Wavespell worden we geconfronteerd keuzes te maken vanuit onze verantwoordelijkheid als Mens. Bewust te zijn van de basis van waaruit we onze keuzes maken; maak je keuzes uit eigenbelang, korte termijn, wraak of hebzucht óf  uit respect, gelijkheid, duurzaamheid en harmonie? Het is aan ons…

Weet dat alles een keuze is. Hoe jij je verleden ziet, of hoe de gebeurtenissen in je leven ervaart, het is jouw interpretatie ervan! Jij maakt de keuze; word je slachtoffer of meester van jouw leven?

Tanden en kiezen
In Maya taal betekent ‘Eb’ ook kies. Mens staat ook voor tand en voor kiezen, geef zorg aan je gebit.

Manipuleren of beïnvloeden? Let deze 13 dagen goed op of en hoe anderen je proberen te beïnvloeden, of hoe je zelf invloed uitoefent. Grijp je in, of laat je het.  Wanneer schend je de rechten van de ander?

Emotie
Maan is de verborgen kracht van de Mens. Vind je de gevoelens van anderen belangrijker, leef je je zo goed in in de situatie van de ander en begrijp je  allemaal wel waarom die ander naar deed? Vergeet niet jezelf: Je eigen emoties worden hierdoor niet uitgesproken, niet serieus genomen door jezelf. De ander krijgt meer respect en ruimte dan je jezelf geeft. Dat is niet goed en gaat dit wavespell knellen. Met als gevolg dat je uitvalt en je nog strenger wordt tegen jezelf, want ‘boos doen’ mag niet, is niet respectvol naar de ander. Maar: OOK JIJ MAG ER ZIJN, Jij bent ook een Mens.
Wind daagt je uit; SPREEK!

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Meer over het Mens Wavespell:

TIPS bij KEUZESTRESS
Het is een modewoord, maar dat is het niet voor niets. De vrijheid om te kiezen is soms een last, want hoe belangrijk vinden we het wel niet om goede keuzes te maken.
Is het echt waar dat als we kiezen, onze kansen en mogelijkheden ongekend zijn. Moeten we niet meer aandacht besteden aan dat wat ons kiest? En vooral ook aan wat we niet kunnen kiezen? Lees ze hier


7 reacties op Mens

 1. Max schreef:

  Dear Nicole,
  I am truly thankful for your posts.
  They are in this moments of sudden changes and storms, a star in the heavens to navigate through these intense times.
  Thank you,
  Max

 2. Gretha schreef:

  dank je wel ik heb deze periode inderdaad heel sterk in deze energie ervaren.
  ik ben benieuwd de energie na `16 juli, wanneer laat je ons hierover iets weten?

 3. Monique schreef:

  Dag nicole, wat fijn om deze informatie te lezen. Ik ben eindelijk goed opgekomen voor mezelf. Ik zag zijn angst en voelde dat het los van mij stond. Gelukkig zag ik ook mijn eigen aandeel en durfde daarover open te communiceren. Het was out of my comfortzone maar het voelde heel natuurlijk. Ik kijk uit naar het volgende wavespel. Laat de transformatie maar komen. Ik ga mijn velletje los laten hier op t eiland aan de andere kant van de wereld waar veel slangen wonen. Joepie!!!

 4. Luc schreef:

  Zelf ben ik Kin 99; de Blauwe storm, toon 8, levenspad de gele mens.
  Maar nu vraag ik me af..
  Ikzelf ben dus de Blauwe storm die leeft in de lessen van de gele mens. Echter is de gele mens de verborgen kracht van de roden maan en vice versa. Echter is dit de tegengestelde energie van de blauwe storm. Naast dit daagt de wint de gele mens uit (Wind daagt je uit; SPREEK!) Maar de wint is tevens mijn verborgen kracht.

  Hoe zit dit nu precies? Welke gevolgen heeft dit?

 5. Inge schreef:

  Dat verbaast me, ik ben een ander tiep dan in deze omschrijving staat maar wel degelijk een Gele Mens. Hoe zit dat dan? Want ik kom mijn hele leven als vanzelf op voor mezelf, heb een sterk territotiumgevoel, heb een tijd lang theater gemaakt met veel dramatische epressie en dus ook geen gene over je kwaadheid of evt woede. Ik mag er zijn, ben dol op mezelf. Heb wel last van kiezen met ander mensen, die blijken in de loop van mijn leven erg tegen te vallen tot agressief te zijn. Maar dat moet dan maar opgelost ofzo. Wordt niet er minder om van binnen en voel me goed. Ik heb heel veel eigenwaarde. Dus ik snap dit verhaal niet eigenlijk.

 6. Inge schreef:

  Ik bedoel: Dit verhaal geeft met niets, wat nog wel eens kan met een astrologische duidling. Dan klinkt dit verhaalen ineens belerend of kleuterjuf-achtig. Had leuker geweest als ik er iets van op had kunnen steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *