11 Krijger

Vandaag is het 11 Krijger – Gele Spectrale Krijger is het dilemma tussen willen hebben en loslaten…strijden en bevrijden.
Gebruik je krijger-energie om afstand te doen van wat de pijnen, oordelen en trauma;’s waaraan je bestaansrecht ontleent. Laat ze los, bevrijd je, je hebt ze niet meer nodig!


Ik heb deze dag benut om eens helemaal toe te geven aan mijn Krijgerschap; tot mij nemen. Ik ben de stad in geweest en heb GEKOCHT. Ik heb eindelijk iets gevonden waar ik blij van werd en wilde hebben. Er is namelijk al lange tijd niets meer waar ik echt blij van wordt. Niets dat ik echt heel graag  wil hebben. Het is allemaal zo leeg en nutteloos. En nu voelde ik dat ik toch iets graag wil hebben: een olijfboom houten snijplanken en houten fairtrade borden. En ik heb alle boodschappen bij de biologische winkels gedaan. Ik heb allemaal dingen gekocht die me echt voeden. Die een hoge energetische waarde hebben. Ik heb me afgelopen dagen verdiept in de ‘bovis waarde’. Dit is een manier waarop we kwaliteit van energieën kunnen meten is met de Bovis schaal. Deze schaal is ontwikkeld door twee Franse wetenschappers, Bovis (1871–1947) en Simoneton. Boviswaarden kunnen worden gemeten met een pendel.

Hoewel ik weet en voel dat alles energie heeft heb ik altijd moeite met een pendel. De pendel is het verlengstuk van de pendelaar.  De uitkomst is dus altijd een impressie van de pendelaar en daarmee relatief.  Ik kan zelf niet pendelen; ik maak me leeg en houd me hand stil…. en dan gebeurt er niets. Hoeft ook niet want ik weet het antwoord inmiddels al. Daarom heb ik de pendel aan de kant gegooid en werd me weer bewust van de energetische waarde van de dingen om me heen.

Ik las een stuk op internet over de slechte kwaliteit van het supermarktbrood en realiseerde me dat het voor veel supermarkt producten geldt. Ik herinner me namelijk nog goed dat ik erg ziek was geweest – en verstopte milt – en dat ik daarna door de supermarkt liep en er bijna niets was wat goed voelde. Deze spullen hebben een minimale energetische waarde. Zelfs de biologische producten daar. De boviswaarde is mogelijk verminderd door de energie van de verpakkers, vervoerders, plastic verpakking etc.

Mijn gedachten gingen naar die prachtige snijplanken die ik laatst in de winkel had gezien. Daar werd ik wél blij van. Alles dat van plantaardige oorsprong is raakt ‘in de stress’ van de aanraking met metaal. Tuinplanten uitspitten met een metalen spade is niet goed voor de plant. Glas en keramiek is neutraal, maar hout is eigen. Hout behoudt of verhoogt de vitaliteit vooral als het hout zelf een hoge energetische waarde heeft. En dat voel ik bij deze snijplanken. Deze snijplanken zijn afkomstig van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. Door de karakteristieke groei van de olijfboom verkrijg je één van de hardste houtsoorten ter wereld met een heel bijzondere tekening. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek. Bovendien is het olijfhout hygiënischer dan andere houtsoorten of plastic, doordat het van nature oliehoudend is.

Het houten bord van Kinta is gemaakt van duurzaam acaciahout. Het is Fairtrade uit de Filippijnen.
En het voelt inderdaad goed toen ik eenmaal thuis mijn dochter goed biologisch eten zag eten van het houten bord, goede sla met houten lepels.
Dat is het gevoel van geluk! Ik ben gezegend!

In lak’ech
Nicole

 

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

1 Reactie op 11 Krijger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.