Trancereizen

Drawing of Algonquin female shaman’s dream vision circa 1852.

Trancereizen is reizen zonder de deur uit te gaan. Het is een sjamanistisch fenomeen dat uitgaat van het bestaan van verschillende dimensies. Voor natuurvolkeren horen de andere dimensies dan die van het dagelijkse leven bij ons, zoals het leven zélf bij ons hoort. Meestal lig je tijdens een trancereis in ontspannen houding met de ogen dicht, luisterend naar het monotone geluid van een trommel dat op de hartslag lijkt. Op het geluid van de drum ga je op reis naar andere dimensies en onderzoek je diepere lagen van jezelf. Hierbij kun je allerlei gidsen ontmoeten in de vorm van krachtdieren, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld planten, engelen of goden. Aan deze kun je vragen stellen en hele verrassende antwoorden krijgen! Hierbij kun je je ervaringen sturen, aangezien je niet helemaal ‘weg’ bent. Je bent je nog bewust van jezelf en de ruimte waar je bent.

Vooraf aan de sjamanistische trancereis zorg ik ervoor dat de ruimte gezuiverd is en creëer in de ‘heilige ruimte’ met de windrichtingen en hun elementen. Ik begeleid je eerst sjamanentrommel en mijn stem om in een diepe ontspanning te komen en de sjamanistische trancereis te maken.

Na een trancereis voel je je meestal ontspannen en uitgerust.
Soms vindt er tijdens een trancereis een emotionele ontlading plaats, waarna je een gevoel van opluchting of verruiming kunt ervaren. Soms maken mensen in een trancereis contact met spirituele energie, wat een gevoel van diepe spirituele verbinding kan geven.

Lees over de Trancereis met kristallen.

MEENEMEN:
Eventueel een matje, deken,  sloffen, iets om de ogen mee af te schermen.

Dit is mijn trommel. Hiermee neem ik je mee op reis. Het is een bijzondere trommel. Ik heb 8 jaar op gewacht tot de juiste langskwam. Dit geluid is zo diep, heeft zo veel verhalen dat je onmiddellijk zakt.
Het vel is van een Hert – en hert staat voor het hart – jouw hart dat de drum laat kloppen in resonantie met Moeder Aarde. De tekening is gemaakt met walnotenolie; ik zie er steeds iets anders in en vaak gebeurt het dat ik in de tekening op de drum  zie wat degene die in trance is ziet.
Het frame is een geschenk van de Cederboom; Ceder heeft een sterke beschermende kracht, wortels diep de Aarde in en een stam recht omhoog de hemel in naar Vader Zon.
Aan de achterkant van het vel, in het handvat, zit de edelsteen regenboog fluoriet. De Steen houdt mij als drummer op de Aarde en tegelijk neemt de regenboog ons mee naar boven. Regenboog fluoriet heeft de eigenschap om negatieve energie te verwijderen, het integreert spirituele energieën en vergroot intuïtieve vermogens en maakt u bewust van hogere spirituele werkelijkheden. Het focust geest en verbindt hem met de universele geest.

Wat een kracht heeft deze drum al. En om dat nog groter te maken heb ik er artibuten aan gehangen.  Vanuit het sjamanisme gezien vertegenwoordigd elk deeltje van iets de kracht van het geheel, bv één paardenhaar bezit de kracht van het paard.
Ik heb er dreads aan vastgemaakt van mijn eigen haar; 3 x 3 dreads.
Eén streng vertegenwoordigt het Water; In één ervan is de rode wollen streng geweven  en schelpjes voor water en kaurischelp voor Africa.
Het Midden met de veer vertegenwoordigt de gevleugelden.
Rechts vertegenwoordigt de Aarde;  met paardenhaar, stukje vulkanische gesteente uit Mexico, en een stukje Osharoot- direct te gebruiken tijdens het spelen…
Die dreads zijn weer vastgemaakt met leren touwtjes waaraan ik dan weer iets kan knopen wat ik vind of wat ‘mee mag drummen’.

Dat worden vast bijzondere trancereizen.

 

 

 

“Dierbare Nicole,

Gisteravond voor het eerst meegedaan met de Trance-avond. Allereerst wil ik je bedanken voor je toegewijde zorg, directe aandacht en begeleiding van deze, voor mij, bijzondere avond. En wat een machtige trom heb jij; wat een machtig, diep geluid! Er was een moment waarin het leek dat mijn oren en hoofd gevuld was met één diepe trom dat tot tegen mijn schedelpan aan resoneerde. Ik lag daar met enige verbazing (naar) te luisteren, te voelen. […]”

Groetjes, Inge

 

2 Reacties op Trancereizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *