Echte Zoemende Ceder

In 2005 ben ik in de Altai geweest. Dit ligt in Russisch Siberië op het vierlandpunt: China, Kazachstan, Mongolië en Rusland. Het reisdoel was de heilige berg Belukha, zijn zuivere gebied en de Katun rivier.
0158674_coverage_192272_AltaiMountains_cov

Ik heb met 20 mensen 13 dagen gelopen midden in de middenkolom van de 13 Manen Kalender, in het Spiegel Wavespell. Je kunt je voorstellen dat dit een heftige reis was! Het gebied zelf is zo zuiver dat het ook als een zuiverende spiegel werkt. En dat confronteert enorm.

Klik voor een prachtige vergroting. De witte bergwand achterin is de Belukha! Ervoor is de Akkemvallei en meer.belucha

21_bIk werd voor deze reis geïnspireerd door de boeken van Olga Karitidi (Het pad naar de sjamaan) en Anastasia (oa. de Zoemende Ceder). Het is het gebied waar de oorsprong van het Siberisch Sjamanisme ligt. Het gebied ligt vol krachtplaatsen (als het al niet één grote krachtplaats is) Het is de oorsprong van de Banner-of-Peace vlag; visionair Roerich (en Blavatsky) vond dit teken op krachtstenen aldaar. We hebben de baba-stenen bezocht die naar men zegt de graven van de sjamanen zijn. Er staan bomen vol wenslintjes bij bronnen en beken. Maar het meest bijzonder vond ik de zuiverheid! Het dichtst bijzijnde dorp lag op minstens 5 dagen lopen. Het water in de rivier was zo zuiver dat je het direct kon drinken en voelde hoe dit ECHT water was zoals water bedoeld was. Geweldig!

Ik heb mijn reisverhaal opgeschreven in het boekje ‘Waar je de bergen kunt horen zingen’.

Zoemende Ceders
En uiteraad zijn we gaan zoeken naar de Zoemende Ceders uit de boeken van Anastasia. Hoewel de boom uit het boek de Russische ‘kedr’ wordt vertaald met ceder, wordt in de voetnoot toegelicht dat het de Pinus Cembra of Pinus Sibirea du Toue betrof. Inmiddels is door biologen onderzoek gedaan – gevolg van de wereldwijde bekendheid van de serie – en blijkt het de Pinus Sibirica te zijn, een zusje van de Pinus cembra. Oftewel Siberische den, Siberische pijnboom, bekend van de gezonde en lekkere pijnboompitten.
Het is een bijzondere boom. Deze boom leeft zo’n 550 jaar – ik ben geneigd te zeggen dat hij 2 x 260 jaar leeft= 520 jaar. Met zijn miljoenen naalden ontvangt hij dag en nacht het hele spectrum van lichte energie en slaat dit op. Dit is de weerkaatste energie van alle hemellichamen die in de loop van dat leven over de ceder trekken. De boom neemt de kosmische energie op. Veel healers voelen deze energie en kracht.

Volgens Anastasia’s grootvaders zal de boom aan het einde van zijn leven – na 520 jaar – gaan ‘rinkelen’ of ‘zoemen’ ten teken dat hij geveld wil worden en zijn hout en kennis wil doorgeven aan de mensen. Dan maken de mensen er een amulet van dat ze om de hals dragen. Als drager moet je de rol die je zelf speelt niet vergeten, want het amulet slaat ook jouw liefde en jouw licht op. Het mooie van zo’n hanger is dat het bij ieder mens anders wordt. Geen amulet is gelijk. Soms verschijnen er tekeningen die er eerst niet waren…

Hoewel onze gidsen niet heel spiritueel ingesteld waren en af en toe vol verbazing keken naar onze ‘fratsen’, kwam een van de gidsen naar me toen en vertelde dat ze inderdaad wel vaker een boom heeft horen zoemen. Inmiddels verbaasde het mij niet meer omdat ik zelf ook de natuur heb horen zingen. Het is daar zo stil, zo zuiver nog, dat de natuurgeesten zich nog niet hebben terug getrokken. Mijn gids Anna vertelde dat er – toen zij het zoemen hoorde – geen wind was en het een geluid zo wonderlijk was zoals ze het nooit eerder hoorde en toch prettig.

Natuurlijk wilde we deze boom ontmoeten. Ze bracht op een avond een aantal van ons naar een boom – die inderdaad oud was en hij liet zijn takken al los – waar ze met gebeden een tak van de boom hebben gezaagd met de belofte deze onder de mensen te verspreiden.

Ook ik kreeg een stuk van deze tak. Deze heeft jaren ingewikkeld in een doek in mijn kast gelegen omdat ik het niet voor elkaar kreeg hier in te gaan zagen… hoe kon ik?

Dit jaar was het toch tijd… Met liefde en gebed heb ik er 10 plakjes vanaf gezaagd. (11- ik draag er zelf  één, sinds 24 dec. 2015) Hiervan heb ik nu een aantal hangers gemaakt. Anders dus dan de meeste hangers van een siberische ceder (den) heb ik hangers van een echte ZOEMENDE CEDER!

En een deel heb ik in de vorm van de stok bewaard, vol Altai energie! Daar kun je een sessie mee boeken.

altai-boekje_klWil je het boek over mijn reis ?

 

30 reacties op Echte Zoemende Ceder

 1. Annette de Jong schreef:

  Graag wil ik een hanger van je kopen…mijn voorkeur gaat uit naar hanger 5 maar 7 is ook goed.
  Hoop snel van je te horen.
  Vr gr Annette

 2. Brigitte Wiese schreef:

  Hallo, graag wil ik nummer 9 van je overnemen. Dankjewel voor het delen! Vr Gr Brigitte

 3. Ellen Driesens schreef:

  Hai Nicole,

  Ik voel wel wat voor nr 8.

  Reseveer je die voor mij.

  Groet Ellen

 4. Frieda Lammertyn schreef:

  het is wonderlijk hoe iets naar je toe komt. voor mijn jongste kleinkind (10de) ging ik een nieuwjaarsgeschenkje kopen en ik kreeg er een prachtige zak, met een kleurrijk vogeltje op, bij. ik had dat nog nergens gezien en ik heb deze zak dagen in mijn living opgehangen omdat ik dat vogeltje, een beeld van mijn kleinkind, zo mooi vond. met nieuwjaar heb ik de zak meegegeven en zie… nu hangt hier een amulet met een vogeltje, nr. 6. is dat een teken ? mag ik zingen zoals ik gebekt ben ? deze amulet mag je voor mij reserveren.
  graag hoor ik van jou wat mij te doen staat.
  hartelijk dank voor jouw mooie verhaal en prachtige boodschappen.
  vriendelijke groeten
  Frieda

  • Thérèse van Paridon schreef:

   Hai, heb je nog een hanger of een stukje hout voor mij?
   Mag ook klein zijn.
   Als je in de buurt woont kom ik ‘m graag uitzoeken, even voelen, kan dat ?
   Liefs, Thérèse uit Sassenheim

 5. Juliette Vries schreef:

  Zou er graag een ontvangen wanneer mogelijk. Ben benieuwd om het te ervaren. Mijn address is postbus 920594, Dutch Harbor, AK 99692, USA.

 6. L. Rijklof van Goens schreef:

  Dank je hartelijk voor je artikel!
  Sinds ik de boeken heb gelzen, zowel in het Engels als in het Nederlands, ben ik begeesterd door de Anastasia gedachte.
  Ben inmiddels in Rusland geweest, en heb de Dolmens bezocht.
  Ik wil de Anastasia gedachte graag hier in Zuid Amerika verspreiden.
  Maar het meest verlang ik ernaar de weldadige werking van een Cedar-amulet te ondervinden.
  Ik heb er steeds naar verlangd om een echt stukje Ringing Cedar te ontvangen.
  Wil je mij er alsjeblieft eentje sturen?
  Ik wil je graag de kosten voor verzending van te voren overmaken!
  Ik hoop op je bericht te mogen rekenen,
  L. Rijklof, Medellin, Colombia

 7. L. Rijklof van Goens schreef:

  Hallo Chantal!
  Nogmaals, dank voor je bericht; het kwam als de beantwoording van een wens die ik al zolang koester.
  Ik reageerde in principe nogal primair met het uitspreken van mijn verlangen naar een stukje ceder, en nu, enkele uren later, wil ik je dit meedelen:
  In de boeken staat dat Anastasia het niet zo begrepen heeft op het ongelimiteerd uitdelen van de stukjes ceder (ze is immers boos op haar grootvader, als hij met Megre heeft gesproken over het zomaar verdelen van het hout); ze kunnen bij verkeerde (ik neem aan dat ze bedoelt onnadenkende, of op winst beluste) mensen terechtkomen, vindt Anastasia.
  Ik weet niet of ik de ethiek bereikt heb om in aanmerking te komen, kan alleen zeggen dat ik fervent volgeling ben van de Anastasia gedachte, haar wens tot een grote verandering in onze mentaliteit, het idee over de hectare, en de ontwikkeling in deze, en zoveel meer vooruitstrevende ideeën die zij met ons deelt.
  Ik heb daarbij zo lang gewacht op deze kans, dat ik je graag wil verzoeken één stukje voor mij te reserveren. Ik wil er zelfs voor naar Nederland komen, om het in ontvangst te nemen!
  Ik hoop van je te horen of ik een kans maak, en anders wens ik die ander heel veel geluk met zijn cedertje.
  Hartelijke groet,
  L. Rijklof, Medellin, Colombia

 8. astrid schreef:

  Nummer 2 spreekt absoluut.

 9. caroline schreef:

  Nicole welke heb je nog over ?
  gr caroline

 10. Nicole schreef:

  Hallo. Wat een prachtig wonder. Ik kan me voorstellen dat het storm loopt. Kan ik nog een hanger bestellen? Ik hoor het graag van je terug.

  ❤️Groet, Nicole

 11. Inge schreef:

  Mooi en interessant artikel Nicole – prachtige foto’s èn een inspirerend als leuk initiatief 🙂

 12. Ibrich Vandenberghe schreef:

  Hallo!

  Ik vroeg me af of je nog hangers te koop had.

  Groetjes

  Ibrich

 13. Siena schreef:

  Goeiedag,
  Ik zou ook graag een hanger of een stukje hout kopen als dat nog kan.
  Hoor het graag!

  Hartelijke groet,

  Siena

 14. Emmy schreef:

  Hallo Nicole,

  Prachtige foto’s, indrukwekkend verhaal! Ik ben geïnteresseerd in jouw boek en wil het gaan kopen. Je hebt al zoveel reacties gekregen op de zoemende ceder hangers, die heb je vast allemaal verkocht. Jammer, ik heb wel belangstelling ! Het boek Anastasia heb ik zojuist uitgelezen, heeft veel indruk gemaakt.

  Hartelijke groet,
  Emmy

 15. Yvee schreef:

  Wat een bijzonder verhaal!

 16. Christianne Denis schreef:

  Hallo, ik ben beginnen lezen in de boeken van Vladimir Megre over Anastasia. Ik heb zelf een volkstuintje en ben zeer geboeid door wat ze aan nuttige raad geeft over de natuur. Ik ben op zoek naar een deeltje van de rinkelende den van Rusland waar de kosmische kracht nog in opgeslagen is. Kan ik zo een stukje bij jou vinden? Als je er geen meer heeft, kan je me misschien een adres geven waar de echte stukjes te krijgen zijn?
  Bij voorbaar dank, met vriendelijke groeten,
  Chris

 17. sandra bronkhorst schreef:

  Wat een prachtige reis moet dat zijn geweest. Ik ben Anastasia nu aan het lezen en erg onder de indruk. Ik zou heel graag een stukje zoemende ceder willen hebben omdat mijn gezondheid niet zo goed gaat, maar ik neem aan dat je ze inmiddels niet meer hebt. Heb je misschien tips waar ik verder kan zoeken? Een lieve groet, Sandra

 18. Marynka schreef:

  Hoi Nicole,
  veel bewondering voor je, voor de reis die je gemaakt hebt. Ik denk dat jij door de hangers heen bent, he? Anders had ik graag van je eentje gekocht. Of misschien heb je een tip…? Met hele fijne groetjes,
  Marynka

 19. Kimm van bijsterveld schreef:

  Hallo,
  Zijn er toevallig nog hangers over?
  liefs kimm

 20. Paul van Krevelen schreef:

  Dag ik was benieuwd of je nog een stukje hout hebt van de Kedr. Zo ja is het dan mogelijk of ik een stukje kan krijgen of kopen?
  Grt PAul

 21. Lieke schreef:

  Lieve Nicole,

  Ook ik kwam je verhaal tegen. Het lijkt me een geweldige ervaring om die pure energie te kunnen ervaren. Ik ben nu Anestasia aan het lezen met mijn kinderen (pubers). Ik zou iedereen wel zo’n stukje Siberisch cederhout gunnen. Misschien ben je inmiddels weer aan het zoemende hout gekomen? Zo ja, zou ik er dolgraag een paar willen aanschaffen. Ook omdat ik wel een aantal mensen weet aan wie ik het zou willen geven. Zelf zal ik er ook een met liefde dragen natuurlijk.
  Ik ben benieuwd naar je reactie.

  Warme groet van Lieke

 22. maria schreef:

  Ik heb je reisverslag gelezen. Wat een ervaring. Ik ken de boeken van anastasia al een aantal jaren en ben nog steeds op zoek naar het zoemende cederhout. Als je nog hebt, dan ben ik zeer geïnteresseerd. Graag meerdere hangers, als je nog hebt.
  Alvast bedankt.
  Liefs,
  Maria

 23. Anneke Smeets schreef:

  Reeds jaren geleden las ik de boeken van Anastasia. Ook ik ben volgens haar principes beginnen leven en tuinieren.
  Ook ben ik reeds lang op zoek naar een stukje zoemend cederhout. Ik hoop vanuit mijn hart dat jij nog een stukje hent. Anneke
  Van hart tot hart ❤

 24. Mees schreef:

  Hallo 🙂
  Ik ben net bij deel 8-1 en ik voel me zo diep geraakt door de boeken… zou zo graag ook een echte zoemende ceder willen ontmoeten. Waarschijnlijk heb je geen kettingkjes meer, maar ik wilde je alsnog bedanken dat je de kracht en liefde met ons deelt <3
  Groetjes en veel liefde
  Mees

 25. Bonita Maria Oostinjen schreef:

  Hallo lezer.
  Ik kan van alles zeggen maar ik voel en weet(hoe)dit al heel erg lang. Wat bijzonder dat ik nu via een vriendin deze boekjes in mijn handen gelegd heb gekregen. Wat een mooie bevestiging.
  Is..kan..mag ik nog een liefdevol plakje van de tak of is er niets meer.. Ik zou er bijzonder dankbaar om zijn. Ik hoor graag ban u. Groetjes en liefs…Bonita Maria.

 26. Viviane schreef:

  Hallo Nicole,
  Wat een indrukwekkend verhaal. Ik kan de energie voelen door me te verbinden met d efoto’s. Dank je wel. Ik heb gelezen dat de amulets op zijn, helaas. Zal niet voor niks zijn dat ik naast het net vis :D, mocht je er ooit nog over denken om een (heel klein) stukje van de tak die jij nog hebt af te halen en te delen, dan houd ik me aanbevolen.
  Knuffel en lieve groeten
  Viv

 27. Linda op den Dries schreef:

  Wat een mooi verhaal. Graag zou ik ook een stukje van de ceder willen hebben als amulet. Ik hoop dat dit mogelijk is.
  Zou je me willen beantwoorden?
  Hartegroet,
  Linda

 28. Antonija schreef:

  Indrukwekkend

  Ik neem aan dat al jo stukjes van de den vergev zijn. Zo niet hou ik mij aanbevolen. Misschien weet jij of iemand anders nog dit heeft.

  Succes met al je mooie reizen en verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *