Zaad

Deel hier je ervaringen met Zaad: Zaad mensen, Zaad dagen, Zaad Wavespells,…


KAN: k’an – Geel Zaad

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben KAN;ZAAD; ik ben je creativiteit en sexualiteit
Ik geef je groeikracht en voortplanting

KAN leeft via het instinct en heeft te maken met de wereld gebaseerd op de vijf lichamelijke zintuigen. Het is het “ik”, individuele bewustzijn. Het is een informatieverstrekker, een tipgever. KAN is een goede netwerker. Het geeft informatie door. KAN zaait om te oogsten, het laat energie in de fysieke wereld opbloeien. KAN heeft belangstelling voor leiderschap en optreden. Het is actief, dynamisch, sexueel en beïnvloedbaar, met hoge normen en waarden. KAN’s vraagstukken hebben te maken met een evenwichtig individu te zijn en sexualiteit te laten volgroeien. KAN vindt hulp bij deze vraagstukken door zich bezig te houden met artistieke expressie of aan optreden gerelateerde activiteiten en de details onder de knie te krijgen die horen bij deze inspanningen.

Chakra: basischakra – geleiden
Planeet: Jupiter
Aarde familie: 4-punts familie = Poort familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel: 1 – inbreng – informeren (Draak, Wind, Nacht, Zaad)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Gele Zaad Wavespell
kin 144 t/m 156

Het schenkende / weten wanneer het tijd is
Bewustzijn, Rijpen / Gericht bezig zijn, Opbloei

Zegel Zaad: Zaad is zowel het zaad zelf waarin alle toekomstmogelijkheden opgeslagen liggen, als de vruchtbare aarde waarin alles zich bevindt om het zaad te laten ontkiemen en tot opbloei te laten komen. Zaad is doelgerichte actie, potentie, groeikracht en ontwikkeling.

Zaad Wavespell: Het zaad is de verzamelplek van alle talenten en vermogens. Wat is er nodig om het zaad te laten ontkiemen? Deze dagen kan je creativiteit en seksualiteit blokkeren. Vraag je af of je eigen oordeel je in de weg zit, waardoor je je niet ten volle kunt te ontplooien. Ideeën als ‘dat kan ik toch niet’, ‘zweten is vies’ of ‘ik word toch nooit de beste’ werken remmend op de ontkieming van het zaad. Geef het niet op, ga niet bij de pakken neerzitten want Zaad wil ontkiemen! O ja, word ook niet te ongeduldig, want ook dat hoort bij de Zaad Wavespell: Zaad weet wanneer het tijd is te ontkiemen en te bloeien.

Vraag: Wat wil jij tot opbloei brengen?

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook
Zaad Wavespell brengt groeikracht
Waarom Zaad Wavespell irritaties oproept


7 Reacties op Zaad