Ster

Deel hier je ervaringen met de Gele Ster; Ster mensen, Sterdagen of Ster wavespells:


 

LAMAT: la mat’ – Gele Ster

Bezit de rijpende kracht van het Gele Zuiden

Ik ben LAMAT; STER; ik wijs je de weg
Ik breng je helderheid en harmonie

Lamat leeft via de rede en opereert vanuit de mentale wereld. Lamat leeft in gemeenschapsbewustzijn. Lamat – in wezen- herinnert. Lamat is energetisch, druk, zenuwachtig, slim en speels. Het betoont intellect, maar kan enigszins paranoïde worden. Lamat houdt van vechten, maar tracht altijd te handelen vanuit liefde. Dit wordt weerspiegeld in Venus, de planeet die ‘m vertegenwoordigt. Lamat is eigenlijk de elegantie van de stralende ster, de beoefenaar van de schone kunsten. Lamat’s vraagstukken zijn gebaseerd op het proberen zichzelf in bedwang te houden om de dingen af te maken. Lamat moet leren om gevoelens te uiten en extremiteiten en excessen te vermijden.

Chakra: plexus solaris – ontvangen
Planeet: Venus
Aarde familie: 3-punts familie = Signaal familie
Stam: bloed stam (Slang, Wereldoverbrugger, Hand, Ster, Maan)
Tijdcel: 2 – Opslag – herinneren (Slang, Wereldoverbrugger, Hand, Ster)

© José Argüelles. De zegels aan de linkerkant zijn handgetekend door Aurora.
Tekst: beschrijvende tekst Aluna Joy Yaxk’in. – vertaling: Peter Toonen
Affirmaties (Ik ben…) : Rita van Vliet


Gele Ster Wavespell
kin 248 t/m 260

Naar buiten stralen / natuurlijke orde
Schoonheid, Mooier maken, Kunst

Zegel Ster: Ster is een aangeboren gevoel voor harmonie en de wil om alles tot schoonheid te transformeren. Met één vingertip kan Ster net dat ene toevoegen waardoor de meerwaarde ontstaat. Creatie wordt tot kunst en straalt schoonheid te wereld in.

Ster Wavespell: Het is de laatste Wavespell van de Tzolkin en dat is natuurlijk niet voor niets. Met de energie van de Ster kun je de puntjes op de i zetten, de laatste hand leggen aan je schepping, zodat het een kunstwerk wordt. De schaduw van de Ster is tegenstand of verzet. Deze dagen kun je veel weerstand ondervinden of opzoeken. Je zult veel bezig zijn met je omgeving en weinig contact hebben met je binnenwereld. Straal af en toe even naar binnen om het ook daar licht te maken! Wees Kunst!

© tekst en beeld Nicole E. Zonderhuis, Mayatzolkin.com

Lees ook de Tijdingen (met ervaringen en actuele berichten) over het Ster Wavespell:
31/1/13: Magnetische Ster; vernietigende kritiek
3/2/13: Het schaduwpad van het Wavespell wordt vanzelf opgelost
4/2/13 : Fraude en corruptie ontmaskerd – typisch Ster Wavespell
8/2/13: 9 Krijger- vragen stellen alsjeblieft!
10/2/13: 13 Zon – Liefdesbrief aan een vreemde


8 reacties op Ster

 1. Namaste schreef:

  Hallo .
  Verantwoording nemen. Daar ben ik vorige week mee begonnen. Ik neem de verantwoording over mezelf en wil geen slachtoffer meer zijn van alles wat ik ooit mee gemaakt heb. Ik ben mezelf aan het ontdekken. Wie ben ik nu echt? En wat wil ik nu echt ? En daar aan gaan werken. Oude patronen heb ik niet meer nodig. Het is nu tijd om verder te groeien. En dan lees ik vandaag de Tzolkin en daar staat gewoon precies het zelfde als waar ik vorige week aan begonnen ben. Een bevestiging. Mooi. Toeval bestaat niet.

 2. Ivonne schreef:

  Hallo,

  Vandaag is de eerste dag van de ster wavespel. Grappig is dat dit jaar voor mij ook in het teken van de ster staat.

  Ik heb vandaag ook echt de energie gevoeld van een Ster. Ik voelde me druk, energetisch, zenuwachtig, speels en heel erg naar buiten gericht. Het voelde voor mij heel vreemd omdat ik zelf een heel erg naar binnen gericht persoon ben (blauwe nacht)
  Mijn dochter is dit jaar mijn gids, zij is namelijk ook een Ster en ik voelde vandaag hoe zij zich w.s. heel vaak moet voelen. Wat een prachtige verbinding van energie!!! Nu weet ik ook op welk punt ik iets in haar leven kan betekenen. haar helpen ook af en toe zich naar binnen te richten. Zij helpt mij op haar beurt met haar energie.

 3. Cilia Wust schreef:

  Ha Nicole, Prachtig zeg, deze site, had deze nog niet eerder ontdekt.
  Mooi hoe jij het weer anders verwoordt dan Elvira en toch dezelfde essentie.
  Gele Ster is mijn uitdaging en ook mijn wavespell van mijn kosmische Zegel, Tovenaar Toon 7.
  Dus ik heb er heel wat mee.
  Gele Ster mensen waren een hele tijd mijn moeite in vooral communicatie…elkaar begrijpen, alsof we andere talen spraken. Nu voel ik meer en meer hun kwaliteit en dus ook die in mijzelf.
  Die harmonie, elegantie en kunstzinnigheid (Venus), ja die voel ik zo van binnen.
  Dank je wel. Trouwens ook wat je over Gele Krijger en Rode Hemelbewandelaar schrijft. Vragen stellen vind ik juist een heel mooie en respectvolle manier om dingen in het licht te zetten zonder oordeel.
  In Lak’ech Cilia

 4. Tim schreef:

  Vandaag was het kristallen ster en wat was het een heerlijke dag! Ik ben lekker naar het museum gegaan (was toevallig in de buurt) en het voelde zo goed! Fijn om zo naar kunst te kunnen kijken.
  Daarna mezelf getrakteerd op de kapper en ik wilde zeggen de puntjes zijn op de i gezet, maar de puntjes zijn er juist af gegaan 😉 Hoe het ook zij. Het was een goede ster-dag zo.

  • Nicole schreef:

   Dat vond ik nu helemaal niet! Maar ja het is mijn occult.
   Kunst! Schoonheid – nou dat lukte dus juist niet… of niet naar mijn gevoel voor schoonheid.
   Heb het aan het eind van de dag maar gelaten…en lekker de zon in. Ik was helemaal koud geworden…

 5. Inge Gerritsen schreef:

  De laatste dag – ZON – in dit laatste Wavespell van de Tzolkin: Gele Ster Wavespell. Dit Wavespell als een bijzondere ervaren; als een cadeau om te leren ‘uit te pakken’. In deze 13 dagen begonnen aan het boek: Helder dromen, de kunst van creatief dromen door Pamela Ball. Wat is dit voor mij een verwarrend maar ook verrassend feestje van herkenning en de noodzaak om dit tot mij te nemen, te leren ontwikkelen en te beheersen. Ik zal dit Wavespell niet lichtelijk vergeten… 😉 Ik voel mij klaar voor de komende nieuwe Tzolkin-ronde, met nieuwsgierigheid en verwondering….. héerlijk!

 6. Marion schreef:

  Op 14 aug (6 ster) is de brug in Genua ingestort. ik kan de link niet vinden met stromen en stralen. jij wel Nicole?

  • Marion schreef:

   ik bedoel wat heeft de dagenergie van kin 188 van toon 6 van evenwicht en gele ster van harmonie te maken met de disharmonie vh instorten van de brug in Genua die dag. Zeker als de tekening vd ondersteunende occulte zegel vd rode hemelwandelaar mooie intactie pilaren laat zien die van beneden naar boven rijken en zeker ook als de witte spiegel, welke staat voor voor eindeloze innerlijke harmonie, deze dag uitdaagt. Op een dag als kin 188 verwacht ik geen ramp met een brug. Maak ik een foute interpretatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *