Goede Doelen

Vele jaren hebben we het donatiegeld van de Dag buiten de Tijd (wat we over hebben na aftrek van onze kosten) en een donatie van Mayatzolkin naar goede doelen gedoneerd. In 2008 hebben we zelfs 6 doelen elk 200 euro kunnen doneren. Maar ook wij, Mayatzolkin, steunen deze doelen door de tijd heen. Graag wilen we iets teruggeven aan de plek waar onze kennis vandaan komt; De Maya’s; dus enkele organisaties werken in Mexico of Guatemala. De andere organisaties zetten zich ook in om de boodschap van vrede in de wereld te zetten en zijn gelieerd aan de 13 Manen beweging, zoals Altaimir en de Foundation for the Law of Time. Voor elk project geldt dat elke euro ten goede komt aan het project.

We willen iedereen uitnodigen een kijkje te nemen bij deze organisaties en iets te doneren.


Stichting Volar

guatemala.biedmeer.nl

De Nederlandse Geertje Lucia Engel maakt sieraden en tassen met de vrouwen van het dorp Panabaj. De opbrengst komt volledig ten goede aan de dorpelingen. Fair Trade is inmiddels op de hoogte van haar producten en neemt regelmatig van hen af. Daarnaast geeft zij dramatherapie aan weeskinderen die in Panabaj wonen. Zij was daar als vrijwillige dramatherapeute toen orkaan Stan indertijd de omgeving verwoeste. Zij is toen in Guatemala gebleven om te helpen het dorp en de gemeenschap op te bouwen. Inmiddels heeft ze er haar partner gevonden en hebben ze samen een dochtertje.
Stichting Volar Bankrekening nummer; 1511 552 565 van de Rabobank.

Mayatzolkin blijft deze vrouwen steunen door oorbellen te verkopen die zij hebben gemaakt en we houden iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen daar.

Geertje schreef ons: “Hallo Nicole en Sylvia, Bij deze willen we jullie alvast heel hartelijk bedanken voor het steunen en inspireren van ons project (`Panabaj` te Guatemala). Te gek! We laten weten wat we ermee gaan doen!”

 


Quetzal Aid Stichting

www.quetzalaidstichting.nl

Zij zijn elk jaar van de partij op de Dag buiten de Tijd en afgelopen jaar hebben zij de buttons gemaakt. Elke euro komt ten goede aan de door hen gekozen projecten. Maaike, de voorzitter is zelf arts, regelmatig in Guatemala geweest en alle projecten daarom zijn medisch van aard. QAS geeft financiële steun aan de 3 projecten in Guatemala.
• Vamos Adelante: www.vamosadelante.org
• Obras Sociales Hermano Pedro: www.obrashermanopedro.org
• WINGS: http://wingsguate.org/

Geef extra :Giro 142 66 25 ‘Stichting Quetzal Aid’ te Apeldoorn

Penningmeester Quetzal Aid Stichting Mariek van Rooijen: “Wij hebben uw gulle gift ontvangen. Heel hartelijk bedankt, het geld zal worden ingezet om één van onze drie projecten te ondersteunen. Wij kijken ernaar uit om ook dit jaar weer de dag buiten de tijd mee te beleven en de bezoeker van zonnezegelbuttons te kunnen voorzien.”

PAN Orange en Mayatzolkin draagt QAS een warm hart toe. Daarom heeft Mayatzolkin heeft het idee en het ontwerp voor de zegelbuttons gedoneerd. Met de buttonverkoop vorig jaar op de Dag buiten de Tijd is ruim 900 € ophaald. Ook daarna zijn de buttons nog veel besteld. Daarnaast is een prachtige reclamebanier gedoneerd met de donaties van 2007 die dit jaar op de dag buiten de tijd aangeboden zal worden. Het ontwerp hiervoor is een donatie van Nicole.

 

Sergio Torres Lopez
www.mooncraft.nl
Nicole helpt Sergio om de kristallen van Santa Maria del Oro tegen donatie te verspreiden door de wereld. Hij wil graag dat we bijzondere en heilige plekken over de hele wereld met elkaar gaan verbinden door middel van deze kristallen. Ik heb er al een geplaatst in de grond van de berg Belucha in de Altai, Siberië en één in Palenque, Mexico. Kristallen komen uit de grond en daar willen ze graag naar terug. Vandaar dat het de bedoeling is ze weer in de aarde te stoppen, maar dan in jouw tuin en jouw krachtplek. (Zo verbindt je ook jouw plek met de krachtplaatsen).

Agradeciendole por la amistad y el apoyo.
Atentamente Sergio

 

AltaiMir stichting
www.altaimir.org

Helpt de oorspronkelijke bevolking van de Altai in Siberië om hun heilige en zuivere land veilig te stellen en de oude Altaiwijsheid te bewaren. Tot eind 2009 is het mogelijk om land aan te kopen. Help hen door extra donaties te storten – bij elke 10 dollar wordt 5 dollar bijgestort door GlobalGiving.com.

Volgens the Foundation for the Law of Time gaat deze plek een rol spelen in 2012.

Your donation of $285 (200 €) will make a huge difference. I am now in Novosibirsk, and will meet in the next couple weeks with the Altai leaders who are organizing this work. On their behalf (and Mother Earth’s behalf), I greatly appreciate your donation. (9 juni ’09)
Carol Hiltner, Founder, Altai Mir University

 

Foundation for the Law of Time
http://www.lawoftime.org/
Dit is de organisatie die de 13 Manen Kalender vertegenwoordigt, met José Argüelles als president. Kosteloos verschaffen zij lesmateriaal aan iedereen die daar om vraagt, waar ook ter wereld. De 13 Manen Kalender is namelijk in staat om een mondiale vrede te bewerkstelligen.

Thank you very much for your donation. Your $520 (x1) donation worked. Thank you also for supporting the Altai Mir foundation, we hope to establish a CREST13 center in Altai that is in harmony with the local and indigenous culture there. Your support is truly appreciated. Regarding your offer for sending 20 calendars, we are currently in the midst of many projects so please allow me some time to respond to see if it will be feasible for us to include another calendar into our system or not. Thank you for your patience.
All of the best wishes for the Planetary Moon of Manifestation!

In Lak’ech, Jacob Rhythmic Dragon, Director of Communications

 

Stichting Corazon para los Ninos
www.cpln.nl

De jonge Nederlandse Josan Barneveld en Marleen Abbes hebben de stichting Corazon Para Los Ninos opgericht en ze steunen met deze stichting een schooltje in Guatemala. Zij zijn in staat om met weinig geld veel te bereiken, het geld komt direct bij de mensen.
Rekeningnummer: 437 850 080 te Amrobank Enschede
Evert-Jan Velzing namens cpln: “Het geld is zeker ontvangen. We zijn dankbaar dat Corazón para los Niños één van de goede doelen mocht zijn op ‘De dag buiten de tijd’, een bijzonder initiatief. Mede dankzij dit soort initiatieven kunnen de kinderen van Salcaja naar school blijven gaan. Leren lezen, schrijven en rekenen maakt dat ze sterker in de maatschappij staan. Dat óók deze kinderen beter voor zichzelf op kunnen komen.”

 

THE INTERNATIONAL COUNCIL OF 13 INDIGENOUS GRANDMOTHERS
www.grandmotherscouncil.com
13 is natuurlijk altijd een mooi getal, zeker voor vrouwen en als ze dan ook nog eens van over de hele wereld komen, oude wijze en gerespecteerde vrouwen zijn, die hun wijsheid delen, en zich inzetten voor een positieve verandering van de wereld – dan zijn wij daar vóór! Zij komen ook in de nieuwe agenda!
Kijk maar eens op hun website – wat een kracht!

Dear NE Zonderhuis, 06/02/09
On behalf of the Center for Sacred Studies, a 501c(3) registered non-profit religious organization of the State of California, Tax ID #77-0572410, thank you so much for your recent donation of $285.00. Blessings to you~ and thank you again for your support. Sandy Emerson for the Grandmothers Council

 

Stichting Chiapas Indianen
www.chiapas.nl

Dit is een Nederlandse Stichting die het werk van Sergio Castro in de deelstaat Chiapas, Mexico, ondersteunt. Sergio bouwt waterputten en -reservoirs, biedt medische hulp, vooral bij verzorging van brandwonden, bouwt scholen en nog veel meer.
Rekeningnr. Postbank/ing 2324010 t.n.v. Stichting Chiapas Indianen te Rotterdam

Karen Hartog namens de Stichting Chiapas Indianen:
“Hartelijk dank voor het overmaken van de donatie voor Sergio Castro’s werk. In overleg met hem zullen we het geld besteden aan één van zijn projecten. Ik heb het laten nakijken door de penningmeester, het geld is eind april op onze rekening gestort. Nogmaals dank voor jullie mooie initiatief en we zullen zorgen dat het geld goed besteed wordt!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *