José Argüelles sprak na overlijden op Mayadag 2011

23 maart 2011 overleed José Argüelles, kin 11 – Blauwe Spectrale Aap, vader van de 13 Manen Kalender en inspirator van de nieuwe tijdbeweging, op kin 89- Rode Spectrale Maan.

26 maart 2011 was er een ‘Mayadag’ georganiseerd door Frontier Bookshop. Ik (Nicole Zonderhuis)  was één van de sprekers samen met Lucas Slager en Peter Toonen. We hadden al een paar keer contact met elkaar gehad over de afstemming van de dag. Het zou inderdaad niet gaan over de Maya’s maar over de 13 Manen Kalender  en over 2012, de datum die bij de Maya’s is weggeplukt als zijnde de einddatum van de Mayakalender. Wij wilde vooral de nadruk leggen op 2012 als een wereldwijd transformatieproces dat al even gaande is. Gedurende de dag zouden we alle drie een aantal workshops of lezingen geven, maar we zouden gezamenlijk starten. Uit groot respect voor de huidige Maya en alle kennis die ik vanuit Mexico en Guatemala heb ontvangen vind ik het belangrijk om de energie van de Maya’s uit te nodigen. Daarom begin ik graag met het openen van de ceremoniële ruimte door de zeven windrichtingen aan te roepen; Oosten, Noorden, Westen, Zuiden, Boven (Hart van de Hemel), Onder (Hart van de Aarde) en het Midden, de Bron – in deze volgorde. Ook vandaag zouden we dat zo doen.
Twee dagen voor het symposium, op 24 maart, bereikte ons onverwachts het bericht dat José Argüelles de dag ervoor overleden was. Nadat zijn overlijden tot me was doorgedrongen realiseerde ik me meteen dat dit consequenties zou moeten hebben voor de Maya-dag; deze Maya-dag zou er nooit zou zijn geweest zonder José Argüelles. Graag zou ik daar aandacht aan besteden.

De dagenergie van deze ‘Mayadag’ in de 13 Manen Kalender was 1 Mens, ofwel Gele Magnetische Mens. Hoewel de organisator van deze dag niet bekend was met de kalender is het geen toevallige keuze. Het Zonnezegel Mens gaat namelijk over keuzes maken, over wijsheid en vrijheid. De boodschap van ‘2012’ gaat over de wording van de Mensheid; Vanuit spirituele hoek wordt wel gezegd dat planeet Aarde een experiment is van de Vrije Wil: In oorsprong zijn we allemaal met elkaar verbonden omdat we allen verbonden zijn met de bron. In een ver verleden hebben wij, de mens, gekozen ons af te scheiden en hebben wij als enige soort in het universum het recht op Vrije Wil opgeëist. Iedereen wordt geacht zijn eigen keuze te maken en iedereen wordt uitgedaagd om de keuze van de ander te aanvaarden en te respecteren. Dit experiment eindigt zijn voltooiing rond 2012 – de planetaire cyclus van 26.000 jaren is bijna afgesloten. We zijn op weg terug naar de Bron. We hebben nu een kans om een  evolutionaire sprong van het bewustzijn te maken: van dualiteit en scheiding naar Eenheid.

Juist deze dag 26 maart 2011, 1 Mens, staat symbool voor het proces dat zijn hoogtepunt heeft in 2012: over je eigen keuzes maken, kies je voor licht of kies je voor duister? Laat je je leiden door angst of door liefde? Het is belangrijk dat een beslissende meerderheid van de mensheid bewust kiest om naar Eenheid en liefde over te gaan.
En daar staan we dan, voor een zaal van zo’n 160 mensen, en brengen de boodschap van José ‘s overlijden. Op het grote scherm tonen we zijn portret en we zullen de windrichtingen openen met de stem van José en zijn magisch fluitspel. Peter stopt de CD in de installatie. Als de fluit van José begint te spelen richten we ons naar de betreffende windrichting met onze handen opgeheven.
“From the East, House of Light, may wisdom dawn in us so we may see all things in clarity.
From the North, House of Night, may wisdom ripen in us so we may know all from within.
From the West, House of Transformation, may wisdom be transformed into right action…” En dan gebeurt het: de CD blijft hangen. In plaats van het einde van de zin “so we may do what must be done“ worden José’s woorden steeds herhaalt: ”into right action, into right action, into right action”. Snel loopt Peter naar de CD-speler om het euvel te verhelpen. Het kippenvel staat op mijn hele lijf. Dit is geen toeval! Ik voel de aanwezigheid van José. Hij is bij ons in deze zaal en legt nadruk op een deel van de tekst. Het Westen is José’s windrichting, hij was een Blauwe Aap. Dit is een echte apenstreek, het publiek lacht. Maar opvallender vind ik de manier waarop de CD blijft hangen. Hoe vaak blijft een CD hangen? En als hij blijft hangen wat hoor je dan? Meestal is het een herhaling van een enkele klank; ‘into to to to to to to to’. En nu horen we een deel van een zin: “into the right action”. Juist deze zin…

Ik herinnerde me meteen de mailing die José ‘s vrouw Stephanie rondstuurde de dag na zijn dood. Ze schreef; “De boodschap die hij wilde dat ik over zou brengen is dat alles nu de verantwoordelijkheid is van de mensen die de boodschap hebben gehoord. Er moet veel werk worden gedaan.”

En vandaag verschijnt er weer diezelfde boodschap; Into right action. Kom in actie! Stop met praten. Nu is de tijd. Praat niet over wat je wilt dat er verandert, maar doe er iets aan. Blijf niet passief op je stoel zitten, maar wordt die strijder van het licht! Leef waarin je gelooft!

Het lijkt of José’s spirit in die zaal aanwezig was om ons zijn boodschap op het hart te drukken. Toen ik de mensen vertelde over deze laatste woorden was het kippenvel in de hele zaal voelbaar.

 

Werken aan de Aarde
Eigenlijk weten we allemaal waar José op doelt. We gaan niet goed om met Moeder Aarde, de mensheid is in gevaar. Deze week stond het weer in de kranten: De aarde warmt sneller op dan we dachten, de CO2 uitstoot neemt sneller toe dan we hadden verwacht, de ijskappen smelter sneller dan berekend…We moeten nu in actie komen. De aardbeving in Japan van 11 maart 2011 liet ons zien welk gevaar er dreigt als we energie uit kerncentrales gebruiken. Er zijn 3 meltdowns geweest en het duurt nog 2 jaar voor de gloeiende massa gekoeld is en nog 15 jaar voor we het kunnen opruimen. Hoe lang laten we kerncentrales nog draaien? Hoe veel risico zijn we bereid te nemen? Hoe lang staan we nog toe dat er biologische wapens zijn opgeslagen klaar voor gebruik? Hoe lang staan we nog toe dat er wereldwijd 25.000 kernwapens zijn waarvan er 2000 tot 2500  op ‘scherp’ staan, wat wil zeggen dat ze elk moment ingezet kunnen worden?

Nog nooit in de geschiedenis van de aarde heeft ingrijpen van één soort zoveel vernietiging gebracht als nu: de mens heeft door vervuiling van ons water, door grootschalige ontbossing, massale uitroeiing van dier- en plantensoorten, door uitputting van de zee, dierfokkerij en bio-industrie, en door eenzijdige landbouw en genetische manipulatie van gewassen de toekomst van de mensheid in gevaar gebracht. Zal er in de toekomst genoeg schoon water zijn om onze dorst te lessen, zal er voldoende voedsel zijn om elke mond te voeden? De menselijke soort heeft redding nodig. De mensheid moet gered worden van de door hemzelf in gang gezette vernietiging.

De oplossingen voor een gezonde veilige en leefbare wereld zijn er. Met onze kennis en technologie zijn we in staat de wereld te herscheppen. Daarvoor moeten we nu in actie komen, voor het behoud van wat ons dierbaar is op deze aarde, voordat het te laat is, voordat processen onomkeerbaar veranderd zijn. Wij kunnen onze leiders dwingen hun sociale verantwoordelijkheid te gaan nemen. Wij kiezen onze leiders. Wij zijn MENS, onze vrije wil zal geschiede.

Met het heengaan van José Argüelles, alias Valum Votan – die door de Maya elders erkend werd als ‘sluiter van de cyclus’ is het begin ingezet van ‘het einde van de cyclus’. Moge zijn kunst, kennis en spiritualiteit van de Natuurlijke Tijd voorgezet worden om de mensheid bijeen te brengen en te inspireren om met creatieve hand en een oprecht hart een nieuwe wereld te creëren. José’s allerlaatste woorden waren: “ALLES IS PERFECT!!! Heb iedereen lief. Ken geen haat. God zegene iedereen.”

We zullen hem missen.
Nicole E. Zonderhuis

Dit bericht is geplaatst in 21 december 2012, José Argüelles, Nicole E. Zonderhuis, NIEUW, profetieën. Bookmark de permalink.

Een reactie op José Argüelles sprak na overlijden op Mayadag 2011

  1. sparkel trudie schreef:

    DN IA HIJ WEER TERUG IN HET MIDDEN VAN HET SPEL GEKOMEN . NU !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *