Nieuwe paus – en wat zegt de maya kalender?

Wie zag het niet vandaag? Het grote nieuws was de aankondiging van de nieuwe paus.
De rook uit de sixtijnse kapel was vandaag wit- de nieuwe paus was gekozen. En wel op 13 maart 2013- dat is Rode Electrische Maan in de Dreamspell; dat staat voor Activatie van het Gevoel. Dat is een goed OMEN.
En ja daar was hij, op het balkon. De Argentijnse Kardinaal  Bergoglio (76) is verkozen tot nieuwe paus. Hij heeft Franciscus I als zijn naam gekozen. Hij is de eerste Jezuïet die tot paus is verkozen en de eerste paus uit Zuid-Amerika. Het was een indrukwekkende start. Hij stond daar op het balkon, rustig, de menigte tot zich te nemen, te zijn. Geen zenuwen, geen opwinding….

En toen begon hij te spreken. Zijn eerste woorden waren: “broeders, zusters, goedenavond.” Hij sprak informeel, direct tot de mensen op het plein, wetende dat er miljoenen ogen via de televisies wereldwijd op dit moment gericht waren. Zijn hoofd iets scheef, zijn stem warm en kalm. Een echte aardsvader.
Wie is deze man…. los van wat ik verteld werd: jezuiet, eenvoud, neemt de bus naar werk tussen de mensen, voor de armen, kookt zelf, armoede…..
Zo gauw het internet gevuld was met deze nieuwe naam was ook zijn geboortedatum te vinden en dus… zijn ‘maya horoscoop’.
Hij is een Blauwe Planetaire Nacht. Dat is opvallend.
Er werd gezegd dat hij de tegenstander was bij de vorige verkiezing van de paus, zijn voorganger Benedictus XVI. Deze was een Hemelwandelaar – Franciscus I is een Nacht. Tegengestelde krachten in de Dreamspell!
Nu ken ik deze Blauwe Planetaire Nacht goed (als mijn antipode) en zoals hij is zag ik er zelden een. Je ziet aan hem, mogelijk door zijn leeftijd en levenservaring, het pad dat hij gelopen heeft, dat hij helemaal geworden is wat de belofte van het Wavespell is; hij komt over als een Witte Kosmische Wereldoverbrugger. Hij straalt een gevoel uit dat een grootvader kan overdragen; een gevoel dat het goed is, wat er ook was het is je vergeven. In plaats van adviezen, luistert hij en je problemen verdwijnen als hij zijn hand op je hoofd legt. Zo’n gevoel  dus. Een waar wijs man, een ‘elder’. En dat zou het mooist zijn dat een religie kan overkomen, om werkelijk een aartsvader te hebben op zo’n plek.
Volgens zijn wavespell en wat hij hier liet zien is deze nieuwe paus een open beker; hij ‘ontvangt’. Hij neemt op in alle rust, en heeft contact net zijn innerlijk weten, zijn sjamaan, of de goddelijke vonk, zoals past bij zijn Wavespell.
Het is een Nacht die het pad naar binnen gelopen heeft en alle schatten gevonden heeft.
Hij heeft de ‘overvloed’ gevonden in het loslaten van de materie, de onthechting, het pad van armoede. En deze rijkdom mag hij manifesteren (Toon 10). Vanuit zijn (blauwe) transformerende kracht. Verbonden met zijn intuïtie, gekozen op de dag van activatie van het gevoel(3 Maan). Dat belooft wat!

Oja, wat een herkenbaar mooi beeld was dit:

© Nicole E. Zonderhuis, www.mayatzolkin.com
Verwijzen? Graag! Hoe? Geen volledige overname van de tekst, maar enkele regels met een link. Zo houden we het zuiver.

 

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Nieuwe paus – en wat zegt de maya kalender?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.