a~time

Ode aan Kareline

a~time; All There Is Matters Equally
Kareline van der Burg
€ 34,90

Wereldwijd worden mensen geïnspireerd door de 13 Manen Kalender en de boodschap van vrede en schoonheid. Zo ook onze Nederlandse kunstenares Kareline van der Burg. Ze beschilderde 52 drums. Ze ontwierp een horloge die de galaktische tijd weergeeft. Zij heeft prachtige 13 Manen sieraden ontworpen, waar de hele Tzolkin, de 13 Tonen van creatie, een ketting met de 13 gewrichten en 20 vingers, de 7 plasmazegels in voorkomen. En op de foto onder de armband met de 20 gouden zonnezegels. Het is een prachtig en groot boek van 30 x 30 cm.

Boek: Kareline van der Burg, A~time, A collection of New Native Art, 190 p., geïllustreerd in kleur, Frontier Publishing, Amsterdam, ISBN 9781931882835

Interview met Kareline: https://renvogel.com/tag/kareline-van-der-burg/


Recenties:

Kunst, Spiritualiteit en Cultuur in een boek! 10 juni 2009 | Door: Stoffel | WASSENAAR
Dit boek combineert op een prachtige manier Kunst, Spiritualiteit en Cultuur. De schrijfster laat ons nadenken over onze levenswijze; losgeraakt van de natuur, en wellicht zelfs wat van onszelf! Een relevant thema in deze gefragmenteerde tijden. Ook neemt zij de lezer mee in haar eigen spirituele tocht en onderzoek, en toont zij de door haarzelf hierover gecreeerde kunst. Haar inspiratie vindt zij in de oude cultuur van de Maya’s.Een prachtig opgesteld boek, ik kan het iedereen aanraden!

Een uitzonderlijke reis  2 juni 2009 | Door: Xavier | Zurich
Van der Burg neemt ons mee langs denkbeelden over wat werkelijk van belang in onze wereld van nu. Daarbij grijpt ze terug op de waarden van de oude Maya’s die nu zo relevant zijn. Tegelijk brengt ze het met de nodige subtiele humor. Het boek is rijk geillustreerd met haar eigen werk. Het zijn fantastische afbeeldingen, ieder op zich origineel, die diepte geven aan de gevoelens in het verhaal. Het is uitzonderlijk hoe de tekst en kunst elkaar aanvullen en versterken. Een absolute aanrader voor een ieder op de spirituele weg!

Helaas heeft Kareline besloten onze wereld te verlaten op 10-7-2010.

Reacties zijn gesloten.