Bijzonder verhaal achter de Waterceremonie – Dag buiten de Tijd

Op de Dag buiten de Tijd zal Carola Esparza, de Chileense medicijnvrouw, een waterceremonie doen. 25 juli is jaren geleden door Emoto uitgeroepen tot Wereld Dankdag voor het Water. Emoto wist als geen ander hoe Dankbaarheid de structuur van het water kan veranderen – en daaruit voortvloeiend  hoe wij zelf in staat zijn de wereld te veranderen en mooier te maken.
Op deze dag van het water zal Carola met de aanwezigen het water danken vanuit de Mapuche traditie. Het water rondom Fort Blauwkapel  staat in verbinding met de Kromme Rijn. Het was immers deel van de Hollandse Waterlinie.
Zo zal de zegening het land doorreizen….

En dat is niet alles; op deze plek, op Fort Blauwkapel, is in 1843  de grootse meteoriet van Nederland gevallen. Een steen van 7 kilo! En er zijn er slechts 4 gevallen in de Nederlandse geschiedenis.
“In de avond van 2 juni,terwijl veel mensen rondom het fort nog op het land werkten, klonken 3 of 4 op elkaar volgende explosies, die op kanonschoten leken, gevolgd door een angstwekkend fluitend of huilend geluid. De explosies waren tot in de wijde omtrek tot Harmelen en Driebergen te horen. Slechts een enkeling zag het gebeuren.De grond werd tot grote hoogte opgeworpen.”
De meteoriet is gevallen op het land van de boerderij met de naam Eben Heazer. Laat dit een naam uit de bijbel zijn van een gedenksteen die Samuel oprichtte; de Steen der Hulp. Eben Heazer betekent letterlijk ‘Tot hier heeft God ons gebracht’.
Natuurlijk zou ik deze steen graag bij ons hebben deze dag, maar helaas. De steen ligt nu te rusten in het depot van de Hongaars geologische collectie in Boedapest.
Een tweede kleine steen kwam precies aan de andere kant van het Fort neer. 

En terwijl ik dit ontdek is Carola in Peru een plegrimstocht aan het maken naar de voor de Inca’s heilige berg Coyllority (of Quyllur Rit’i (Quechua quyllur ster, rit’i sneeuw,”ster sneeuw”). Het festival trekt duizenden mensen naar de hoge koude bergen toe en wordt al honderden zoniet duizenden jaren gevierd. Het verhaal gaat dat  hier ooit hoog in de bergen op 24 juni een meteoriet is ingeslagen in een gletcher. En deze meteoriet heeft de inca’s de (spirituele) kennis gegeven waarvoor zij zo bekend zijn. Zoals je begrijpt is water van deze gletcher zeer heilig. En laat het nu zo zijn dat Carola een flesje heeft meegenomen en dat ze hier in Utrecht, op deze Dag buiten de Tijd, op deze plek van de grootste meteoriet, op wereld waterdag, in ceremonie zal schenken.

Op de plek waar ik voelde dat het ceremonieel vuur van de dag zou komen, midden op de schapenweide,  vroeg ik om een teken dat dit dé plek was; wat vond ik daar?
Een zwarte steen; vulcanisch of wie weet…. een meteoriet.

Ook breng ik een meteroriet mee die Grandfather Tlakaelel in Mexico heeft gevonden.
Samen vormen we een grote magische buitenaardse Buiten de Tijd driehoek hier op deze bijzondere plek…

 

Dag buiten de Tijd

Dit bericht is geplaatst in Dag buiten de Tijd. Bookmark de permalink.

4 reacties op Bijzonder verhaal achter de Waterceremonie – Dag buiten de Tijd

 1. Maria schreef:

  Prachtig verhaal, Nicole-Dankjewel!!:-)

 2. Mirjam schreef:

  Zo werkt de natuurlijke tijd. Prachtig deze synchronisiteit.

 3. Toch even deze Dag buiten de Tijd opgezocht, terwijl ik op kindjes pas. Mooie synchro met de meteorieten en BLAUWkapel, resonerende nacht. Dit fort en het kerkje is een geliefd plekje Utrecht voor me.
  Ik ga straks om 18 uur er heen fietsen, vanuit mijn werk. Wie weet tref ik nog iemand van jullie vierders aan.
  En anders loop ik een blauwtje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *