Gele Mens Wavespell

Van 30 januari tot en met 11 februari bewandelen we het Gele Mens levenspad.  Het Zonnezegel Mens staat voor de Vrije Wil, keuzes maken, en wijsheid. Iedereen weet dat  het fijn is als je kunt kiezen, maar te veel keuze is niet prettig. Wat je kiest en hoe je tot de keuze komt is helemaal aan jou; het is jouw vrije wil!  En daar heb je dan die wijsheid voor nodig; wijsheid uit ervaring, wijsheid als kennis, en wijsheid van het hart. Dat is de Gele Mens. Maar het Maya woord voor dit zonnezegel- Eb- betekent ook ‘gras’. Dit gras staat, net als de mens zelf, voor wedergeboorte. Het is het geblakerd grasveld dat dood kan lijken maar elk voorjaar opnieuw tot leven komt. Vanuit de Maya Quiche traditie staat Eb ook voor een toestand van neveligheid en verwarring. Welke positief vertaald is naar ‘kiezen’, terwijl de verwarring zorgt voor ‘niet weten’. Eb wordt ook wel beschreven als ‘datgene waar je naar zocht maar telkens weer kwijtraakt.

Mens is het laatste Wavespell van het Witte Kasteel – de periode van verfijning. Storm was een heftige transformeerder die je met de neus op de feiten heeft gedrukt. En nu is er het Mens Wavespell; je Vrije Wil – weet dat alles een keuze is en dat het Universum zich in zal spannen om elke wens of gedachte die jij hebt zal proberen te verwerkelijken; dat is de wet van het Universum. Zorg dan maar dat je gedachten zuiver zijn!
Wat er ook gebeurt  – het is jouw keuze.

Prachtig dat dit Wavespell eindigt met het Geel Kosmisch Zaad. Maak deze 13 dagen je keuze vanuit het volle mens zijn – laat het in alle liefde en zuiverheid tot een Kosmisch Zaad groeien – want dat kan de wereld veranderen!

In lak’ech,
Nicole

Dit bericht is geplaatst in beschouwing en toepassing. Bookmark de permalink.

5 reacties op Gele Mens Wavespell

 1. Ka Bham schreef:

  bedankt voor de prima aanvulling van de kijk op de grillige vrije wil! Deze lijkt in andere beschrijvingen zo beheersbaar en gecontroleerd, maar inderdaad, wat je vandaag besluit in te zetten aan vrije wil, kan morgen leiden tot de vraag waar dit in godesnaam begonnen is. En vervolgens moet je opnieuw die wil heroverwegen, die tegelijkertijd -tijdens het heroverwegen- jouw gebruikelijke gangetje gaat. Probeer zo’n oerkracht maar eens naar je hand te zetten. 🙂

  Love,

  Kai

 2. Nicole schreef:

  Ja mooi he ,dat de tweede dag van dit Wavespell de Hemelwandelaar is – deze geeft je de moed om weer om te keren als je merkt dat het toch de verkeerde keuze was.

 3. Ka Bham schreef:

  ben zo benieuwd naar je woorden voor de wavespell van de serpent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *