Aarde Wavespell -aarden – hoe doe je dat?

We bevinden ons nu in het Aarde Wavespell. In de mailing schrijf ik over de energie van deze 13 dagen; Gebruik het absorberend vermogen van Moeder Aarde om de koppigheid die bij deze dagen hoort naar toe te laten stromen.

Eén van de lezers stelde me de vraag; “Maar hoe doe je dat dan?”

Mijn antwoord is simpel doch niet eenvoudig; door te ‘aarden’!

Het woord zegt het al. Aarden is naar de Aarde toe, net als gronden, naar beneden, je aandacht en bewustzijn verbinden met beneden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoewel we op school leren rekenen en schrijven, heeft niemand ons geleerd hoe we moeten ‘aarden’. Niemand heeft ons geleerd waar ons bewustzijn zich bevindt, laat staan dat je daar mee naar beneden kunt.  En dan gaan we op weg en stuiten op blokkades. Niemand heeft ons geleerd om door de blokkades van het eerste chakra te gaan. En stel, wat dan? Dan ontmoeten we daar de aarde, onze Nederlandse bodem.

Ik heb veel gereisd. Ik heb gevoeld hoe makkelijk het is om te aarden op veel andere plekken op deze aarde. Ik heb ervaren hoe ik na een urenlange tocht achterop de pickup truck met één been over de bagage en de ander ertussen gepropt, toch wist op te staan, me uitrekte, even op en neer sprong en het was OK. Ik weet dat ik hier in Nederland zelfs al na een nacht op een logeer bed compleet gebroken kan zijn. Of dagen met een stijfe nek rondloop na een zit in de bioscoop op één van de stoelen vooraan aan het gangpad. Het lijkt of we hier in Nederlands verder weg staan van het zelfherstellend vermogen van ons eigen lichaam en dat dat weer in relatie staat met de energie van de Aarde. Het is alsof we hier moeilijker kunnen aarden, onze energie kunnen laten afstromen naar de aarde en ons afstellen op haar natuurlijke frequentie om weer in balans te komen. Het lijkt alsof  Moeder Aarde in Nederland zich heeft teruggetrokken diep onder de grond.

En dat is ook zo. Want Nederland drijft, Nederland drijft op water.  Ons land heeft zoveel water; de hele bodem is doordrenkt met water. We hebben geen rotsachtige grond die stevig voelt. We hebben veen, natte kleigrond en zandgronden*. Zandkorrels bieden net als water geen vastigheid maar zoeken hun weg zodra er gewicht op wordt geplaatst. Onlangs vertelde de Chileense Carola Esparza die  3 maanden in Nederland verbleef  hoeveel moeite ze had met het water hier onder haar voeten en het water in de mensen. Al dit water, al deze onvastheid, heeft zijn voordelen en nadelen.

De laatste zware aardbeving  in 1992 bij Roermond en heeft ondanks de kracht van 5,8 op de schaal van Richter weinig schade aangericht. Het KNMI meldt dat ‘De slappe Nederlandse ondergrond werkte als schokdemper en ving veel van de kracht op.’ Veerkracht noemen we dat. Nederlanders hebben veerkracht.

Door onze ‘wiebelbenen’ kunnen we goed met water overweg, we zijn goede schippers en zeelui. We staan als volk open voor nieuwe ideeen, we zijn zo om, stromen mee als het water. Daardoor vinden allerlei nieuwe ideeën en spirituele bewegingen hun weg naar Nederland. We hebben niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk de grootste haven van Europa.

Nadeel is ons vermogen om te aarden. Figuurlijk betekent dit dat we onrustig zijn, we blijven zoeken. Wie niet aardt voelt zich niet goed. We spreken niet voor niets over goed geaard zijn. Water maakt ons emotioneel, maakt dat we vaak te makkelijk meestromen, moeilijk trouw blijven aan ons plan, makkelijk van het pad raken, onze afspraken vergeten, niet strijdbaar genoeg zijn.

Aarding – het is van groot belang voor deze tijd waar we in zitten. We moeten ons best doen ons geaard te blijven voelen om niet meegesleurd te worden in de stroom.

 

Hoe doe je dat dan?

Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Wie niet goed geaard is krijgt klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen, duizeligheid, slaapgebrek, koude handen en voeten, piekeren, stress, depressie.

  • Aarden doe je o.a. door met je voeten bezig te zijn, ze te masseren met verwarmende olie, ze warm te houden, fijne schoen/sloffen te dragen, een warm voetenbad te nemen.
  • Aarden doe je door verwarmend en aards voedsel te nuttigen, zoals knollen en pompoenen, bonen en linzen te eten, voedsel en thee met  kruiden als nootmuskaat, gember, en kaneel te nuttigen.
  • Aarden doe je door buiten te zijn, op blote voeten te wandelen, in de tuin te werken, de aarde (en de zon) te voelen op je huid.
  • Aarden doe je door goed en diep in en uit te ademen.

Zo kom je in je lijf aan.
Maar dan wil ik een niveau dieper gaan en dat is het contact met Moeder Aarde maken. Helaas is het niet eenvoudig om dat in een bericht door te geven. Dat moet je voelen.

Door Nicole E. Zonderhuis – Mayatzolkin.com

 

* kijk eens op: https://www.geologievannederland.nl/ondergrond

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing, MayaTzolkin, Moeder Aarde, Nicole E. Zonderhuis, workshop. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.