Lastig en traag Draak Wavespell

Misty Sooder - 'de koestering'

Pff, dat is lastiger dan ik dacht zeg. Dit Draak Wavespell. Ik weet niet of het nu komt door de heersende griep, of  door de vakantie…Ik heb het gevoel dat ik het nog nooit zo druk had. Niets gedaan krijg en we zitten nu al weer aan het einde van de vakantie. Ik herinner me nu schrijvend weer dat de Draak – als oerbegin – een trage energie is; traag stroperig voortbeweegt. Dat zal het zijn! En niet een ‘fris’ begin van een nieuwe ronde.
We begonnen zo goed: zaterdag 2 x  bezoek gekregen en  zondag 2 x op bezoek gegaan. Zo kom je weer een beetje bij met je sociale contacten.
Maar daarna lijkt er niets meer van de grond gekomen. Alles werd half gedaan. Het gevoel dat de TO DO lijst van de vakantie steeds langer werd in plaats van korter. En wat blijkt, ik ben niet de enige. Mijn man is docent op een middelbare school en hij neemt altijd werk mee naar huis. In de vakantie moet hij bijwerken, maar het is gewoon op. En dan lees ik weer de tekst van het Wavespell: ‘Zie jezelf als pas geboren en wees je eigen moeder. Geef jezelf wat je echt nodig hebt. Zoek de mensen op bij wie je je veilig voelt. Koester je buik en baarmoeder als bron van alle geboorte. Deze Wavespell staat in het teken van ‘laten zijn’ zoals het is. “
Dat voelt als iets dat onmogelijk is. Er moeten keuzes gemaakt. Maar dat lijkt niet te kunnen. Ik heb nog steeds geen Wavemail uitgestuurd, maar weet ook niet of het nog nodig is. Wordt er al genoeg op deze website gekeken, of heeft men de weg nog niet gevonden? En zo wordt een mailing in elkaar zetten nog lastiger. Waar gaat mijn spaarzame hoeveelheid energie naar toe. Ruimte voor mij om mijn koestering op te zoeken zie ik niet – niet met kleine kindjes, zeker niet als die griep hebben én met een man in het onderwijs.

Maandag werd mijn dochter Linde ziek. Ze is een Blauwe Resonante Hand- dit is haar Wavespell dus. Dinsdagavond was de top – zeer hoge koorst van 40,5˚ en zelfs een paracetamol hielp niet. Toen wist ik zeker wat er aan de hand was. Dinsdag was haar galaktische verjaardag- de energie van haar geboorte. En ze is die avond 6,5 jaar geleden om 22.38 geboren. En juist tussen 22 en 23.oo uur was ze het heftigst ziek. Ze ijlde en werd elke 5 minten wakker in tranen. Ik lag naast haar en stelde haar steeds gerust, hield haar vast en zei dat ik zo blij was met haar. Het voelde alsof ze opnieuw geboren werd. Ik hoop het zo voor haar. Ze is een heel fragiel meisje, een elf, die in tegenstelling tot haar broertje, niet in haar lichaam lijkt te zijn aangekomen. Ik heb de hoop dat deze griep, en deze hergeboorte,  haar laat incarneren hier op aarde.
De Draak – de Oermoeder – dat heb ik wel kunnen zijn dit Wavespell. En ik heb haar een veilige bedding gegeven. Maar het went nooit om meer inspiratie te hebben dan tijd en energie. Lucky me?

in lak’ech  Nicole

 

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

Een reactie op Lastig en traag Draak Wavespell

  1. kirsten schreef:

    Zo herkenbaar, de energie was /is nog steeds stroop, kom maar niet vooruit met wat ik zou willen, terwijl het inderdaad zo hoopgevend begon begin van de week! Dank voor je verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *