Magnetische Ster; vernietigende kritiek

Ja hoor, het is er weer. Als Hemelwandelaar ken ik de Ster maar al te goed. Niet alleen is de hemel vervuld van sterren, maar als Hemelwandelaar is de Ster mijn schaduwkracht. En die schaduw kent wat scherpe randjes. Eén ervan is kritiek; vernietigende kritiek. Ik blader door wat nieuwe facebook sites waar ik voor werd uitgenodigd om te ‘liken’. En ik ‘like’ het helemaal niets…
Ik zie mensen die zichzelf veel te veel opblazen:  met mooie woorden die heel belangrijk klinken,  of ze shoppen hun foto’s tot iedereen flauw valt van verbazing, of de website staat vol gejatte teksten zonder maar een letter zelf geschreven te hebben…
Die kritiek; dat is ook de Ster.

En omdat die bij mij in de schaduw zit, creeert het dan alles behalve harmonie. Natuurlijk trap ik er eerst zelf in, en dan komt de waakzaamheid van de Hemelwandelaar en die zegt: “Hé wacht eens even, wat zie ik, wat lees ik nu eigenlijk?”
Maar weet je? Dat mag gewoon. Zij mogen zichzelf zo groot maken als ze willen en iedereen mag het wel leuk vinden. En ik mag het gewoon stom vinden. Of jaloers zijn, dat zij het gewoon durven…

Een droge Hollander voel ik me dan – doe jezelf maar niet meer voor dan je bent.
Hihi, de kernwoorden van de ster zijn: Schoonheid, Mooier maken, Kunst.
Nu dat doen ze dus ook. Alles net iets mooier maken. Mooier maken heeft 2 kanten, zoals elk kernwoord van elk zegel; mooier maken dan het is kan negatief zijn, maar zeer zeker ook positief. Mooier maken is ook mijn doel in het leven. Maar dan wel vanuit de positieve intentie, niet verbloemen maar versieren; bij ‘versieren’ eer je wat er is, bij ‘verbloemen’ verberg je wat er is door er iets anders voor te zetten.
Niet voor niets is Ster het achtse zegel: het woord dat bij Toon 8 hoort is integriteit.

En weet je; zonder het diepe duister van de nacht zouden we de sterren niet eens kunnen zien stralen.

Kijk eens naar de sterrenkaart van deze maand. En let vooral op de meest heldere rode ster; Betelgeuze; eentje om goed in de gaten te houden. Hij zal in de toekomst feller schijnen dan het licht van de maan. Lees het artikel

 

© Nicole E. Zonderhuis


Dit bericht is geplaatst in ervaring, Nicole E. Zonderhuis. Bookmark de permalink.

4 reacties op Magnetische Ster; vernietigende kritiek

 1. Esther-Marieke schreef:

  Hai Nicole,
  Ik ben een Gele Ster en zou dus met je mee moeten kunnen voelen. Wat ik mij afvraag is waarom je op deze wijze oordeelt, bijvoorbeeld over andermans pagina’s. Ook mijn pagina staat vol met gejatte teksten, niet om groter te lijken dan ik ben, maar omdat anderen het zo mooi kunnen zeggen en ik de teksten waar ik van onder de indruk ben, of waar ik inzichten van heb gekregen, graag aan anderen wil laten zien zonder net te doen alsof ze van mij zijn.
  Met foto’s precies hetzelfde, waarom moet iedereen zelf het origineelste zijn in plaats van het mooie van anderen te delen ter inspiratie?
  Immers niets is origineel of zelfgeschreven, iedereen put uit de bibliotheek van het universum…
  Jij legt het mooier maken nu uit als mooier maken dan het is, wat een negatieve lading heeft. Ik probeer de wereld niet mooier te maken dan hij is maar de mooie dingen te laten zien. De mooie dingen voor de lelijke. Het positieve voor het negatieve. Het liefdevolle voor de boosheid…
  Ik hoop dat je het verzet en de weerstand kunt laten varen en de harmonie zult kunnen vinden in alles wat de Gele Ster je ook kan bieden.
  Hartelijke groeten,
  Esther-Marieke.

  • Nicole schreef:

   Hai Marieke,
   Vanuit de kalender bezien komt de schaduwwerking van de occult, zoals bij mij de Ster de occult is van mij als Hemelwandelaar, naar boven als de middelste zegel, hét zonnezegel, niet in balans is. Dan begint de negatieve kant van een zegel te spreken. En omat het nu ster Wavespell is, wordt deze actief bij mij.
   Mooier maken heeft 2 kanten, zoals elk kernwoord van elk zegel; mooier maken dan het is kan negatief zijn, maar zeer zeker ook positief. Daarom schrijf ik ook duidelijk dat ook ík mooier wil maken. Maar dan wel vanuit de positieve intentie, niet verbloemen maar versieren.
   bij ‘versieren’ eer je wat er is, bij ‘verbloemen’ verberg je wat er is door er iets anders voor te zetten.

   En inderdaad, ik voel mij niet in balans nu, om veel redenen: omdat het na 21 dec lastig is om wel balans te voelen nu er zo veel nieuw is, omdat het winter is en ik merk dat ik zon, vitaminen en ruimte nodig heb. De lang binnen zitten is niet mijn ding, Ik moet wandelen… 😉

   Daarbij raakt het mij als creatief; ik heb eerder een dag gewerkt aan een beeld, om een sfeer die ik bij de kalender had in beeld te vatten, een grote collage. Trots heb ik het op mijn website gezet. Dit beeld kwam ik kort daarna tegen op een website van iemand op haar/zijn homepage. Een bedrijfsspagina. Ik melde dat ik dat niet leuk vond. (En het is bij de wet verboden- de wet van copyright) om beeld of tekst zonder bronvermelding over te nemen. Fijn dat hij/zij het waardeert en de kwaliteit er van inziet. Maar dan wel graag met bron/link naar de bron.
   Naar mijn idee is het altijd goed de bron te eren. Dan zal de bron jou eren. De bron Hunab K’u, de bron van het water, de bron van creativiteit (en dus de maker), etc…
   Deze vrouw antwoordde dat alles uit één en dezelfde bron voortkomt dus ik moest niet zo moeilijk doen.
   Dat vind ik echt getuigen van een groot gebrek aan respect voor creativiteit. Prima om teksten en beeld over te nemen, maar vermeld waar mogelijk de bron. Je haalt ook niet iemands huis leeg omdat alle spullen bij de IKEA vandaan komen; het komt toch uit een en dezelfde bron! Een heel boek overnemen en het uitbrengen onder jouw eigen naam snapt iedereen ook wel dat dat niet kan. En toch wordt het massaal gedaan op internet.

   Tegenwoordig is het via google images bijna altijd mogelijk deze bron te vinden.
   Ik heb nooit gezegd dat iedereen de origineelste moet zijn. (ik ben wel van mening dat iedereen origineel is!) Delen is geweldig, zoals op facebook. Share – en vanzelf vershijnt de bron van herkomst. Geweldig medium van inspiratie en daarom is het ook zo succesvol.

   Ik lees in je antwoord dat het jou ook raakt. Dat ik als Hemelwandelaar een puntje bij jou aanraak. 😉 Mooi toch hoe het werkt.

 2. wizz schreef:

  Hallo, ik ben ook een gele ster met als occult de hemelwandelaar.. Ik herken veel in wat jullie schrijven, in allebei eigenlijk. Soms denk ik ook kritisch bij het bladeren op facebook, dan ga ik grappige dingen verzinnen, das dan mijn aap denk ik.. Aan de andere kant, er zit iets onder, een behoefte om gezien te worden, erkend te worden, gelezen te worden.. Dat is een normaal en menselijk proces denk ik, wat je op gegeven moment kunt zien voor wat het is en achter je kunt laten.

  Die nachtopmerking herken ik wel heel erg, had ik me gister ook bedacht.. ik als ster ben alleen zichtbaar als het nacht is.. ik maak alleen maar mooier als het duister is. Als iemand zich in de nacht bevind dan hoef ik niks te doen, die persoon kan dan kijken naar mij, en zijn richting bepalen, ik ben slechts een stralend ijkpunt aan het firmament.. Of die persoon nu naar het noorden gaat of naar het zuiden, ik ben alleen maar een van de vele lichtpuntjes in de nacht.

 3. michiel schreef:

  Het occulte zie ik als breukvlak in keuzes maken: tussen een- en veelzaamheid, over sterren gesproken (hier als de allure van het onbewuste). In het vooruitblikken vormen liefst gerichte Gidsen de kunst van mogelijke inwisselbaarheid, om te zijn, of noodzakelijk eerst te volgen – zo zie ik deelname aan internet als louter energetische maskerade, naar het voorvoelen van een soort kleurbekennen, om het Wat van je (deels verbeelde) zelven – uiteindelijk vooral in real life – maar daar ook uitdrukkelijk te laten zien..!

  Michiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *