Wind

Deel hier je ervaringen met Wind mensen, Wind dagen en Wind WavespellsIK: iek – Witte Wind
Bezit de verfijnende kracht van het Witte Noorden

Ik ben IK; WIND; ik ben je levensadem en geest 
Ik inspireer je je eigen waarheid en werkelijkheid te creëren

Kernwoorden: Adem, Communiceren, Spirit

IK leeft via zijn instincten in de fysieke wereld. Het omschrijft zichzelf via het lichaam, maar is ook zeer verbonden met de adem van de geest. Het leeft in individueel bewustzijn. IK is een goede communicator, informatieverstrekker en verfijnt en zet informatie om in een meer bruikbare vorm. IK is een communicatieve en mentale zon. IK is behendig, slim en heeft vele gezichten. Het kan behoorlijk idealistisch zijn en zelfs romantisch. IK wordt uitgedaagd door angsten over verantwoordelijkheid, toewijding, gemaakte afspraken en besluitvaardigheid. Het zal oplossingen vinden door een scholing te volgen.

Chakra: hartchakra – overbrengen
Planeet: Uranus
Aarde familie: 2-punts familie = Kern familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel: 1 – inbreng – informeren (Draak, Wind, Nacht, Zaad)

Onderstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Witte Wind Wavespell
kin 222 t/m 234

Communiceren van Gemeenschappelijk belang
Adem, Communiceren, Spirit

Zegel Wind: Wind is de Grote Geest die je leven inblaast met zijn adem. Hij is het die je ziel voedt en je inspireert je eigen waarheid te spreken. Wind gaat over communicatie, inspiratie, flexibiliteit en veranderingen.

Wind Wavespell: Deze 13 dagen ligt er miscommunicatie op de loer en dient communicatie dus extra aandacht te krijgen. Probeer helder en integer te spreken.
Ademhaling: Wind staat ook voor je adem. Je kunt je bewust worden van je ademhaling. Wat adem je in? In welk ritme? Offer je adem als geschenk aan Grote Geest/Hunab K’u, dan zullen de woorden die je spreekt meevloeien in deze stroom. Toen God de mens schiep, blies hij hem leven in met zijn eigen adem. Adem deze Spirit in en inspiratie zal je ten deel vallen.

5 reacties op Wind

 1. Nicole Roemeon schreef:

  Hallo

  Ik zie dat er nog niemand iets heeft geschreven op ervaringen bij Wind.
  Ik maak gebruik van de gelegenheid als Witte wind (toon 7) zijnde.
  Inmiddels is de tzolkin al een tijdje in mijn leven en in dat van mijn partner (blauwe storm toon 12) en mijn twee kinderen Witte wind toon 2 en Geel zaad toon 1. In ons dagelijks leven hebben wij heel veel aan de tzolkin.
  Ikzelf zit nu in mijn eerste bewustwording jaar (jaarzegel witte wind toon 1)…
  Ik heb het erg zwaar zal ik zeggen…

  En dat terwijl ik zoveel fijne mensen om me heen hebt. Meeste vriendinnen van mij zijn Rode draak, Rode Aarde, Witte hond, Witte wereldoverbrugger en Blauwe Storm…

  Ik zit momenteel heel erg met mezelf in de knel… Er iets dat steeds niet opgelost wordt en ik heb het gevoel dat ik echt dwalende ben in hetzelfde rondje..

  Het is een typisch Witte wind trekje dat de buitenwereld niet veel meer van de onzekerheid en besluiteloosheid in mij. Met name mijn Rode vriendinnen begrijpen me wel.. Maar zij weten ook dat ik “em smeer” zodra ze te confronterend zijn…

  Ik voel me van binnen heel rot en gister op Rode slang toon 7 was ik heel erg ziek…
  Ik weet dat ik iets moet oplossen .. Maar hoe kan ik het het beste aanpakken…

  Zijn er winden die in hun leven succesvol zijn in het waarborgen van hun eigen integriteit, betrokkenheid, principes naleven, afspraken nakomen en bepaalde stabiliteit in het dagelijks leven zonder er benauwd van te worden????

  Ik hoop op meer inzicht….

  Bedankt alvast en lieve groetjes

 2. Belinda Rozema schreef:

  Lieve Nicole

  Ik ben een Witte Wind toon 4

  Met letterlijk vallen en opstaan heb ik geleerd wat mijn belangrijkste missie is en dat… Ben ik zelf:)
  Het heeft even geduurd dat ik dat door had … Omdat ik dacht dat het egoïsme is

  Maar nee.. Het is goed …zorgen voor jezelf … Heel belangrijk.
  Wat ik wel weet is dat ik als Witte Wind me het lekkerst voel als ik in beweging ben.
  Ik ben gek op foto’s maken in de Natuur en dit heeft me naar buiten gebracht, niet meer veel binnen zitten…. Maar lekker in de Natuur en af en toe een blauwe Storm zodat ik in beweging blijf … Mijn ruggesteun 🙂

 3. Marion schreef:

  Bekende witte winden: Dick Bruna 2 wind wauw bezield communiceren via de de leuke Nijntje boekjes kan ook!
  Bevrijdingsdag 1 wind lekker uitwaaien
  Johan Cruyff 6 wind Bezielde communicatie met zijn spreuken, wist precies waar de wind waaide tijdens het voetbal om met de flow mee te gaan ha ha
  Rob de Nijs 12 wind bezield zingen met goed te begrijpen teksten
  Wim Kan 13 wind heerlijk genieten van zijn cabaret vol bezieling, componist Haydn ook 13 wind.
  Pim Fortuin 7 wind, Frans Liszt en Wouter Bos 11 wind,
  Theoretisch zou wind meer verbonden zijn dan andere zegels met het individueel bewustzijn dwz meer met de vecht- vlucht reactie ( reptielenbrein) maar toch zie ik grote namen in dit lijstje staan met een verstrekkende waarde voor anderen. Geeft maar weer eens aan dat het belangrijkste is wat je maakt van je aangeboren kwaliteiten van je zegel door deze te benutten (vanuit welk aangeboren bewustzijn dan ook). individueel bewustzijn blijkt dus te kunnen doorgroeien tijdens je leven naar hogere vormen voel ik. Alleen, zie ik het goed dat als je onder bijv zon geboren bent ( dus gestart met universeel bewustzijn, net hoogste) je niet meer kan doorgroeien tijdens je leven maar weer vlgs de spiraal vooraan moet beginnen bij de draak bij het individuele bewustzijn ….dat voelt wel raar.
  .

 4. Marion schreef:

  Hoe moet ik het volgende plaatsen; bij ons viel in de nacht van eerste op tweede Kerstdag ( 10 wind) in de wereldoverbruggerwave de complete stroom uit dus ook telefoon, wifi ( dus kon niet opzoeken of er al of niet een storing buitenshuis was) . De stroom was er al heel veel uren af voor we het om 16.00 u ontdekten. Vriezer vol feestdagenspullen, batterij zaklamp bijna leeg en zonder dat een zekering kapot was deed niets het. veel miscommunicatie tijdens bellen met een bijna lege gsm met zoon en een buurman (kundig met stroom waarvan ik achteraf ten onrechte dacht omdat vele lampen aan waren die nacht bij hen dat ze wakker waren). Niemand die hielp. Totdat ik mbv een kaars uiteindelijk op een sticker het landelijk storingsnr had gevonden en gebeld en mij een vriendelijke rustige manier mij stap voor stap allerlei handelingen liet doen in de meterkast en alles weer aanging. Hij maakte zelfs leuke grappen, ging over meeeten uit onze vriezer, ik was zo dankbaar en blij geholpen te zijn. De oorzaak zou mogelijk ergens een waterlek zijn geweest in huis. Maar deze hebben we nadien niet gevonden. Maar de communicatie met deze onbekende man was de enige juiste die me echt vooruit hielp.

 5. Marion schreef:

  16.00 uur moet zijn 4.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *