Echte Zoemende Ceder

In 2005 ben ik in de Altai geweest. Dit ligt in Russisch Siberië op het vierlandpunt: China, Kazachstan, Mongolië en Rusland. Het reisdoel was de heilige berg Belukha, zijn zuivere gebied en de Katun rivier.
0158674_coverage_192272_AltaiMountains_cov

Ik heb met 20 mensen 13 dagen gelopen midden in de middenkolom van de 13 Manen Kalender, in het Spiegel Wavespell. Je kunt je voorstellen dat dit een heftige reis was! Het gebied zelf is zo zuiver dat het ook als een zuiverende spiegel werkt. En dat confronteert enorm.

Klik voor een prachtige vergroting. De witte bergwand achterin is de Belukha! Ervoor is de Akkemvallei en meer.belucha

21_bIk werd voor deze reis geïnspireerd door de boeken van Olga Karitidi (Het pad naar de sjamaan) en Anastasia (oa. de Zoemende Ceder). Het is het gebied waar de oorsprong van het Siberisch Sjamanisme ligt. Het gebied ligt vol krachtplaatsen (als het al niet één grote krachtplaats is) Het is de oorsprong van de Banner-of-Peace vlag; visionair Roerich (en Blavatsky) vond dit teken op krachtstenen aldaar. We hebben de baba-stenen bezocht die naar men zegt de graven van de sjamanen zijn. Er staan bomen vol wenslintjes bij bronnen en beken. Maar het meest bijzonder vond ik de zuiverheid! Het dichtst bijzijnde dorp lag op minstens 5 dagen lopen. Het water in de rivier was zo zuiver dat je het direct kon drinken en voelde hoe dit ECHT water was zoals water bedoeld was. Geweldig!

Ik heb mijn reisverhaal opgeschreven in het boekje ‘Waar je de bergen kunt horen zingen’.

Zoemende Ceders
En uiteraad zijn we gaan zoeken naar de Zoemende Ceders uit de boeken van Anastasia. Hoewel de boom uit het boek de Russische ‘kedr’ wordt vertaald met ceder, wordt in de voetnoot toegelicht dat het de Pinus Cembra of Pinus Sibirea du Toue betrof. Inmiddels is door biologen onderzoek gedaan – gevolg van de wereldwijde bekendheid van de serie – en blijkt het de Pinus Sibirica te zijn, een zusje van de Pinus cembra. Oftewel Siberische den, Siberische pijnboom, bekend van de gezonde en lekkere pijnboompitten.
Het is een bijzondere boom. Deze boom leeft zo’n 550 jaar – ik ben geneigd te zeggen dat hij 2 x 260 jaar leeft= 520 jaar. Met zijn miljoenen naalden ontvangt hij dag en nacht het hele spectrum van lichte energie en slaat dit op. Dit is de weerkaatste energie van alle hemellichamen die in de loop van dat leven over de ceder trekken. De boom neemt de kosmische energie op. Veel healers voelen deze energie en kracht.

Volgens Anastasia’s grootvaders zal de boom aan het einde van zijn leven – na 520 jaar – gaan ‘rinkelen’ of ‘zoemen’ ten teken dat hij geveld wil worden en zijn hout en kennis wil doorgeven aan de mensen. Dan maken de mensen er een amulet van dat ze om de hals dragen. Als drager moet je de rol die je zelf speelt niet vergeten, want het amulet slaat ook jouw liefde en jouw licht op. Het mooie van zo’n hanger is dat het bij ieder mens anders wordt. Geen amulet is gelijk. Soms verschijnen er tekeningen die er eerst niet waren…

Hoewel onze gidsen niet heel spiritueel ingesteld waren en af en toe vol verbazing keken naar onze ‘fratsen’, kwam een van de gidsen naar me toen en vertelde dat ze inderdaad wel vaker een boom heeft horen zoemen. Inmiddels verbaasde het mij niet meer omdat ik zelf ook de natuur heb horen zingen. Het is daar zo stil, zo zuiver nog, dat de natuurgeesten zich nog niet hebben terug getrokken. Mijn gids Anna vertelde dat er – toen zij het zoemen hoorde – geen wind was en het een geluid zo wonderlijk was zoals ze het nooit eerder hoorde en toch prettig.

Natuurlijk wilde we deze boom ontmoeten. Ze bracht op een avond een aantal van ons naar een boom – die inderdaad oud was en hij liet zijn takken al los – waar ze met gebeden een tak van de boom hebben gezaagd met de belofte deze onder de mensen te verspreiden.

Ook ik kreeg een stuk van deze tak. Deze heeft jaren ingewikkeld in een doek in mijn kast gelegen omdat ik het niet voor elkaar kreeg hier in te gaan zagen… hoe kon ik?

Dit jaar was het toch tijd… Met liefde en gebed heb ik er 10 plakjes vanaf gezaagd. (11- ik draag er zelf  één, sinds 24 dec. 2015) Hiervan heb ik nu een aantal hangers gemaakt. Anders dus dan de meeste hangers van een siberische ceder (den) heb ik hangers van een echte ZOEMENDE CEDER!

En een deel heb ik in de vorm van de stok bewaard, vol Altai energie! Daar kun je een sessie mee boeken.

altai-boekje_klWil je het boek over mijn reis ?

 

36 Reacties op Echte Zoemende Ceder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *