Aarde

Deel hier de ervaringen die je hebt met Rode Aarde:


CABAN: ka ban – Rode Aarde

Bezit de initiërende kracht van Het Rode Oosten

Ik ben CABAN; AARDE; ik ben je gronding en bescherming
Ik breng je aarde-kracht en kristal-healing

Caban leeft in de spirituele (geestelijke) wereld. Het is gecentreerd in universeel bewustzijn. Het initieert en geeft geboorte aan ideeën maar is ook zelfwerkzaam, zonder dat het veel van buiten nodig heeft. Het heeft het vermogen om informatie van de kosmos om te zetten in een meer toegankelijke vorm: aarde en kosmos op één lijn. Het is mentaal, actief, rationaliserend, slim en praktisch. Het is vaak liberaal, progressief en controversieel. Caban heeft onwrikbare overtuigingen, wanneer het eenmaal zijn ideeën heeft geponeerd. Caban’s uitdaging is om het leven volgens een plan in de hand te hebben en meer flexibel en geduldig te zijn.

Chakra: hartchakra – overbrengen
Planeet: Uranus
Aarde familie: 2-punts familie = Kern familie
Stam: hemel stam (Adelaar, Krijger, Aarde, Spiegel, Storm)
Tijdcel: 5 – Matrix – zelf reguleren (Aarde, Spiegel, Storm, Zon)

© Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet

Aarde Wavespell
kin 157 t/m 169

Kunnen laten / aarde healing
Vertrouwen, Zich ontplooien, Synchroniciteit

Zegel Aarde: Caban is ‘dat wat beweegt’. Net als de Aarde zelf die altijd maar draait. Net als cycli van de natuur die in beweging zijn. De kracht van Aarde is een liefdevolle leidende kracht die je vraagt in beweging te blijven, los te laten en vertrouwen te hebben in de uitkomst van je wandeling.

Aarde Wavespell: De Aarde draait in een vaste baan om de zon en is niet zomaar van deze baan af te brengen. Dit geldt ook voor de Aarde Wavespell. Je doet wat je moet doen. Het zou kunnen dat je gemakkelijk afgeleid bent van waar je mee bezig was. Er gebeurt ook zoveel tegelijk! Houd je focus en volg je pad. Maar ook koppigheid kan deze 13 dagen in de weg zitten. Je kunt tegen mensen aanlopen die heel overtuigd zijn van hun eigen ideeën en hier koppig aan vast blijven houden. Misschien doe je dat zelf ook wel? Gebruik het absorberend vermogen van Moeder Aarde om deze koppigheid naar toe te laten stromen. De Aarde transformeert je wantrouwen naar vertrouwen en herinnert je aan je pad. Ook kunnen er uit het niets aardbevingen in je leven opduiken die grote verschuivingen veroorzaken in je werk of privésituatie.

Wil je weten hoe je moet aarden? Klik hier

Leiderschap: Enerzijds is Rode Aarde is een leidende kracht, anderzijds is aarde het vermogen te volgen en vertrouwen te hebben. Onder dit teken zijn veel leiders en politici.
Rode Aarde gaat over je eigen innerlijk leiderschap, het is  jouw kompas om te weten waar je heen gaat, het vertrouwen te hebben dat je ergens heen gaat ook al weet je niet precies waarheen. En het vermogen om te herkennen als je van het pad afraakt, als je je rode ‘aarde’ draad kwijtraakt…

Rode Aarde is je Rode Draad door jet leven heen. Waar kom je vandaan en waar wil je naar toe?

Ik geef jullie 2 oefeningen voor deze 13 dagen:
1) visualiseer waar je naar toe wilt….  hoe wil je dat jouw leven er over 15 jaar uitziet. hoe zie jij jezelf, je werk, de plek waar je woont, met wie…. etc..

2) waar bracht jouw rode draad  je, wat zijn de boeken die je mooi vind, de artikelen die je uitknipt, de spullen die je bewaart…. leg alles eens bijeen en wat valt je op?

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

lees ook het artikel: Aarden- hoe doe je dat?

7 reacties op Aarde

 1. Ria Moonen-smits schreef:

  Ik vind deze site heel interessant. Ben er door een kennis op attent gemaakt.

 2. Tim schreef:

  Ik heb net de aarde-wavespell doorgelezen (mijn eigen wavespell) + je artikel over aarden: http://mayatzolkin.com/aarde-wavespell-aarden-hoe-doe-je-dat/ en jeetje, wat een herkenning weer. Zowel in de wavespell als in het artikel.
  Eigenlijk herken ik namelijk al heel goed de kracht die in me zit van de aarde. Die vaste baan die wordt beschreven en ‘je moet doen wat je moet doen’. Op het moment dat ik iets heb bedacht, dat vanuit m’n buik komt en ik er voor wil gaan, dan ga ik er (meestal) ook helemaal voor. En merken mensen in mijn omgeving ook op hoe ‘moedig/vastberaden’ ik ben. Ik zeg meestal, want zoals er ook staat, kan ik me ook weer makkelijk laten afleiden door overtuigingen van anderen mensen. Door dit nu weer opnieuw en zo duidelijk te lezen heb ik wel een veel duidelijker kompas gekregen + een steuntje in de rug. Dus daarvoor wou ik je bedanken. ’t Betekent echt heel veel.
  Ook het artikel over aarden gaf me dus veel herkenning. Ik heb al jaren moeilijk contact met m’n benen + voeten, maar daar begint nu gelukkig wat verandering in te komen. ’t Feit dat die Chileense vrouw hier ook moeilijk kon aarden gaf me wel een soort eye-opener. Ik hou heel erg van water (woon ook dicht in de buurt van water en ga bijna elke dag met de pont), maar het geeft inderdaad weinig vastigheid. Tegelijkertijd wel veel mogelijkheden tot verandering, waar ik ook erg van hou en zoals je weet midden in zit.
  Als kind hield ik ervan om op de grond te zitten en te liggen, ook van m’n voeten kreeg ik geen genoeg. Gek hoe je dat in de pubertijd en als volwassen persoon zo kan verleren. Ik ga er de komende tijd meer op letten en mee aan de slag! Dank je wel ook voor deze tips 🙂

  • Nicole schreef:

   Dank je wel Tim voor je duidelijke herkenning van de Aarde.
   Er is ook nog een diepere laag in het zegel aarde – de spirituele laag en die is heel moeilijk grijpbaar. Misschien wel voor mij als “hemelwandelaar’ haha.
   Aarde is zo basic als het maar zijn kan maar is wel een van de latere zegels – die bij het universele bewustzijn hoort. Die met haar vleugels de hele kosmos omvat – wetende één te zijn met het geheel…. Mooi he?!

   • Tim schreef:

    Zeker mooi! ’t Is iets wat ik eigenlijk ook wel ‘snap’, maar zoals je zegt is het moeilijk grijpbaar. Ook verward het me vaak, omdat het voor mij soms zo ‘basic’ kan voelen, dat wetende dat we een zijn met het geheel, maar dat dat bij andere mensen totaal niet aan de orde lijkt te zijn. Kan ik me soms alleen en onbegrepen door voelen. Fijn dat daar hier wel een plek voor is!

 3. Tom schreef:

  Wanneer wij ons in de Aarde Wavespell bevinden, betekent dit dan ook dat mijn Kin energie op zijn sterkst is? Ik ben Kin 217: Red Solar Earth en een goede vriend van mij is Red Earth maar met een andere toon. Graag zou ik willen weten hoe ik de kracht van mijn Kin het best kan implementeren in de Galagtische Kalander.

 4. Henriëtte schreef:

  Werkelijk haast ongelooflijk dat alles wat Rode Aarde betekent op dit moment in mijn leven speelt. Het luisteren en dan “ga ik het doen?” De veiligheid die aangetast dreigt te worden en de grote vraag wat het voor volgende generaties betekend. De grote wens om het proces te keren en focus te houden en vooral positief te blijven. Alles geeft mij nochal veel stress maar nu ik het wavespel lees van de Rode Aarde voel ik dat ik op de goede weg ben. Niet makkelijk maar ik ga ervoor.

 5. Marion schreef:

  In het 13 manen werkboek spreekt men op blz 86 over aardehealing rode aarde versus kosmische healing blauwe hand. Ik vind geen uitleg in het boek wat aardehealing betekent. Ik doe een gok..goed zijn voor de aarde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *