Zaad

Deel hier je ervaringen met Zaad: Zaad mensen, Zaad dagen, Zaad Wavespells,…


KAN: k’an – Geel Zaad

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben KAN;ZAAD; ik ben je creativiteit en sexualiteit
Ik geef je groeikracht en voortplanting

KAN leeft via het instinct en heeft te maken met de wereld gebaseerd op de vijf lichamelijke zintuigen. Het is het “ik”, individuele bewustzijn. Het is een informatieverstrekker, een tipgever. KAN is een goede netwerker. Het geeft informatie door. KAN zaait om te oogsten, het laat energie in de fysieke wereld opbloeien. KAN heeft belangstelling voor leiderschap en optreden. Het is actief, dynamisch, sexueel en beïnvloedbaar, met hoge normen en waarden. KAN’s vraagstukken hebben te maken met een evenwichtig individu te zijn en sexualiteit te laten volgroeien. KAN vindt hulp bij deze vraagstukken door zich bezig te houden met artistieke expressie of aan optreden gerelateerde activiteiten en de details onder de knie te krijgen die horen bij deze inspanningen.

Chakra: basischakra – geleiden
Planeet: Jupiter
Aarde familie: 4-punts familie = Poort familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel: 1 – inbreng – informeren (Draak, Wind, Nacht, Zaad)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Gele Zaad Wavespell
kin 144 t/m 156

Het schenkende / weten wanneer het tijd is
Bewustzijn, Rijpen / Gericht bezig zijn, Opbloei

Zegel Zaad: Zaad is zowel het zaad zelf waarin alle toekomstmogelijkheden opgeslagen liggen, als de vruchtbare aarde waarin alles zich bevindt om het zaad te laten ontkiemen en tot opbloei te laten komen. Zaad is doelgerichte actie, potentie, groeikracht en ontwikkeling.

Zaad Wavespell: Het zaad is de verzamelplek van alle talenten en vermogens. Wat is er nodig om het zaad te laten ontkiemen? Deze dagen kan je creativiteit en seksualiteit blokkeren. Vraag je af of je eigen oordeel je in de weg zit, waardoor je je niet ten volle kunt te ontplooien. Ideeën als ‘dat kan ik toch niet’, ‘zweten is vies’ of ‘ik word toch nooit de beste’ werken remmend op de ontkieming van het zaad. Geef het niet op, ga niet bij de pakken neerzitten want Zaad wil ontkiemen! O ja, word ook niet te ongeduldig, want ook dat hoort bij de Zaad Wavespell: Zaad weet wanneer het tijd is te ontkiemen en te bloeien.

Vraag: Wat wil jij tot opbloei brengen?

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook
Zaad Wavespell brengt groeikracht
Waarom Zaad Wavespell irritaties oproept


7 reacties op Zaad

 1. sabke schreef:

  Ik zoek al 10 jaar naar de job van mijn leven maar weet niet in welke riching te zoeken.
  Ik ben poetsvrouw momenteel .
  Fysiek kan ik niet veel aan ……ik zit met slechte knie .
  maar diep van binnen zo levend! ik wou dat ik mijn talenten zag!
  zodat ik weet welke job ik kan doen, die niet te belastend is.

  • Nicole schreef:

   Beste Sabke,

   Om iets meer te kunnen zeggen heb ik je geboortedatum nodig.
   De slechte knie zegt wel wat; welke knie is het?
   Ik weet uit eigen ervaring dat werk dat je doet vanuit je bezielig, wat je met heel je hart wilt doen, dan is niet belastend.
   Je mag de vrijheid nemen te gaan voelen wat je hart verlangt te doen.

   Nicole

 2. Karin schreef:

  Hi! MIjn geboortegetal is kin 184 geel lunar zaad. Nummer 4. Toon 2.
  Ik begrijp dat ik me op toon 2 dagen goed voel?? Is dat zo? En de toon 2 dagen komen 1 maal per 20 dagen, dus 1 maal per maand voor? Heb ik dat goed begrepen? Of zijn alle gele dagen voor mij goede energetische dagen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk! Bedankt.

  • Nicole schreef:

   Ha, was dat maar zo makkelijk te zeggen. Jij kent als Geel 2 Zaad ; de gele kleur, Toon 2 en het Zegel Zaad. Of dat fijn voelt ligt aan jou relatie die je hebt met jezelf. Meestal is het wel zo dat de Toon makkelijk resoneert. Dagen en mensen met toon 2 vallen makkelijk goed bij je.
   Het beste is om het bij te houden…en je ervaring op te schrijven…
   dan weet je zeker hoe het je bevalt.
   Nicole

 3. Tim schreef:

  Gisteren was mijn vader jarig (Geel 1 Zaad) en was het naast een geel jaar (Geel 8 Zaad) ook een gele dag (Geel 13 Zaad). Het viel me op dat hij verdacht veel gele cadeautjes kreeg. Stiekem had ik bij mijn pakje daar wel een beetje opgelet, maar voelde dat daarnaast ook gewoon goed/kloppend. Daarnaast kreeg hij gele rozen, een geel pakje van mijn broertje en een cd van m’n moeder die ook geel was. Ik zei er niks van maar moest wel glimlachen van binnen.

 4. Marion schreef:

  U schrijft dat Zaad vanuit het instinct / indiviueel bewustzijn) leeft. Maar op div websites kun je lezen dat de vuurclan/gele chromatische (te vinden op je rechterhand) levend vanuit het element vuur ( zon-draak-wind- nacht- én zaad) leven vanuit de intuïtie/universeel bewustzijn ( dus niet vanuit het instinct/ individueel bewustzijn. Het klinkt plausibeler dat een andere volksstam nl de bloedclan/rode chromatische ( vindbaar op de rechtervoet,
  stampvoetend ) leven vanuit het element bloed ( slang t/m maan) leven vanuit het instinct/individueel bewustzijn. BIj slang floepen bij mij nl associaties op met bijv veel gebruik van zintuigen, reptiel, overleven enz. voordat ons reptielenbrein begon te groeien dus voor de conceptie was hieraan voorafgaande ons wezen toch eerst intuitie een srt universeel bewustzijn waarin alles met alles verbonden . Ook keren we hierna terug toch dus intuitie is zowel het eerste als het laatste bewustzijnsniveau tegelijk ( zoiets als zon een eerste en laatste zonnezegel tegelijk is dus 0 en 20)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *