2-in-1verjaardagskalender

13 €   bestel nu
Titel: 2-in-1 MAYA verjaardagskalender
ISBN 978-90-78070-09-2

Taal: Nederlands
Formaat: A4
Omvang: 16 bladen

Omschrijving
Verjaardagskalender in 2 delen, die onafhankelijk van elkaar zijn om te slaan. Rechts de Gregoriaanse kalender, links de Dreamspell/tzolkin.
Nu kan je van familie en vrienden zowel de Galactische als de ‘gewone’ verjaardagen bijhouden.
Super leerzaam omdat nu al je vrienden bij elkaar in het Wavespells staan. Hierdoor zie je wat deze mensen met elkaar gemeen hebben. Maar je ziet ook hoe deze 2 cycli naast elkaar bewegen.

Met Nederlandstalige uitleg over de 13 Manen Kalender en beschrijving van de 13 Tonen en 20 Zegels. En tabellen waarmee je je Galactische Signatuur kan uitrekenen.

Hoe te gebruiken
Net zoals bij een gewone verjaardagskalender kun je hem dus niet gebruiken als jaarkalender: je moet al weten wat voor dag/maand het is en dan hang je je verjaardagskalender op die maand. Er is dus geen relatie tussen het linker en rechter deel. Om te weten welke dag het is kun je dat berekenen met de tabel achterin de kalender. Maar voor dagelijks gebruik raden we aan om naast deze 2-in-1 verjaardagkalender daarom de Mayascheurkalender of de agenda (13-Moon Diary) te gebruiken om te weten wat voor een toon, zegel en wavespell bij die dag horen. Vervolgens zoek je het juiste wavespell op om het linkerdeel op de juiste dag te hangen en zoek rechts de huidige gregoriaanse maand erbij. Links en rechts zijn onafhankelijk van elkaar om te slaan. Als de maand om is sla je het rechterdeel een maand verder, als het Wavespell voorbij is sla je het linkerdeel een blad verder.

Achtergrond ontstaan
Nicole E. Zonderhuis: “Ik houd me inmiddels al enige jaren bezig met deze 13 Manen Kalender. Na mijn goede ervaring met de kalender tijdens mijn reis door Guatemala ben ik mij er in Nederland verder in gaan verdiepen, Nu ben ik niet een type dat alles klakkeloos aanneemt, dus ook deze ‘Maya’ kalender werd kritisch onderzocht. Ik ben iedereen die ik kende gaan uitrekenen om te kijken of de beschrijvingen passen bij de persoon in kwestie. Familie, vrienden en bekenden, niemand ontkwam aan mijn berekening. Tot mijn grote verbazing was de omschrijving vaak zeer correct. Al snel had ik iets bedacht om al de zegels en tonen van deze mensen in een tabel te zetten. Zo heb ik heel veel geleerd over waar het nu echt om gaat. Op het moment dat ik bijvoorbeeld 6 ‘Nachten’ in mijn tabel had staan werd de gelijkenis tussen de mensen snel duidelijk en met de zegelomschrijving bij de hand kon ik dan de essenties van het zegel destilleren en verfijnen. Zo toetste  en verscherpte ik de oorspronkelijke beschrijving aan de praktijk.

Het was een gewoonte van me geworden om als ik iemand leerde kennen onmiddellijk te vragen naar zijn/haar geboortedatum. Voor mij was interessant wat er uit mijn berekening kwam. Maar de ander was soms teleurgesteld dat ik hun verjaardag vergat, terwijl ze wisten dat ik hun geboortedatum aan hen had gevraagd. Ik was immers vooral geïnteresseerd geweest in hun 13 Manen ‘signatuur’.

Zo is de 2-in-1 verjaardagkalender ontstaan. Ik bedacht een manier om deze twee gegevens in één kalender op te slaan. Enerzijds is het de traditionele verjaardagskalender die half Nederland op het toilet heeft hangen met bladen die per maand zijn om te slaan. Anderzijds is het een verjaardagkalender voor de galactische verjaardagen, één van de 260 dagen van de Tzolkin die er was op de dag van je geboorte. Deze dagen hebben we gerangschikt in 2 wavespells (periodes van 13 dagen) per pagina.”

“Het leuke voor mij was dat ik nu heel inzichtelijk zag welke mensen bij elkaar in het wavespell zitten. Omdat het wavespell iets zegt over je levensdoel is dat best heel interessant. En ik heb minder kwade gezichten omdat ik mensen nu tijdig kan feliciteren met wat ik noem hun ‘gewone’ verjaardag.”

3 Reacties op 2-in-1verjaardagskalender