Nieuwe verbindingen – Handvasten of niet?

Een lezeres mede-Hemelwandelaar reageerde op het Hand Wavespell met een link naar een site over handvasten; een oude Europese traditie om een verbintenis met elkaar aan te gaan door de handen met elkaar te verbinden in een ritueel.  Vandaar al de term verbintenis. De site vermeldt: “In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je handvasten met meer dan alleen je liefdespartner. Handvasten vindt plaats tussen mensen met een bijzondere band, familie, vrienden, covenleden. Wat je wilt. Het gaat in deze tijd namelijk met name om het benadrukken van de speciale band, je ziels-verwantschap, die je met deze persoon (personen) hebt. “

En ja – ik zie ineens de link naar wat ik aan het doen ben dit Wavespell in navolging van het vorige Tovenaar Wavespell. Daar maakte ik een keuze, voelde in al mijn vezels waar ik me niet mee wilde verbinden, en nu dit Hand Wavespell draait het over waar ik me wel aan wil verbinden, wat ik wél de hand wil reiken, wil manifesteren.
Manus is het latijnse woord  voor hand. Manik* staat voor Hand in het (Yucateca) Maya.

Het woord handvasten kennen we ook van het woord  handvest: belangrijk stuk waarin verschillende partijen vastleggen welke doelen ze hebben en wat ze met elkaar hebben afgesproken om die doelen te bereiken.

En laat ik nu juist vandaag actie te hebben ondernomen om mijn in een vorig leven afgesloten lijfrente woekerpolis om te zetten in een nieuwe zinnige vorm. En dus een nieuw handvest afgesloten.
En er kwamen verschillende mails over mogelijkheden tot samenwerking aan nieuwe projecten.

En vergeet ook het woord manifest niet: openbare tekst met een duidelijk standpunt.

*Let op de bijzondere samenstelling van het  Yucateca Maya woord Manik.
Manik’ 
betekent Hand, of Hert
Ik 
 betekent Wind – ook de bezieling, de spirit ingeademt.
Maar ik vind ook in een Yucateca Maya vertaling: buy (engels)= maan, maanik. Mogelijk gaat het hier om ‘buy’ in de betekenis van handelen, handel drijven.

Over handvasten en hier 

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nieuwe verbindingen – Handvasten of niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.