Introductie 260 dagen kalender

De 13 Manen Kalender

De 13 Manen Kalender is gebaseerd op de heilige kalender van de Maya’s. Het is een nieuwe kalender voor deze tijd. De telling die wij hanteren is de 13 Manen Kalender telling. Lees hier over het verschil tussen beide systemen.

“Er is een tijd van ‘komen’ en er is een tijd van ‘gaan’.
En de tijd van ‘gaan’ is nu gekomen.”

Het is één van de oude wijsheden waar wij als Westerling nog mee opgegroeid zijn. Veel oorspronkelijke wijsheid is verloren gegaan. Of we hebben het gewoonweg aan de kant geschoven. We willen niet wachten tot ‘de juiste tijd’ aanbreekt. We willen het zelf in de hand hebben en alle processen controleren en besturen. We willen een maakbare wereld. Dit heeft ons veel welvaart gebracht, maar het heeft tevens ons fundament aangetast. We zijn het vermogen tot verbinding kwijtgeraakt, de afstemming met het groter geheel. Diepe eenzaamheid en afgeslotenheid tast vele harten aan.

Het geschenk van de Maya’s
De Tzolkin is de heilige kalender van de Maya’s van 260 dagen. Deze kalender is afgestemd op de natuurlijke ritmes van het menselijk lichaam en op de cyclus van de aarde met de maan en zon, maar ook met de cyclus van de aarde ten opzichte van de Pleiaden en de gehele Melkweg. Het is een multidimensionale kalender, gebaseerd op 20 zonnezegels maal 13 tonen. Het is een instrument om onze verbinding met de 4e en andere dimensies te leren kennen en te herstellen. De Tzolkin brengt je in contact met de energie van iedere afzonderlijke dag. Leven volgens deze kalender zorgt dat je afstemming vindt met Hunab K’u: het hart van de Melkweg. Het leven wordt een aaneenschakeling van synchroniciteiten.

De Tzolkin 
De Tzolkin telt 260 dagen. 260 is een combinatie van 13 tonen, als de 13 fasen van de Schepping, en 20 zonnezegels (4 Windrichtingen in 5 cycli). Elke combinatie wordt een ‘kin’ genoemd. ‘Kin’ is het kleinst deelbare dat in wezen nog alles van de schepping in zich heeft: een dag is ‘kin’, maar ook jij als mens bent ‘kin’, want je bent niet deelbaar. Voor de Maya’s is elke dag heilig. Elke dag heeft een eigen energie en daarmee een eigen functie. Deze energie is afgeleid van de tonen en zegels. De tonen lopen van 1 tot en met 13. De 20 Zonnezegels hebben namen als Draak, Wind, Nacht, Zaad, Krijger, Aap, etc.

De ronde afbeelding
De buitenste ring van de afbeelding boven aan de pagina bevat alle 20 zonnezegels. De ring daarbinnen zijn de 13 tonen, aangeduid in de streep/stip combinatie, waarbij een stip staat voor 1 en een streep staat voor 5 (5 vingers is immers een hand). Dan zie je in groen de tekens zoals we die kennen van de I-tjing, de 64 hexagrammen. Deze staan voor 64 +1 harmonische reeksen (1 reeks van rood , wit , blauw en geel) van de Tzolkin. De middelste is de harmonische die in het centrum staat en dus dicht bij Hunab K’u, de bron. Dan komt de cirkel met rood , wit , blauw en geel die staan voor de windrichtingen en kwaliteiten (rood = initieerdend Oosten, wit = verfijnend Noorden, blauw = transformerend Westen en geel = Zuiden van Opbloei).
Het centrum van de afbeelding, de spiraal naar binnen én naar buiten is Hunab K’u.

Meer over de zegels
Meer over de Tonen

Persoonlijke ‘kin’; je Galaktische Signatuur
De toon-zegel combinatie die heerste op de dag van je geboorte, bepaalt jouw persoonlijke ‘kin’. Dit noemen we je ‘Galaktische Signatuur’.  Je zou het je Maya horoscoop kunnen noemen, waar veel uit af te lezen is.  Lees verder…

Ook steden hebben een eigen energie
Alles wat is, heeft een eigen kenmerkende energie. Iedereen weet dat Amsterdam anders is dan Den Haag. Maar kun je dat omschrijven? Lees verder..


GRATIS CURSUS met VIDEO’s

Je kunt geheel vrijblijvend de volgende cursussen doen op het cursus platformMayatzolkin.mijnecourse.nl
Registreer je en onthoud meteen wat je invult als gebruikersnaam en wachtwoord, want dan kun je er steeds bij.

cursus_horoscoopmakenEenvoudig je eigen Maya horoscoop maken

GRATIS CURSUS. Volg de 3 eenvoudige stappen en je krijgt inzicht in wie jij bent en waar jouw valkuilen en kwaliteiten liggen. Wat is je levensdoel? Hoe bereken je zelf je horoscoop in de 13 Manen Maya kalender, ook bekend als de Dreamspell kalender.
doe deze gratis cursus

wavespell_introductie-1Wavespell Introductie cursus

GRATIS CURSUS. In deze gratis introductie cursus over het Wavespell leer je wat een Wavespell is, maar ook: Hoe bereken je jouw Wavespell?  Wat zijn Tonen?  Welke zegels zijn voor jou belangrijk? Wat maakt deze cursussen uniek?
doe de cursus

Reacties zijn gesloten.