12 Aarde – niet in beweging te krijgen

Het moederschap heeft zo zijn uitdagingen. Vanochtend zijn we opgestaan en terwijl Marcus (5) en Linde (7) hun bakje yoghurt met muesli eten en ik in de keuken hun boterhammen smeer voor op school hoor ik hen enorm ruzie maken. Juist in de ochtend maken ze er een sport van om zich enorm met de ander te bemoeien.  “Jij mag niet in mijn bakje kijken”. “Ik heb meer dan jij” Snel iets van de ander van tafel wegpikken en niet teruggeven. Dat soort dingen. Nu ging het op een touwtje. Een ruzie om een touwtje! Een doodgewoon bruin stukje wol. Linde had het mee van school voor een tovertruc, Marcus had het gister gebruikt (toen Linde weg was) voor een muizenval. Marcus pakt het touwtje af van Linde en claimt het als zijne. Zij schopt hem, hij krabt haar. Huilen! 
Ik ben trots als het me in korte tijd lukt om helderheid te brengen en beloof dat ik voor Marcus een eigen ‘speciaal Muizenvaltouwtje’ zal zoeken en Linde een tovertouw nodig heeft. Ze zijn rustig en eten weer verder.
Als Linde dan haar nieuwe kroon mee wil naar school die we gister hebben gescoord voor 2 euro, zeg ik dat ze dat beter niet kan doen. In haar schooltas zal het gaan buigen of breken. Helemaal overstuur – ik mag ook niets- en hard huilen. Het is een rotdag. Op de fiets blijft ze doorgaan. “Ik mag toch zelf bepalen of het een rotdag is!” Weer leg ik uit dat we aan het begin van de dag zijn, ze dat nu nog niet kan stellen, dat als je dit zegt dat het  dan een rotdag wordt… etc.
En dan bedenk ik me: Vandaag is het 12 Aarde. En Linde is een Hand. Voor haar is het vandaag haar Dag van Uitdaging. Als beweeglijke Hand, die graag invloed uitoefent is de energie van de Aarde veel te stabiel, je krijgt hem niet zomaar in beweging. En dat is lastig. Het lukt allemaal niet zoals zij het wil. Dus Ja. het is voor haar inderdaad een ROTdag! Zij mag het zeggen.
En toen was het rustig.

In lak’ech
Nicole

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 12 Aarde – niet in beweging te krijgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.