Waarom Zaad Wavespell irritaties oproept

Ik kreeg vandaag een waardevolle lezersvraag die ik met jullie wil delen omdat het meerwaarde geeft aan het Wavespell.
Anke zegt: “Wat me de laatste week eigenlijk is opgevallen, is dat ik in mijn omgeving best wat confrontaties en openlijke irritaties meemaak. Er zijn natuurlijk altijd confrontaties maar het lijkt nu scherper dan anders? Het botst meer zeg maar, alsof mensen een korter lontje hebben? Ik dacht eerst dat het aan mijzelf lag, maar zie andere mensen ook ‘botsen’. Ik heb het ook aan anderen gevraagd en zij geven aan dat ze dit ook nu meemaken. Heeft het te maken met het ongeduldig zijn? Of de donkere kanten die licht nodig hebben? Ik kan confrontatie niet zo goed linken aan ontkiemend Zaad, het lijkt me meer een vreedzame fase?”

Dat is heel goed opgemerkt van Anke, want irritaties hebben alles te maken met het Zaad Wavespell.

In de eerste plaats omdat Zaad wordt uitgedaagd door de Tovenaar; Zaad staat voor het mannelijke richtende principe: de actie. Tovenaar staat voor het vrouwelijke ontvangende principe; die wacht af.  Zaad heeft een sterke wil; het wil iets, als is het hem niet zo duidelijk wat dat dan is.  Zaad weet wel dat alles tijd nodig heeft. In de basis heeft Zaad dus veel geduld. Helaas is dat in de praktijk vaak niet zo. De uitdagende kracht is dan aan het werk; de tovenaar heeft geen geduld en heeft daarom leren toveren…;-)
Irritaties hebben vaak met ongeduld te maken; het gaat niet snel genoeg, de ander begrijpt je niet meteen, het lukt niet in één keer, ….

In de tweede plaats zitten we in het Kasteel van Transformatie en in een rij van 10 GAP’s.
De zwarte vakjes in de tzolkin zijn de GAP’s – Galactische Activering Portalen –  deze dagen geven een diepte aan de dag, een grote focus en mogelijkheid je te verbinden met de andere wereld. De verbinding met deze wereld moet eigenlijk op een lager pitje in deze dagen. Het geeft iedereen een directe verticale verbinding met de verschillende werelden, terwijl de horizontale verbinding versluiert.
En het mooie weer geeft mensen zin om weer actief de wereld in te gaan – horizontaal.
En dat loopt dan mis- wie het te druk heeft met zich horizontaal te verbinden, krijgt te maken met die sluier die er voor zit. En dan ‘lukt’ het niet. en dat geeft irritaties.

Wie echter het Zaad plant in samenspraak met de andere werelden heeft een grote kans op succesvolle en vruchtbare ontkieming.

In lak’ech
Nicole

Dit bericht is geplaatst in actueel. Bookmark de permalink.

8 reacties op Waarom Zaad Wavespell irritaties oproept

 1. Gawin van Nimwegen schreef:

  Beste allemaal, ik heb de laatste tijd een zeer bijzondere innerlijke reis meegmaakt, door veel te praten met liefdevolle mensen. Het is nu de tijd van ontwaken, dat is mij de afgelopen tijd erg duidelijk geworden.
  Wat ik jullie wil meegeven is, mijn hart is nu vol van liefde, maar dan vooral liefde voor de mens en wezen die ik ben. Mijn ogen zijn geopend, je kunt anderen pas leren wat liefde is en echt liefde geven, als je het meest van jezelf houd. En daarmee bedoel ik, je moet van je hele wezen kunnen houden om liefde te geven, dan pas worden je ogen geopend. Mijn advies is praat met lieve mensen deel liefde en misschien groeit de liefde in je hart en kun je genieten van het wezen wat en wie je bent en dan komt vanzelf de liefde.

  Nog een klein stukje dat ik heb meegekregen van het Lectorium Rosacrucianum, (de universele leerschool), dat kwam uit een zang boek voor kinderen die dit lied vaak zongen. Ik ben daar al heel lang weg, maar ikweet nog een deel.

  Rozenknopje wat nog rust,
  ik wil graag wat vertellen,
  dat de liefde aan komt snellen
  en ze je wakker kust.

  Dat was het eerste couplet wat ik me alleen nog maar herinner.

  Ik wil Nicole bedanken voor haar luisterend oor, en zeggen dat ik het leuk vond een fijn contact met haar te hebben.

  In Lak’ech

 2. Gawin van Nimwegen schreef:

  Ik ben tot nog een bewustzijn gekomen, energie is belangrijk door drugs te gebruiken steel je energie, maar ook als iemand moe is en iemand anders dringt zich op steel je energie, energie delen is een kunst, dan is er harmonie en gelijkwaardigheid.
  Met z’n allen tegelijk een kerk of tempellied zingen met een ware betekenis, geeft harmonie en een zijn de energie is een.
  Ik ga proberen geen inbreuk op iemands energie meer te doen of om de energie niet meer te stelen. Dat zal ik moeten leren… In het verleden heb ik gedeeld maar ook veel energie gestolen.

 3. Gawin van Nimwegen schreef:

  Er viel me iets op vandaag er was veel negatieve drukke energie, en op gegeven ogenblik kwam er rust ik heb veel water gedronken en een zwarte blouse aangetrokken, het viel me op dat meer mensen zwarte kleding droegen, misschien is dat goed om de komende dagen te doen en het licht in je op te nemen en te voelen en energie op te doen. Geniet ervan!
  De energie van zondag is spiegel, dus wit en gefocust op het derde oog: laat het innerlijke licht stralen.

 4. Gawin van Nimwegen schreef:

  Het leven is een leerschool, maar niet qua uiterlijk of de macrocosmos, maar qua innerlijk, je kan leren van de macrocosmos, maar het blijft een innerlijke leerschool. De uiterlijke strijd om vrijheid is niet belangrijk, maar de innerlijke strijd. De uiterlijke wereld is slechts een spiegel voor wat er in het innerlijk gebeurt. Lever deze innerlijke strijd met liefde voor jezelf en zonder oordeel en neem de zware hindernissen voor lief hoe zwaar deze ook zijn. Dat zal bevrijden en liefde geven.
  In Lak’ech

 5. Agnes Holvast schreef:

  Hoi Nicole, In de tweede alinea schrijf je enerzijds dat de uitdaging van het zaad, de tovenaar, staat voor geduldig afwachten (nm het vrouwelijke principe) en later dat het staat voor ongeduld (en daarom leren toveren). Dit klinkt een beetje tegenstrijdig. Zou je daar iets over kunnen zeggen?

  • Nicole schreef:

   Goed opgemerkt. Net als bij alle zegels geldt dat iets een kwaliteit is die eigen is aan het zegel, maar niet perse aanwezig is bij de persoon die het van geboorte is (Omdat iemand bv niet in zijn eigen kracht staat).
   Tovenaar staat voor de schaal- het vrouwelijk – ontvangende -maar dat betekent niet dat ze goed zijn in wachten, of ontvangen. Helaas. Ze worden uitgedaagd door het Zaad; en Zaad heeft wel kennis van de tijd , dus die WEET dat hij moet wachten. Tovenaar kan niet zo veel met tijd, doet daar liever niet aan – leeft in tijdloosheid – de tijd vliegt weg. Dat kan een Tovenaar die niet goed in zijn kracht staat ongeduldig maken.

   irritatie heeft vaak te maken met tegen de haren instrijken. Ook tegen de haren van de tijd in. Bv met de GAP dagen van het Zaad Wavespell – als je en drukke planning nastreeft kom je in de knoop tijdens de GAPs. Houd je rekening met de GAP’s in je planning dan kun je super door het Wavespell surfen en een geweldige 13 dagen hebben.

 6. Hennie Gooren schreef:

  Hoi Nicole ik heb een vraag wat kan er aan bij dragen dat geel zaad in zijn kracht komt en blijf .Heeft het iets te maken met de verticale verbinding
  Groetjes Hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *