Magnetische Ster; vernietigende kritiek

Ja hoor, het is er weer. Als Hemelwandelaar ken ik de Ster maar al te goed. Niet alleen is de hemel vervuld van sterren, maar als Hemelwandelaar is de Ster mijn schaduwkracht. En die schaduw kent wat scherpe randjes. Eén ervan is kritiek; vernietigende kritiek. Ik blader door wat nieuwe facebook sites waar ik voor werd uitgenodigd om te ‘liken’. En ik ‘like’ het helemaal niets…
Ik zie mensen die zichzelf veel te veel opblazen:  met mooie woorden die heel belangrijk klinken,  of ze shoppen hun foto’s tot iedereen flauw valt van verbazing, of de website staat vol gejatte teksten zonder maar een letter zelf geschreven te hebben…
Die kritiek; dat is ook de Ster.

En omdat die bij mij in de schaduw zit, creeert het dan alles behalve harmonie. Natuurlijk trap ik er eerst zelf in, en dan komt de waakzaamheid van de Hemelwandelaar en die zegt: “Hé wacht eens even, wat zie ik, wat lees ik nu eigenlijk?”
Maar weet je? Dat mag gewoon. Zij mogen zichzelf zo groot maken als ze willen en iedereen mag het wel leuk vinden. En ik mag het gewoon stom vinden. Of jaloers zijn, dat zij het gewoon durven…

Een droge Hollander voel ik me dan – doe jezelf maar niet meer voor dan je bent.
Hihi, de kernwoorden van de ster zijn: Schoonheid, Mooier maken, Kunst.
Nu dat doen ze dus ook. Alles net iets mooier maken. Mooier maken heeft 2 kanten, zoals elk kernwoord van elk zegel; mooier maken dan het is kan negatief zijn, maar zeer zeker ook positief. Mooier maken is ook mijn doel in het leven. Maar dan wel vanuit de positieve intentie, niet verbloemen maar versieren; bij ‘versieren’ eer je wat er is, bij ‘verbloemen’ verberg je wat er is door er iets anders voor te zetten.
Niet voor niets is Ster het achtse zegel: het woord dat bij Toon 8 hoort is integriteit.

En weet je; zonder het diepe duister van de nacht zouden we de sterren niet eens kunnen zien stralen.

Kijk eens naar de sterrenkaart van deze maand. En let vooral op de meest heldere rode ster; Betelgeuze; eentje om goed in de gaten te houden. Hij zal in de toekomst feller schijnen dan het licht van de maan. Lees het artikel

 

© Nicole E. Zonderhuis


Dit bericht is geplaatst in ervaring, Nicole E. Zonderhuis. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Magnetische Ster; vernietigende kritiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.