Trouw aan jezelf – laat jezelf zien!

Door Nicole E. Zonderhuis – Mayatzolkin.com

Gister op deze eerste dag van het Hond Wavespell ging mijn jongste kindje, Marcus, voor het eerst wennen op school in de klas van zijn grote zus Linde.  Mijn hartje. Wat een stap is dat. Als moeder moet ik dan het vertrouwen hebben dat hij dat helemaal goed gaat doen en dat dat het pad is dat hij zal volgen. Gelukkig mocht ik er deze ochtend nog helemaal bij zijn en kon ik gelijk de wandeling van de kleuters mee begeleiden.
Na school scheen er een prachtig zonnetje en zijn we in ‘de Torteltuin’ een leuke speeltuin in Utrecht, gaan spelen. Ik las een tijdschrift een artikel over hoe Nederlandse vrouwen zich inhouden en zichzelf tekort doen in presentatie van zichzelf. Dat het ‘not-done’ is om met trots te vertellen wat je bereikt hebt in je werk. Voor mannen is dat meer geaccepteerd.
Eigenlijk raar toch, dat wij vrouwen, niet gewoon gaan ‘staan’. Staan in onze kracht met trots voor wat we bereikt hebben. Daardoor kunnen we elkaar ook niet goed vinden als we op zoek zijn naar een geschikte ‘partner in zaken’.
Voor mijn klanten doe ik het wel. Als vormgever in de breedste zin van het woord  met WebCraft help ik mensen zichzelf in hun professionele kwaliteit neer te zetten. Met de juiste toon, beeld en stijl in al hun uitingen naar buiten toen.  En in zo’n zoektocht naar de essentie van hun zijn, in een positioneringstraject, zie ik alle mogelijkheden en talenten van mensen die ze zelf vaak nog niet zo hebben gezien.
Steeds vaker gaat het namelijk over de persoon met wie je zaken gaat doen. Juist omdat iedereen een website heeft of vindbaar is, gaat de klant tegenwoordig op zoek naar de persoonlijke klik. In wie heb ik genoeg vertrouwen, wie past het best bij mij. En daarvoor is het belangrijk je te laten zien met alles wat je hebt.
Al jaren is de inauguratiespeech van Nelson Mandela (zie onder) een inspiratie voor wie ik ben. Ik probeer mijn licht te laten schijnen ongeacht de angstige en afkeurende reacties van anderen. En toch zie ik dat ik mijn pauwenveren nog meer mag laten zien.
Daarom nam ik deze ochtend het besluit; het is nu tijd dat voor mezelf te gaan doen. Mijn stukje over mezelf te gaan uitbreiden met wat ik doen en heb gedaan.
En weet je, eigenlijk is dit stukje ook al een eerste stap.
Het is een mooie doelstelling voor dit Wavespell. Doen jullie mee?

 

Inauguratiespeech van Nelson Mandela

“Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that most frightens us.
We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, and fabulous?
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.
Your playing small doesn’t serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking so
that other people won’t feel insecure around you.
We are all meant to shine, as children do.
We are born to make manifest the glory of God that is within us.
It’s not just in some of us, it’s in everyone.
And as we let our own light shine,
we unconsciously give other
people permission to do the same.
As we are liberated from our own fear,
our presence automatically liberates others.”

Authored and published by Marianne Williamson

Dit bericht is geplaatst in betere wereld, ervaring, Geen categorie, MayaTzolkin, Nicole E. Zonderhuis. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Trouw aan jezelf – laat jezelf zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.