Copyright

Creativiteit wordt bij de Nederlandse wet beschermd in copyright.
Alles wat ik opschrijf, teken, bedenk en wat een voortkomt uit mijn brein is van mij.
Dat is fijn. Want dat geldt voor iedereen.
Er is heel veel tijd en energie gaan zitten in het opschrijven, nalezen, en produceren van onze boeken, beelden en teksten.

LEUK: als ik mijn tekst teruglees als een duidelijk citaat met bronvermelding met mijn naam en website. En waar ook nog bij staat waarom iemand het op zijn eigen site zet, wat hem inspireert aan het beeld of tekst…

NIET LEUK: als er hele pagina’s klakkeloos worden overgenomen zonder vermelding van bron, link of naam. Vooral als het lijkt alsof iemand zelf deze tekst of beeld gemaakt heeft is dat dus bij de wet verboden.

INTERNET
Wil je tekst of beeld gebruiken? Maak dan een link vanaf jouw pagina, in een nieuw venster zodat de mensen direct weer terug bij jouw zijn. Dat is het mooie van internet.
Of deel het via de ‘share’ knopppen op deze website voor facebook of twitter.

LEUK: me eerst vragen of het mag en vragen hoe je dat op een goede manier doet.
info@mayatzolkin.com 

Alles is energie, dus realiseer je je het volgende:

wat je uitzendt zul je terugkrijgen
het is de tijd van het licht, en alles komt aan het licht

 –  EER DE BRON – eer Hunab K’u  –
– wees integer –
– met zuivere intentie –
toon je respect aan creativiteit en werk van anderen

Nicole E. Zonderhuis

Houden wij ons aan copyright?
Het is onze intentie om zuiver te zijn in het eren van de bron. Ik check mijn bronnen zo goed mogelijk om te kijken waar de oorspronkelijke bron ligt, want dat wil met internet nogal eens verwateren. En omdat er op de tekst van José Argüelles copyright zit, en op dat van bv Peter Toonen, ben ik zelf ooit gaan schrijven in mijn eigen woorden. En dat leverde me weer de ervaring op waar ik nu de vruchten van pluk.
Maar ook op gedachtengoed ligt copyright: We hebben van José/Foundation for the Law of Time de toestemming gekregen hem te helpen dit gedachtengoed te verspreiden op de manier zoals we dat doen.
Bij het drukken van een boek ligt dat nog na’drukkelijker’; je neemt de verantwoordelijkheid voor je tekst door je copyright daar neer te zetten. Dat was best spannend.  Realiseer je dit als je een tekst gebruikt op je website.
Uiteraard ben ik zelf ook wel eens de fout in gegaan en zet ook wel eens in luiheid een plaatje op de blog zonder verder te zoeken naar de maker of bron. Of een plaatje met onduidelijke bron en dan is bronvermelding heel lastig.

Zeg het ons
We doen ons best en worden steeds zuiverder 😉 Heb je toch het idee dat er een tekst of beeld staat dan niet goed van ons is, of niet met juiste bron staat – meld het ons dan. Dan kunnen we het wijzigen. info@mayatzolkin.com 

1 Reactie op Copyright