Lezersvraag: Komt er ooit nog een blijvende liefde?

De vraag die ik vandaag binnenkreeg is: Gaat er voor mij in dit leven nog een liefdesrelatie komen die wel in balans is en ook blijvend is?

Uiteraard is dit dé vraag die bij velen al sinds hun jeugd door het hoofd speelt: Zal er iemand zijn die van mij kan houden? En áls we dat al geloven, dán zouden we het liefst hebben dat de uitverkorene een sticker op het voorhoofd heeft waarop staat: Ik ben HET, met mij wordt je oud en gelukkig. Anders blijven we maar zoeken wie het dan toch zou zijn….
Helaas – de stickers zijn op.
En stel dat het wel zo was, dan zegt het nog niets. Want vaak gebeurt het dat juist de grootse ellende het meeste geluk oplevert. Het leven is een reis; op reis gaan, obstakels tegenkomen en leren van je fouten en valkuilen maakt veel gelukkiger dan stil blijven staan waar je in den beginne was.

Als er is je leven problemen zijn die steeds terugkeren, is het goed te kijken naar wat je zelf kunt veranderen. Je eigen gedrag onder de loep te nemen, want we zijn immers zelf de grootse saboteur van ons diepste verlangens. Hoe komt het dat iets dat je heel graag wilt, toch steeds mislukt?

Ik vroeg me af of ik met zo weinig informatie iets zou kunnen met deze vraag vanuit de 13 Manen Kalender. Tot mijn verbazing zegt het toch wel iets. Luister…
De vraagsteller, vrouw, is Blauwe Lunaire Hand.

De Blauwe Hand is een tranformeerder, de ‘blauwen’ gaan ‘diep’. Een onbeduidend gesprekje is niets voor hen. Een groep Blauwen bij elkaar zie je dan ook al snel diepgaande gesprekken voeren met ogen die overal doorheenkijken.

En ja, dat kan best bedreigend zijn voor de ‘Rode mensen, Witte mensen en Gele mensen…

Het zegel is Hand; als een zegel in zijn kracht staat is het altijd goed, maar als dat niet zo is,  als hij/zij uit balans is treden de zware kanten naar boven. Een Blauwe Hand heeft dan de neiging alles naar zijn eigen hand te gaan zetten. Letterlijk. Controle te willen hebben over alles wat er gebeurt. Manipulerend gedrag om de controle te behouden of over te nemen. Een ander kenmerk van de Hand is dat het  be-grijpt; het pakt alles vast om een idee te krijgen van wat het is. Waarnemen via de tast. In een benarde situatie wordt de tast een krampachtig grijpen. De prikkel die eerst van het voelen naar de hersenen ging is nu omgekeerd. Het hoofd overheerst en legt zijn wil op.

Als occulte kracht heeft de Hand de Witte Tovenaar achter hem staan; Tovenaar is de kracht van het weten van binnenuit, en de schaal; het ontvangend principe.
En Hand in onbalans sluit zich af om werkelijk te ontvangen en vraagt zich verbaasd af waarom hij niets heeft gekregen.

Toon 2. Meer dan een andere Toon zal een Toon 2 om de balans te zoeken disharmonie veroorzaken. Duwen en trekken…zo gezegd. Bewust altijd de andere kant kiezen, ook als ze niet vanuit hun wezen daarachter staan. Het heet de Lunaire Toon maar vaak is de polaire Toon beter op zijn plaats. De reactie van een Toon 2 lijkt soms wat op treiteren; bewust precies het ander kiezen – de oppositie. Tegen wil en dank van Toon 2 zelf trouwens want het gebeurt voor ze het bewust zijn. En als de ander dan van mening is veranderd willen ze soms weer de oppositie kiezen; zo blijven ze de ander door elkaar husselen.

Het Wavespell van 2 Hand is het Wereldoverbrugger Wavespell. Geboren worden in een bepaald Wavespell zegt iets over wat die ziel gekozen heeft te gaan leren in dit leven en  in dit lichaam. Wereldoverbrugger als levensles betekent dat er lessen langs zullen komen  om te leren loslaten, leren vergeven en je over te geven aan hoe het leven zich aandient. Het omgekeerde van wat er gebeurt bij een Hand in onbalans, want die houd vast en probeert de controle te houden. Soms is het ook letter leren omgaan met verliezen. Onthechting is het woord dat ook past bij dit Wavespell. Met lege handen…

De gids in dit verhaal is de Blauwe Storm; transformeren, reinigen en katalyseren; Raas! Maak je schoon! Zoek de onuitputtelijke energiebron in jezelf!
Dan zul je de Hand weer worden die uit kan reiken naar de ander om hem verder te helpen. Om samen Hand in Hand verder te gaan.

In lak’ech

Nicole

Dit bericht is geplaatst in lezersvraag. Bookmark de permalink.

4 reacties op Lezersvraag: Komt er ooit nog een blijvende liefde?

 1. Ida schreef:

  Jee, wat interessant zeg en boeiend om te zien hoe zo weinig info dus eigenlijk heel veel info blijkt te zijn.. Ik ben nu natuurlijk direct benieuwd hoe je deze vraag zou beantwoorden voor iemand die witte spiegel toon 2 is.. Ik heb een turbulente relatie achter de rug met een gele ster 12 (pas later leerde ik dat dat dus m’n antipode is en vielen er wat kwartjes ;). Daarvoor heb ik een veel langere maar minstens net zo turbulente relatie gehad met een witte wind 13 (m’n gids als het goed is, maar weinig van gemerkt, onze dochter is trouwens ook een witte wind maar dan toon 9). Tussen die twee relaties ben ik erg lang alleen geweest en nu ben ik anderhalf jaar vrijgezel.. Rijst toch de vraag: komt er nog eens iets of beter gezegd iemand anders.. Ik heb natuurlijk over witte spiegel gelezen en heb wel een vaag idee wat er speelt, maar misschien heb jij een dieper inzicht dat je kunt delen?
  Groet! Ida

 2. Karin schreef:

  Je vroeg me of ik hier iets mee kon. Ik kan hier zeker iets mee!
  Ik herken bijna alles en hiermee zijn ook mijn ogen geopend, voor Toon 2 had ik namelijk mijn ogen gesloten. Dank je wel voor het openen hiervan!
  Ik ben blij dat Blauwe Storm in mijn bewustzijn is gekomen en dat ik daar een aanvang mee heb gemaakt!
  Dank je wel hiervoor! Ik ga de tekst zeker nog een paar keer doorlezen!
  Warme Groetjes Karin

 3. Angelique Haast schreef:

  Hoe komt iedereen aan die 4 zegels? Ik ben geboren 02-09-1969 Ben zo erg geinteresseerd..maar snap t niet helemaal. Wie kan mij helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *