Mijn perfecte antipode

planetaire nacht


Als Planetaire Hemelwandelaar is het vandaag is de dag van mijn perfecte antipode, ofwel uitdaging. En dat is het zeker. Ik ben gister weer veel te laat naar bed gegaan, dus vandaag ben ik moe. Heel moe. Mijn ogen vallen dicht achter het beeldscherm, en tegelijk voel ik mijn droom levendig  in mij leven. Ik kan vandaag niet anders dan me bezighouden met mijn kracht en mijn droom, hoewel ik als vormgever genoeg projecten heb liggen om anderen in hun kracht te zetten. Het hele Wavespell al wordt ik uitgedaagd. Het is namelijk altijd zo dat het Wavespell waarin je uitdaging ligt – kijkend naar de toon en zegel – dat dan ook het Wavespell waar dat in valt tegenovergesteld is aan je eigen Wavespell:
Ik ben kin 153 – 10 Hemelwandelaar – Wavespell: Zaad
Mijn antipode is kin 23 – 10 Nacht – Wavespell: Tovenaar
Zaad en Tovenaar zijn elkaars antipodes.

Het Zaad in mij stuwt me voort, wil groeien. Zaad is volle potentie en levenskracht. Zaad wil vooruit! Ja, Ik kan veel, ik wil veel, ik zie overal mooie dingen om te doen.
De Tovenaar echter laat mij weer zien dat ik maar een beperkte hoeveelheid tijd en energie heb. Ik kán niet álles.  Wat haal ik er uit? wat heb ik te ontvangen?
Het Zaad -het geven- en de Tovenaar- het ontvangen – moeten in evenwicht zijn.  Anders stroomt het niet. Ayni noemen de inca’s dat. In Quechua taal staat dit woord voor wederkerigheid; een diep weten dat ‘wat ik geef zal ik ontvangen.’ Als er geen ayni is, is het niet vruchtbaar.
Gisteren met de kracht van de Wind als communicator en de power van Toon 9 heb ik al 3 x helder gemaakt dat ik niet ín een volgende project stap: hoe mooi ik het ook vind, hoe belangrijk en hoeveel ik daar ook te brengen heb. Chapeau Nicole.
Sinds 21/12 voel ik sterker dan ooit dat ik míjn dingen wil laten zien. Ha , ja, de volte van mijn potentieel inzetten.
Het is ook dit Wavespell geweest dat ik mezelf vol laat zien op facebook: foto’s waar je niet meer om heen kan. Heel eng, want van nature ligt het niet in mijn aard (of in de cultuur?) om me zo zichtbaar te maken. Maar ik wil me niet inhouden. Niet in mijn kunnen, mijn weten en mijn licht. En weer herinner ik me dit gedicht dat mij steeds weer terugbrengt naar de essentie van ons bestaan:

ALS DE ZON

Onze diepste angst,
is niet dat we onmachtig zouden zijn.
Onze diepste angst betreft juist
onze niet te meten kracht.
Niet de duisternis, maar het licht in ons
is wat we het meeste vrezen.

We vragen onszelf af:
Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend,
begaafd, geweldig te achten.
Maar waarom zou je dat niet zijn.
Je bent een kind van God.
Je dient de wereld niet
door jezelf klein te houden.
Er wordt geen licht verspreid,
als de mensen om je heen,
hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.

We zijn bestemd om te stralen,
zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is
te openbaren.
Die glorie is niet slechts in enkelen,
maar in ieder mens aanwezig.
En als we ons licht laten schijnen,
schept dat voor de ander
de mogelijkheid hetzelfde te doen.

 Als we van onze diepste angst bevrijd zijn,
zal alleen al onze nabijheid
anderen bevrijden.

Voorgedragen voor Nelson Mandela tijdens zijn inauguratie in 1994. Maar deze tekst is geschreven  door Marianne Williamson, in haar boek “Return to love”. 

En zo zet de manifestatie van Duisternis – de 10 Nacht –
mij in mijn kracht van de Zon-der-huis

Noot: vorig jaar op de Frontier Maya dag heb ik het IK DURF gebed voorgedragen. De strekking is gelijk. Wat de aarde nodig heeft is mensen die verbonden zijn met hun  hart en in hun kracht durven gaan staan. En dan kijk ik naar de datum van de Maya dag – dat was in het Nacht Wavespel. Is niet niet toevallig?!

 

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mijn perfecte antipode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.