13 Manen kalender

“Er is een groot en toch heel alledaags geheim.
Alle mensen hebben er mee te maken,
iedereen kent het,
maar slechts weinigen denken er ooit over na.
“De meeste mensen accepteren het gewoon
en verbazen zich er helemaal niet over.
Dit geheim is de tijd.

Je hebt kalenders en klokken om hem te meten,
maar dat wil weinig zeggen,
want iedereen weet
dat één enkel uur wel een eeuwigheid kan lijken,
maar soms kan hij ook als een ogenblik voorbijvliegen –
het hangt er maar vanaf wat je in dat uur beleeft.
Want tijd is leven.
En leven woont in je hart.”

Michael Ende
In: Momo en de tijdspaarders

 

Waarom een nieuwe kalender?

Doe je je best om je leven zo te organiseren dat je tijd over hebt? En lijkt het erop dat hoe meer je je best doet, hoe minder tijd je hebt? Dat is heel begrijpelijk.

We meten onze ‘tijd’ namelijk met de ‘Gregoriaanse’ kalender. Deze kalender is een culturele uitvinding, die destijds door het Vaticaan is ingevoerd. Het heeft weinig relatie met de cycli zoals die in de natuur voorkomen en die van oudsher de ‘tijd’ aangaven, zoals de zonnewende. De onregelmatige Gregoriaanse’ kalender zit vol fouten. Dat heeft zelfs het Vaticaan toegegeven. Maar deze ‘foute’ kalender heeft wel veel effect op ons leven; we gebruiken hem voor dagelijkse afspraken, maar plannen ook grote dingen als huwelijk of carrière volgens deze mechanisische, inaccurate westerse tijd. En dat werkt energetisch door op ons leven en dat van de mensheid. We hebben steeds minder tijd en zijn het contact kwijtgeraakt met de bron van het leven. Op den duur kan dit depressie, frustratie en soms geweld tot gevolg hebben.  Einstein zei ooit: “een probleem kan niet worden opgelost door gebruik te maken van dezelfde methode die het veroorzaakte.” Het is dus tijd om onze ‘tijd’ weer terug te nemen en de Gregoriaanse kalender niet meer als leidend te zien.

Wereldwijd zijn er al veel mensen bekend met de 13 Manen Kalender.

De 13 Manen Kalender is gebaseerd op de beweging van de Aarde om de Zon, maar ook op de beweging van de Maan, én op de beweging van de Sterren. Deze kalender loopt synchroon met de bron zelf. Ik hoor vaak van mensen dat hun leven werkelijk in een andere, magische stroom terecht kwam vanaf de eerste kennismaking met de Mayakalender. En die stroom noemen we nu ‘de natuurlijke tijd’. En in die stroom zijn we allemaal met elkaar verbonden en bestaat er geen toeval meer, en geen onderscheid tussen ‘hier’ en ‘daar’ en tussen ‘jij’ en ‘ik’. ‘In lak’ech’ zeggen de Maya’s dan ook, dat betekent ‘ik ben een andere jij’. We zijn allemaal verbonden.

 We weten allemaal dat het niet goed gaat met Moeder Aarde. Wij zijn haar gaan zien als gebruiksvoorwerp, in plaats van als een levend organisme. We ontkennen dat we allen verbonden zijn en we weigeren te zien dat als we de Aarde vervuilen, dat we ook ons eigen leefmilieu vervuilen. Het  genezen van de Aarde begint met het weer in balans brengen van de Tijd. Door Tijd niet meer te zien als iets wat los van ons staat, iets dat meetbaar is en mechanisch.

José en Lloydine Argüelles, de herontdekkers van de 13 Manen Kalender, schreven: 

Zoals lucht de atmosfeer is van het lichaam,
zo is tijd de atmosfeer van de geest.
Als de tijd waarin wij leven
bestaat uit onregelmatige maanden en dagen
gereguleerd door gemechaniseerde minuten en uren,
dan wordt onze geest ook zo:
een gemechaniseerde onregelmatigheid.

Omdat alles voortkomt uit de geest
is het niet verwonderlijk
dat de atmosfeer waarin wij leven
steeds vervuilder raakt
en de grote klacht is:
‘ik heb niet genoeg tijd’.

Wie jouw tijd bezit,
bezit jouw geest.
Neem bezit van je eigen tijd
en je zult je eigen geest herkennen.

José & Lloydine Argüelles
in Dertien Manen in Beweging

De natuurlijke tijd is de 13:20 tijd; tijd gebaseerd op de 13 Tonen en 20 Zonnezegels. Het is van groot belang dat zo veel mogelijk mensen bekend zijn met deze 13 Manen Kalender. Namelijk, mensen hebben het recht om te weten dat er nog een andere ‘tijd’ is, een kalender die dichter bij het leven zelf staat, omdat de natuurlijke cycli er in zijn verwerkt. Wij geloven dat het volgen van de 13 Manen Kalender veel mensen goed zou doen.

 


Reacties zijn gesloten.