Na 21 dec 2012

Deel hier hoe jij de nieuwe tijd na 21 december 2012 ervaart. Merk je verschil?

Mijn ervaring:
Voor mij had na 21/12 inderdaad het einde ingeluid van de Mayakalender ;-(
Mijn website was uit de lucht en erger, alles kwijt wat ik aan de nieuwe had gewerkt. Maar het kwam goed. Niet zomaar hoor, alles wat mis kon gaan ging mis. Ik leek of ik het allemaal moest her-overen. Stapje voor stapje. De volledige verantwoordelijkheid nemen voor mijn acties en daden. Een nieuw wachtwoord en instellingen voor de mail, nieuwe host, allemaal nieuwe contracten. Omdat ik jaren met Sylvia heb gewerkt en we eerst zijn begonnen en toen gewoonweg groeiden, hebben we nooit zo op een rij gehad wat we allemaal deden en hadden aan kosten, abonnementen, producten, alles…
Nu wel. Het is of we daar sinds 21/12 niet meer omheen kunnen. Je moet weten waar je mee bezig bent; op een heel aards niveau. Wat zijn je inkomsten/uitgaven, contacten, afspraken, etc. En uiteraard zie ik dat wat ik meemaakte niet op zichzelf stond – het speelde bij veel mensen. In die zin is het echt het einde van Maya – in de betekenis van illusie. Dat waar je voorheen nog omheen kon, komt je nu recht voor je voeten vallen tot je struikelt. Ook op het gebied van relaties en vriendschappen.

 

Toename van liefde?
Terwijl ik, heel naïef misschien, had verwacht dat door de grote hoeveelheid liefde die de 21ste de ether in is gestuurd het leven iets lichter zou worden, is het voelbaar donkerder geworden. Oude pijnen komen boven, onopgeloste zaken komen aan het licht… Een cynicus zou dit wijten aan de donkere tijd van het jaar en de groeiende crisis.
En ja, natuurlijk was het winter en kruipt men dan in zijn holletje. Natuurlijk was het Maan Wavespell en dat helpt mee om allerlei oude pijnen boven te laten komen.
het neiuws van wereld ellende knalde bij me naar binnen; de verkrachtigen in India, monetaire corruptie, etc.
En ja., toegegeven, er zat bij mij zeker teleurstelling dat het leven niet ineens paradijselijk was geworden. Of althans een stapje die richting op. Dat mijn buurvrouw niet ineens met een glimlach over straat liep… Helaas.
Maar het duister dat ik om me heen zag, ook bij non-believers,  vond ik opvallend. Ik zag een grotere verandering dan verklaarbaar. Zou er dan toch echt  een nieuwe cyclus zijn begonnen?

Ik zie nu, 40 dagen na 21/12, dat er toch zeker een logische relatie is tussen de toename van licht, de nieuwe cyclus en de toegenomen depressie, namelijk:
1) Als er meer liefde komt, ontstaat er meer veiligheid. En in veiligheid mag pijn een plaats krijgen, gezien worden.
2) Een gevoel van verwarring en ontevredenheid ontstaat omdat we leven vanuit ‘het oude’. Dit is wat we kennen. Maar dat oude werkt niet meer, voelt niet meer goed. We moeten zoeken naar een nieuwe vorm om dingen te doen. En dat is een shift die we nog moeten maken, die we aan het maken zijn. 😉

Maar al die liefde we met elkaar creerden heeft er wel mooi voor gezorgd dat het het warmste kerstfeest was in zeer lange tijd.

 

Voor en ná
Ik realiseer me dat ik mijn leven had ingedeeld tot 21/12/12.
En daarna.. dat was een nieuwe tijd, dat zag ik dan wel.

Nu zijn we daar beland. Nu moeten we nadenken waar we naartoe willen.
Als individu en als mensheid.
We moeten actie ondernemen om onze woorden waarheid te maken. Ieder voor zich moet nu de verantwoordelijkheid nemen voor zijn acties en daden. We kunnen er simpelweg niet meer omheen.
Weg met je depressies, laat ze gaan. Tijd voor actie! Had je ooit gezegd dat je een lichtwerker was? Dan is het nu de tijd! Sta op en maak je leven zoals jij het wilt hebben. Wij zijn de wegbereiders van de nieuwe tijd, de vormgevers van de toekomst!


Kernwoorden:

Aards, concreet, verantwoordelijkheid, met visie op de toekomst, volwassen, door alle illusie heen, confronterend, nieuwe verbindingen vanuit echtheid en oprechtheid

Hoe ervaar jij dat?

Lees ook Visie op de Nieuwe Tijd


4 reacties op Na 21 dec 2012

 1. Nicole schreef:

  Trendvoorspeller Lidewij Edelkoort zegt daarover: “We staan voor een volgende fase, waarin we meer los moeten laten. Waarin vertrouwen opnieuw onder de loep moet worden genomen. Nieuwe collectieven krijgen vorm, nieuwe infrastructuren, locale productieprocessen. Een samenleving nieuwe stijl. Nu al wordt de noodzaak van, en zin in samenwerking breed gevoeld. Ik ben erg optimistisch. Het individuele tijdperk ligt langzamerhand achter ons, maar we zullen opnieuw moeten ontdekken dat we elkaar kunnen vertrouwen, dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Dat vraagt een soepele geest. We staan op de springplank, nog huiverig voor het diepe, maar er is geen reden om bang te zijn. Vijftien, twintig jaar misschien, dan is het helemaal gewoon geworden.”
  Bron: TC Tubantia, 24-11-2012
  Uit http://www.cobos.nl/documents/21-12-2012.pdf

 2. Leonie schreef:

  Hai Nicole,

  Ik lees altijd met veel plezier je wavemail. En wil me verder verdiepen in de mayacultuur.
  Ik merk sinds de nieuwe tijd dat ik op de een of andere manier last heb van de tijd, alsof er te weinig van is… ook voel ik heel goed wat jij schrijft over het lichtwerker zijn. Ik kan niet meer om mijn oefeningen en meditaties als Merkabahealer heen, ik word gedwongen (en dat vind ik eigenlijk ook wel fijn) om daaraan meer tijd te besteden.
  Ik voel dat alles in mij wakker wordt, maar met zo’n rotvaart (en ik ging al rap…) dat dat dus af en toe voelt als achter de feiten aanlopen als het ware…. maar goed, ik probeer alles te omarmen en er Licht en Liefde in te zetten…het is (voor mij) de enige juiste weg.
  Dank je voor alle inspiratie die je me geeft, je kent me wel niet, maar ik volg je berichten via FB en je site en ik vind het zeer waardevol!
  Hartegroet; Leonie

  • Nicole schreef:

   Dank je wel , Leonie. Fijn om te horen dat de energie die ik erin stop gewaardeerd wordt en nog mooi, inspireert. Dat licht mijn hartje van op.

   • Leonie schreef:

    Ja, is absoluut zo! En het geeft me vaak een soort van troostend gevoel van herkenning. Ik vind het best een roerige tijd en niet persé gemakkelijk en de wijsheden op jouw site (ook op Mooncraft trouwens) geven mij altijd een goed gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *