Steden hebben een eigen energie

Vandaag is het Blauwe Solaire Adelaar. Ik stem me af op deze energie en moest direct denken aan een tv programma wat ik ooit zag over een autist die getallen ziet als beelden. Hij zei: “nummer 9 , dat is New York”. Ik kon dat gelijk beamen. Ik voelde dat ook zo. Omdat ik al jaren de Tonen bestudeer zijn getallen voor mij meer dan een hoeveelheid; het is een begrip. Toon 9 is een heel krachtige Toon, de Wavespell krijgt daar een boost vanuit de 4de dimensie en verandert daardoor (vandaar dat het in de tekening de hoek omgaat). 9 is de laatste fase voor Toon 10= de manifestatie. Toon 9 is daarom helemaal vervuld, pulserend, vol, energiek… het kan elk moment gebeuren. Het is als de buik van de zwangere aan het eind van de 9de maand: het kan elk moment gebeuren.
Ook Daniel Tammet, het rekenkundig  wonder met Asperger’s syndroom zegt:  “I see the number 9 as dark blue.”
Onlangs was er een uitzending van het onderzoeksprogramma Pavlov waarin 3FM-dj Paul Rabbering onderzocht werd. Hij is nml synestheet: zintuigen lopen bij hem door elkaar. Als hij een getal of woord hoort heeft dat een kleur.  Dinsdag is wit. Woensdag is een dikke roze dag. Donderdag is donkerbruin met kartels. Vrijdag=Lichtgeel. Het nummer 3 is geel, 88 is groen, 7 is blauw.
Toch blijkt dat meerwaarde toekennen aan getallen een uitzondering is hier in het westen. Ik geloof dat deze mensen – synestheten, autisten, aspergers – die kleuren/woorden/beelden/reuk/smaken toekennen aan een bepaalde energie, niet abnormaal zijn, maar gevoelig voor energie.
Nummers, net als woorden, hebben energie, daarom noemen we ze in de 13 Manen Kalender ‘Tonen’- want tonen hebben frequenties zoals de muziek tonen kent. (En het woord ‘nummers’ roept bij velen andere associaties op.)
Een Toon in de 13 Manen Kalender is onderdeel van een reeks van 13 – een creatiereeks.
En in een scheppingsproces kun je plekken aanwijzen waar er een specifieke actie plaatsvindt.

En natuurlijk hebben ook de zegels een energie – zegels roepen een bepaald gevoel op.
En omdat plekken, steden, landen etc ook een eigen energie hebben kun je ook zegels toekennen aan plekken.

Voor mij is Parijs een Gele ster (lichtstad, Kunst, schoonheid) en New York dus een Adelaar.
Hoe zien jullie  Amsterdam? Of Rotterdam?

Ik geef ook een workshop over de Tonen om meer gevoel te krijgen bij de getallen. Meld je aan als geïnteresseerde.


Pavlov: Synesteten

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Steden hebben een eigen energie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *