Draak

Deel hier je ervaringen over de Rode Draak dagen , Draak mensen of Draak Wavespells.


 

IMIX:
ieemieesj – Rode DraakBezit de initiërende kracht van het Rode Oosten

Ik ben IMIX; DRAAK; Ik ben je levensbron en baarmoeder
Ik geef je ondersteuning en voeding

Kernwoorden: Geboorte, Voeden/koesteren, Zijn

Imix 
leeft via zijn instinct in de fysieke wereld. Imix initieert en geeft geboorte
aan nieuwe scheppingen. Het levert zijn bijdrage door informatie te geven,
het is een goede informatie-verdrager. Het leeft in individueel bewustzijn.
Imix is zelf de kracht achter zijn informerende aard. Imix is altijd bezigmet veel gevoelens. Imix kan energiek, creatief, voedend, beschermend en op een ouderlijke manier overheersend zijn. Het is van nature een sensitieve zon die graag op zichzelf is. Imix wordt altijd uitgedaagd om zich te bevrijden van het gevoel afgewezen te worden.

Chakra:
 keelchakra – geleiden
Planeet: Neptunus
Aarde familie: 1-punts familie = Essentiële familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel:  1 – inbreng – informeren (Draak, Wind, Nacht, Zaad)

Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

 


Rode Draak Wavespell
kin 1 t/m 13

De innerlijk Moeder, Geboorte, Voeden / Koesteren, Zijn

Zegel Draak: Draak is het begin, de geboorte en de oermoeder die je leven schenkt dankzij haar baringskracht. Die je koestert en voedt met haar eigen lichaam. Draak geeft je het geschenk van het ‘zijn’; in stilte en vertrouwen, vrij van gedachten en volledig in het hier en nu.

Draak Wavespell: Het is de eerste wavespell van de 20 en het staat voor het begin van het leven. Zie jezelf als pas geboren en wees je eigen moeder. Geef jezelf wat je echt nodig hebt. Zoek de mensen op bij wie je je veilig voelt. Koester je buik en baarmoeder als bron van alle geboorte. Deze Wavespell staat in het teken van ‘laten zijn’ zoals het is. De mens heeft de neiging om zijn omgeving te willen beheersen, veranderen of verbeteren. In plaats van klagen over de regen kun je de natte druppels die op je hoofd vallen koesteren. Erger je niet in het verkeer. Het is zoals het is. Wees als een boom die de wereld om hem heen aanschouwt, vrij van oordeel, zonder wil tot veranderen. Koester het leven zoals het zich aandient.

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees de Tijding over dit Wavespell:
22 febr 2013 Lastig en traag Draak Wavespell

Ariel Spilsbury over het Draak Wavespell

 


5 reacties op Draak

 1. Nicole schreef:

  Toen in 2008 bij Yumanix we de Rode Zegels dansten, viel me op dat de ‘Draken’ bijna niet van hun plek konden komen. Het was een heel trage energie, die net als het lava van de vulkaan traag en stroperig stroomt.

 2. Sandra schreef:

  Leuk dit te lezen en zo mijn droomreis te verbinden met mijn aardse leven. Dank je Nicole.

  Tijdens mijn trancereis met Nicole mocht ik na de bovenwereld en belande rechtstreeks in het nest van Draak. Ik ben daar eerder geweest, maar nu had de draak kleintjes, en ik was er een van. Zij leek zo gigantisch dat ik een beetje bang was. Toen nam ze mij onder haar vleugel en mocht ik drinken. Uit haar tepel zog ik heerlijke roze stroperige vloeistof. Ik zag dat de anderen draakjes weg waren. Ze vlogen buiten het nest rond en riepen mij. Ik keek na moeder draak, triest. Zij gaf me kleine stootjes, richting de rand van het nest. Verontwaardigd keek ik weer achteruit en zag toen dat op mijn rug kleine vleugels waren gegroeid. Zo kon ook ik mijn eerste vlucht als drakenkind aan.
  In de periode na deze reis kon ik idd steeds beter dingen en mensen laten zijn. Ik hoef er niets mee en laat het meteen los. Ik ervaar dat door anderen niet meteen advies en oplossingen willen voor te dragen ik ze empower , hun eigen weg laat gaan. Dat wist ik al, maar nu kan ik het moeiteloos, zelfs blij en trots toepassen.
  De traagheid helpt mij niet meteen te reageren. Helpen ging bij mij automatisch, ik antwoorde vaak zonder eerst te laten bezinken, dacht helemaal niet na. Het voelde in het begin alsof ik gevangen ben, zoals hoog boven op de toren waar het nest zit. Ik was niet gewend niet te weten wat ik moest zeggen, of doen. Nu voel ik me bevrijd en weet ik laat de ander op deze manier ook vrij.
  In Munay
  Sandra

 3. Marion schreef:

  Op mayatijd.nl valt de hele gele chromaat van zon t/m zaad dus de vuurhand ( dus de zegels die staan voor intuitie=spiritualtiet) onder het universeel bewustzijn maar op deze website lees ik onder de beschrijvingen van de afzonderlijke zegels dat enkel het zonnezegel zon uit deze chromaat onder het universele bewustzijn valt en de rest omder het individueel bewustzijn! Toch eens iets om dit helder te maken. Temeer omdat ik zojuist nog eens blz 99 uit het 13- manenboek op nageslagen en daar staan vier lagen genoemd staan maar niet welke laag bij welke chromaat hoort.

  • Nicole schreef:

   Wat fijn dat je goed leest en speurt!

   Als je de ontwikkeling van de mens legt op de 20 zegels, van een individueel bewustzijn gerecht op het overleven (IK moet eten, slapen, wonen, voortplanten) , naar een WIJ (laten we samen een gezin zijn, en ik zorg voor jou en jij beschermt mij) naar een collectief bewustzijn die vanuit stam/gemeenschap denkt ( de bakker bakt het brood, jij onderwijst mijn kinderen en ik bouw jouw huis.
   naar een uitbreiding van ons bewustzijn waar we nu als mensheid inzitten: de hele wereld en de sterren daarbuiten.
   Dus je kunt niet zeggen dat een Rode Draak alleen aan zichzelf denkt. Maar wel dat dit zegel verbonden meer is met bv de vecht-vlucht instincten van de mens.

   Er zijn 4 bewustzijnslagen- er zijn 20 zegels.
   zegels 1-5 (Draak t/m/Slang) zijn verbonden met het individueel (IK) bewustzijn (reptielen brein)
   zegels 6 – 10 (Wereldoverbrugger t/m Hond) even vanuit het WIJ bewustzijn (zoogdierenbrein)
   Zegels 11- 15 (Aap- Adelaar) leeft vanuit het collectief neo-cortex- denkend collectief bewustzijn)
   Zegels 16-20 (Krijger – Zon) leeft vanuit een Universeel Hoger Bewustzijn.

   Leeft vanuit, is verbonden met, reageert vanuit,

   • Marion schreef:

    Zo Nicole dankjewel! dat is nu helder en duidelijk. Heb dit meteen aangetekend in het 13 manenboek. Maar blijft die andere indeling waarbij de gele chromatische verbonden is met intuitie en spiritualiteit en de witte chromatische voor de rede, de blauwe voor de emotie en psyche en de rode voor het instinct? Hoe komt men aan de naam vuurclan? Hielden de Mayas die de gelijknamige namen vd zegels van deze volksstam vertegenwoordigden regelmatige vuren? En waar is de naam hemelclan op gebaseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *