Nacht

Deel hier je ervaringen met Nacht dagen, Nacht mensen en Nacht Wavespells:


 

AKBAL: ak’bal – Blauwe Nacht

Bezit de transformerende kracht van het Blauwe Westen
Ik ben Akbal, NACHT; ik ben je plek van het mysterie en onderbewustzijn. Ik geef je dromen en stilte

Akbal leeft via zijn instincten in de fysieke wereld. Het is een ontvanger en informeert andere zonnezegels over zijn ontdekkingen. Het leeft in individueel bewustzijn. Akbal is een krachtig, doch behoudend zonneteken dat logische en organisatorische vaardigheden ten toon spreidt. Het wordt gesymboliseerd door de duistere binnenkant van de tempel en is diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend. Via zijn contact met het onderbewustzijn, heeft het de beschikking over psychische en materiële overvloed. Deze zon kent doorzettingsvermogen en kan hard werken. Akbal’s uitdagingen kunnen zijn mentale starheid en zijn problemen me (mede-)delen. Deze zon doet er goed aan om zichzelf een basis van zekerheid te geven voor al zijn bezigheden.

Chakra: plexus solaris (zonnevlecht) – ontvangen
Planeet: Saturnus
Aarde familie: 3-punts familie = Signaal familie
Stam: vuur stam (Zon, Draak, Wind, Nacht, Zaad)
Tijdcel: 1 – inbreng – informeren (Draak, Wind, Nacht, Zaad)

Bovenstaande zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora. Beschrijvende Zegel tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen. Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet


Blauwe Nacht Wavespell
kin 183 t/m 195

Verkennen van de binnenwereld, Intuïtie, Dromen, Overvloed

Zegel Nacht: Nacht is de kracht van de duisternis en het domein van de droom. In het duister schakel je over op andere zintuigen. De zo verkregen informatie zou je wel eens kunnen verrassen. Heb geen angst, wordt stil en ervaar.

Nacht Wavespell

Verkennen van de binnenwereld, Intuïtie: het is een goede tijd om naar binnen te gaan deze 13 dagen. Wat leeft er binnenin? Waar zit jouw licht? Moet het gevoed worden? Geef aandacht aan je intuïtie en vertrouw op wat je intuïtie aangeeft.
Nacht=slapen=dromen:
Je kunt extra moe zijn deze dagen en vroeg naar bed willen. Geef daaraan toe, want het is Droomtijd! Schrijf je dromen op.  Of misschien ga je juist te laat naar bed?
Nacht=huis: Ook huisvestingzaken kunnen aan de orde komen. Geef het aandacht. Dit kan ook het huis in jezelf zijn. Voel je je thuis in en met jezelf?
Nacht=duister=angst: In het rijk der dromen is er nooit sprake van tekorten. Angst voor tekort is het omgekeerde van overvloed. Opruimen en weggooien van overbodige spullen kan ruimte creëren, in je huis en in je geest. Laat je deze dagen niet verleiden om in angst te vervallen. De Wavespell daagt je uit! Heb vertrouwen.

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook:
Mijn ervaring met de angst 27 november 2012
10 Mens – manifestatie van Vrije Wil – 6 dec 2012
11 Hemelwandelaar – surrender with courage – loslaten met moed- 7 dec
13 Adelaar – het ware zien9 dec


13 reacties op Nacht

 1. Ine schreef:

  Oh Help! Ook ik zat vannacht toen ik om 3 uur wakker werd helemaal in mijn angsten. Eigen zaak, die zelfs nú voor de Kerst zoveel minder klanten naar binnen haalt t.o.v vorige jaren. Hoe moet dat als we het niet meer redden? Ik ben te oud voor een andere baan, maar op de Overheid hoef ik ook niet meer te rekenen…. Ik zou mijn winkel moeten verkopen, maar wie wil daar nu nog mee verder? Na een onrustig uurtje draaien in mijn bed toch weer in slaap vallen en dromen over onze zoon, die nog zo weinig thuiskomt. Oh… zijn er ook nog prettige dingen in mijn leven? Pfff, hoe zal deze wavespell verder verlopen voor mij?? Over 13 dagen weet ik het.

 2. Nicole schreef:

  Als Hemelwandelaar is het Nacht Wavespell mijn Wavespell van uitdaging (omdat Nacht mijn uitdaging is). In de praktijk betekent dat dat ik wel heel moe ben, maar meestal niet kan toegeven aan de slaap en juist veel te laat naar bed ga. Gister deed ik het helemaal goed! Ik lag om 9 uur in bed. Natuurlik wel na nachten te laat naar bed.
  Ik word elke spin* wijzer.
  * ronde van 260 dagen.

 3. Lisette schreef:

  Had ook al een heftige droom vanochtend. Het is dus echt weer nacht:)

 4. Dicky schreef:

  Ik heb vannacht juist heel goed geslapen, in tegenstelling tot de nachten ervoor. Maar ik ben dan ook een Nacht, dus ik vind het niet zo raar dat ik me lekker voel. 🙂

 5. Nicole schreef:

  Vandaag spreek ik mijn buurvrouw, een Gele Krijger, en zij vertelt me dat ze een heftige week beleeft. Ze had een knobbeltje ontdekt in haar schouder en is op internet gaan zoeken wat het zou kunnen zijn. Natuurlijk zijn er hele rampscenario’s gaan spelen in haar geest en heeft het haar zo bang gemaakt dat ze al dacht haar nieuwe relatie maar beter nu te beeindigen…
  Vanochtend was ze bij de huisarts en natuurlijk is het niets ernstigs.

  Mijn oma sprak deze wijsheid al uit tegen haar 8 dochters:

  Een mens lijdt dikwijls ’t meest
  Door ’t lijden dat hij vreest
  Doch dat nimmer op komt dagen.
  Zo heeft hij meer te dragen
  Dan God te dragen geeft.

  Het leed dat is, drukt niet zo zwaar
  Als vrees voor allerlei gevaar.
  Doch komt het eens in huis,
  Dan helpt God altijd weer
  En geeft Hij kracht naar kruis.

  En dan is precies waar het Nacht Wavespell toe uitdaagt.

  Zie waar dit versje vandaan komt: http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/een-mens-lijdt-dikwijls-het-meest

 6. Diana van de Rijt-Goudsmit schreef:

  Vorige week maandagochtend heb ik tijdens het autorijden hartkloppingen (van angst?) gekregen, die heel lang aanhielden. Ik moest de auto aan de kant zetten en heb achteraf gezien zo’n 45 minuten en hartkloppingen gehad en getrild als een espenblad. Ik was op dat moment onderweg met mijn zoon naar het ziekenhuis voor een allergiologisch onderzoek. Na deze morgen heb ik de laatste 1,5 heel veel geslapen. Op zich gaat het goed, ik droom wel heel veel. Maar vannacht heb ik juist heel weinig en niet goed geslapen. Vandaag voel ik me onrustig en “angstig”, en daar heb ik helemaal geen zin in, maar het lukt even niet om eruit te komen. Dus maar op naar morgen naar EB, want dat is mijn ding. Ik ben Eb, toon 1 en zie dat dus wel zitten.

  • Nicole schreef:

   jee dat klinkt inderdaad als een heftige lichamelijke reactie. Had je reden om angst te hebben i.v.m je zoon? Kun je jje herinneren of je mind met je aan de haal ging?

 7. Nicole schreef:

  en wat lees ik ‘toevallig’ op mijn facebook bij 12 maart 2012:

  pff ik ben zo moe!!!!
  Vorige week na 2 cirkels heerlijk fit en vol energie. Lees ik vandaag de frontier magazine, kom mijn eigen stukje tegen over de Wavespells; vandaag Nacht Wavespell begonnen. ” u kunt extra moe zijn deze dagen….geef daaraan toe want het is tijd om te dromen” en “zaken van het huis kunnen nu aandacht vragen’ …
  Jeetje, ja klopt, daarom heb ik geen kalender hangen omdat mijn huis op zijn kop ligt door de verbouwing. En ook mijn innerlijk huis, mijn lichaam daardoor. Ik voel me echt zonder-huis deze tijd.

  Leuk hoe ik geholpen wordt door mijn eigen tekst 😉

 8. Ivonne schreef:

  Hallo, ik ben een Blauwe Nacht met toon 11. Ik herken mezelf maar gedeeltelijk in de beschrijving van Nacht.
  De woorden: diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend passen perfect bij mij, maar organisatorische vaardigheden herken ik totaal niet. Ik ben juist heel chaotisch in het dagelijks leven vind ik zelf.
  Misschien is het iets waar ik juist nog aan moet werken of komt deze eigenschap meer naar voren als ik meer mijn wavespel (rode Hemelwandelaar) ga volgen? Maar het voelt voor mij niet als een natuurlijke eigenschap.
  Zijn er mensen die hier iets van herkennen of mij hier een andere kijk op kunnen geven?

  • Nicole schreef:

   Ha, dat klopt wel. Namelijk als je niet de kwaliteit voelt maar het omgekeerde zit je niet in je kracht. En toch hoort het bij je. Soms ligt de organisatorische kant in andere delen van je leven, hoe je je vriendschap ‘onderhoudt’ bv. En vergeet ook niet dat er mensen zijn die in de chaos leven en toch hun spullen weten terug te vinden; dat is een grote organisatorische kwaliteit. De rest van de mensen heeft dat niet; die moet orde hebben om spullen terug te vinden. Misschien ben jij er zo een? Ogenschijnlijk chaoot.

   • Ivonne schreef:

    Haha, zo had ik het nog niet bekeken. Bedankt voor je reactie. Ik ben vaak vooral chaotisch in mijn hoofd, maar dat uit zich dan wel af en toe in mijn huis. Als ik dan opgeruimd heb (voor een opgeruimd hoofd) weet ik vaak niet meer waar ik het gelaten heb. Ik kijk nu wel anders tegen mijn ‘georganiseerde chaos’ aan.

    • Agnes Holvast schreef:

     Hoi Ivonne, volgens mij hoort chaos ook bij toon 11.
     Maar dat kan ik verkeerd hebben.
     Klopt dit volgens jou Nicole?
     Ik ben een 11 krijger, dus wij zijn elkaar’s ‘perfecte maatjes’ Ivonne :-).
     Chaos is iig in mijn leven ook wel een ding.

     • Marion schreef:

      Chaos in je hoofd heeft zowel niets met blauwe nacht als met toon 11 te maken volgens het 13 manen boek. Maar als je als nacht niet goed in je vel zit gaan wel de schaduwkanten van je steunzegels opspelen, ( ten minste als ik het boek goed heb begrepen) en de occult van de blauwe nacht is de witte spiegel en haar schaduwkant is innerlijke en uiterlijke wanorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *