Jaarenergie 7 Storm

Van 26 juli 2012 tot 24 juli 2013 heerst de energie van de Blauwe Resonante Storm.
Wat betekent dit?

Door Nicole E. Zonderhuis © 2012 www.mayatzolkin.com
Onderstaande tekst is afkomstig uit de agenda voor het 7 Storm jaar. Vertaald naar het Nederlands.

Lees voor een update van de energetische shift na 21dec 2012 het volgend artikel.

Blauwe Storm
Kernwoorden van de ‘Storm’ zijn: Energie, Katalyseren, Zelf opwekking
Storm zuivert; het maakt de lucht schoon. Soms door eerst chaos te creëeren, alles los te trillen en in orkanen omhoog te slingeren.  Storm staat voor de Maya God Huracán, waar het engelse woord Hurricane van is afgeleid.

Het Zonnezegel voor Blauwe Storm laat zien dat er boven in de lucht een dikke geladen wolk vol waterdruppels hangt. De zwarte stip gaat het contact zoeken met de zwarte stip onderin en dan ontlaadt de wolk zich met hevig gedonder en bliksemflitsen.
Dat belooft een heftig jaar te worden! En niet zomaar een jaar, in dit jaar bevindt zich 21/12/2012 – het jaar van de profetie.

Wat er ook gebeurt, heb vertrouwen. Laat je niet verleiden in angst te vervallen. Alles dat er gebeurt heeft een reden. Je hebt het eerder zelf gewenst; Heb je niet gewild dat het leven beter zou worden? Een leven waar belangrijke functies bekleed worden door mensen met het hart op de juiste plaats? Waar er vrijheid en overvloed voor iedereen is? Liefde en gezondheid?

Om hier ruimte voor te maken moet er eerst iets losgelaten worden.
Omhels daarom de transformaties die zich in je leven voordoen. Omhels de stormen.
De jaarenergie  van de Storm kan je helpen om deze nieuwe vormen tot stand te brengen; het is een nieuwe manier om in resonantie te zijn met de planeet en haar bewoners. 

Toon 7
Toon 7 is de Resonante Toon. Resoneren betekent afstemmen, meetrillen. Het bijzondere van Toon 7 is dat het het midden is van 13, het is de 7de rij van de tzolkin, het is de middenkolom – de energie die helemaal in het hier-en-nu is. In het midden is er balans, links en rechts zijn gelijk. De energie van dit jaar helpt om gelijkheid in de wereld te creeren en het eenheidsbewustzijn te vergroten. Lichaam en geest gaan meetrillen op de golf die de Aarde bereikt. Ook herinnert het ons aan de Schumann resonantie van 7,8. Blootstelling aan de  Schumann Resonantie is essentieel voor het welzijn van onze gezondheid en ons welbevinden.  Het bindt ons aan het geomagnetische web van het leven op aarde. We hebben het te danken aan deze frequentie dat we onze gronding vinden in Moeder Aarde, de Schumann Resonantie vormt als het ware onze navelstreng.
We voelen ons niet goed; gestressed en gedesorienteerd als we het contact met Moeder Aarde en haar trilling kwijtraken. We hebben het nodig ons weer af te stemmen. Toon 7 gaat ons daarbij helpen.

 

Jaarhelpers
Om de jaarenergie geheel te begrijpen moeten ook de jaarhelpers bekeken worden: dit zijn de zegels die om de jaarenergie heen staan. Net als de jaarenergie dragen ze allen Toon 7.

 

De analoge kracht voor dit jaar is de Gele Zon.
Deze twee maatjes zullen dit jaar nogal wat teweeg kunnen brengen. Er wordt verwacht dat 2011 en 2012 de zon weer zeer actief zal zijn. Er verschijnen steeds meer zonnevlekken. Hoe meer zonnevlekken, hoe actiever de Zon. Een actieve Zon produceert grote erupties van waterstof en helium, ofwel coronale massa-ejecties (CME’s). Hierbij komen geladen deeltjes vrij en deze vormen kosmische straling. Bij grote erupties noem je dit een ZonneStorm – Inderdaad: de energie van dit jaar met zijn maatje de Zon aan het werk!  Als die geladen deeltjes de aardse atmosfeer binnendringen kunnen ze poollicht creëren, stroomstoringen veroorzaken, radiosignalen verstoren (denk aan gevaar voor het vliegverkeer) en satellieten lamleggen.

Gelukkig biedt ons magnetisch veld bescherming tegen kosmische straling. Bij de polen is het magnetisch veld bijna nul en daarom is daar het effect groter. Op 5 Augustus en 4 en 28 november 2011 waren de eerste grote zonnevlekken sinds jaren, en deze gaven het begin aan van de te verwachten piek in 2012.

‘Voor onze toenemend technische wereld zijn zulke zonnestormen een gevaar,’ zegt directeur Joe Davila van het Amerikaanse instituut voor ruimteweer ISWI. Grote zonnestormen kunnen elektriciteitscentrales en stroomverdeelpunten laten doorbranden. Een gigantische superstorm op 1 september 1859 zorgde voor branden in telegraafkantoren. Er ontstond een aurora die zo helder was dat mensen ’s nachts konden lezen bij het licht. Omdat de mens van vandaag veel meer gebruik maakt van elektriciteit zijn we veel kwetsbaarder geworden. Wat zouden we nog kunnen als we enige tijd zonder stroom zouden zitten. We zullen geen cent meer uit de muur kunnen ‘trekken’, de kassa’s werken niet, en rolluiken van winkels gaan niet meer open, onze diepvriezers ontdooien, de electrische ovens werken niet meer, en het water komt niet meer uit de kraan.
Maar als het effect zo groot is op apparatuur op aarde wat doet het dan met de mens?

Volgens onderzoek is gebleken dat kosmische straling die vrijkomt bij zonnestormen voldoende energie heeft om moleculen in ons lichaam te beschadigen. Natuurkundig gezien tikt de straling een elektron uit een atoom (onderdeel van een molecule), waarna we zeggen dat het atoom geïoniseerd is. Ons lichaam is opgebouwd uit heel veel moleculen en heeft gelukkig reparatiemechanismen die herstel kunnen plegen.

 

De gids van dit jaar is de Blauwe Aap; die ons gaat helpen niet zo serieus en star te zijn maar alles met humor te nemen!  Humor is zeer belangrijk dit jaar waarop we 21-12-2012 gaan beleven!

Aap is de magie van ons innerlijke en pure kind; het zijn zoals een boreling nog onbevlekt is met oordelen en trauma. Dit is het gevoel wat we gaan hebben in de nieuwe tijd; de oplossingen die tot nu toe werkten, werken niet meer. We zullen blanco zijn, met een open hart, en alleen van daaruit zullen we oplossingen kunnen vinden. Aluna Joy Yaxk’in: “By our actions, the universe has heard our intent that we are really ready to break forward and step fully into this new realm, even though we don’t have a clue what in the world that looks like, or what we will find when we get there. This new world is actually right now, but in our frame of mind, it still feels like it is in the future.”
Een bijzondere verbinding kan gelegd wordennaar de populaire Hindu god Hanuman de Aap.  Hij wordt geroemd vanwege zijn moed, kracht, loyaliteit, en devotie en toewijding aan rechtvaardigheid. Hij is verbonden met de zon, de wind en de donder!


De uitdagende energie (antipode) van dit jaar is de Rode Maan. Maan staat voor water, het gevoel en de doorstroming daarvan. In alle heftigheid die een storm los kan maken is het belangrijk steeds weer naar het gevoel te gaan. Maar wat vooral belangrijk is is dat de Storm oude trauma’s aan het licht brengt, alles wordt losgewoeld en doorgespit. Het is de uitdaging dit avontuur aan te gaan en jezelf en je verleden op te schonen. Rode Maan helpt je daarbij. Het is een kans om diepe trauma’s aan het licht te brengen en te helen, geholpen door de krachten die NU aan het werk zijn. Laat je bijstaan door traumawerk zoals PRI (Past Reality Integration), NLP (Neuroliguistic Programming), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en Transactionele Analyse.

 

De verborgen kracht is de Witte Wind – Elke storm begint als wind. De Wind staat achter de Storm. De Wind duwt de Storm als het ware voort. Het is fijn om te weten dat achter al deze transformaties een hoger doel zit, want Wind is de kracht van de Heilige Geest, van Great Spirit. Vertrouw op de goede afloop van de transformaties die in je leven plaatsvinden. Het dient een hoger doel. Wind zal je helpen je eigen waarheid te spreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *