11 maart – Hand Wavespell: Wees handtastelijk

Niet voor niets heet het eerste Kasteel- bestaande uit de eerste 4 Wavespells – het Kasteel van omwenteling. Na de Rode Draak kwam de Witte Tovenaar en nu zijn we bij het wavespell van de Blauwe Hand.
Hand wil begrijpen – een heel basale manier van informatie vergaren, namelijk via de tast – het bevoelen- kennis maken met de wereld. Het is het stadium waarn de pasgeborene alles in zijn knuistjes neemt en naar zijn mond brengt. De informatie die het zo vergaart wordt in de hersenen opgeslagen. Het geeft ons ons eerste idee van de wereld. Van dat wat tastbaar is. 
In een later stadium zal de waargenomen informatie in contact gebracht worden met de al aanwezige informatie. Zo hoeft er niets meer betast te worden, maar er is kennis. Zien van een stuk hout herkent de zintuigelijke kenmerken die bij hout horen, zonder het te hoeven voelen/proeven, ruiken etcetera.
Wat ik nu waarneem, na de omwenteling, de grote omwenteling na 21/12, is het weer belangrijk de eerder opgedane kennis los te laten en terug te gaan naar de tastbare realiteit. Wat zien we, wat is er echt, hoe voelt het.
Het is nu de kunst niet uit te gaan van vooronderstellingen maar terug naar de fase van de pasgeborenen die via de tast de wereld verkent.  Onze hersenen namelijk denken nog te zien wat ze altijd zagen. Maar het binnenste van de verschijningen is verandert.

We mogen opnieuw onze weg vinden, opnieuw gaan creeren met de natte klei van de nieuwe tijd. Volg het materiaal, en laat het hoofd voor wat het is.
Waar we naar toe gaan dit Wavespell is de Manifestatie van de Vraag! ( Krijger op Toon 10) En dat dat geen vraag is die door het hoofd bedacht wordt moge duidelijk zijn.
Alleen vanuit een vraag kan antwoord gegeven worden door het Universum.

© Nicole E. Zonderhuis, www.mayatzolkin.com
Verwijzen? Graag! Hoe? Geen volledige overname van de tekst, maar enkele regels met een link. Zo houden we het zuiver.
Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.