13 Maan Jaar

13maanjaar26 juli 2018- 24 juli 2019
Rode Kosmische Maan Jaar
(in de Dreamspell – 13 manen kalender)
kin 169

 

Wat kunnen we dit jaar verwachten? 

Tekst: © Nicole E. Zonderhuis
Bron: 13 Manen Agenda – www.mayatzolkin.com

26 juli begint in de Dreamspell Maya Kalender het jaar van de Rode Kosmische Maan. Een jaar wordt genoemd naar de energie van de eerste dag van het jaar: Rode Maan gecombineerd met Toon 13. Toon 13 is het laatste jaar in een reeks van 13. We sluiten een periode af. De Rode Maan staat voor ‘gevoel, universeel water, stroming en zuivering’.

 

In de tijd van het grote Mayarijk was een Rode Maan jaar een goed jaar; het werd geregeerd door de zonnegod Ahau en de regengod Chac. Regen en zon samen maken de Aarde vruchtbaar, en daarom werd een Rode Maan jaar beschouwd als een gelukkig en vruchtbaar jaar, vol van licht, groei en kracht. Na deze droge zomer is een goede regenbui wel welkom!
De kernwoorden voor Rode Maan zijn: Zuiveren, Universeel water, Stromen.
De Rode Maan als Universeel Water is al het water: de zeeën, de rivieren, het water in je lichaam, het water in de baarmoeder, je bloed, je tranen, je snot, je zweet. Je hebt water nodig om te leven. Water maakt ons vruchtbaar; zonder water zouden we uitdrogen en sterven. Door middel van vloeistoffen worden oneindige pulsen vanuit de hersenen door het lichaam naar de spieren en organen gestuurd en vice versa.

Het Zonnezegel Rode Maan is Stromen en Zuiveren.
Water als vloeibare stof stroomt en moet stromen om zuiver te blijven. Stilstaand water wordt vervuild. Rode Maan bezit daarom de kracht om te zuiveren. De Maan aan de hemel zorgt voor de getijden op Aarde; de stroming van de zee als eb en vloed.
Emotie
Rode Maan staat voor gevoel en emotie. In onze taal wordt water en emotie aan elkaar gekoppeld. Net als water stromen gevoelens door je lichaam; Woede voel je vanuit je tenen omhoog kruipen, verliefheid voelt als kriebel in je buik, vastgezet verdriet wordt een brok in de keel. Het spreekwoordelijk “Aan je water aanvoelen.” staat voor je intuïtie ofwel je ‘buikgevoel.’

Niemand weet precies waar emoties zich bevinden in je lichaam (je buik en borstkas?) of ‘hoe’ ze ontstaan. We weten natuurlijk wel wat er gebeurt waardoor ze ontstaan. En we kunnen ze soms wel zien en herkennen: Woede, vreugde, angst, verdriet, afschuw en verrassing zijn goed te herkennen aan de gezichtsuitdrukkingen van de ander. Voor het interpreteren van andere gevoelens zoals bijvoorbeeld jaloezie, tevredenheid, onzekerheid, schuldgevoel, spijt, achterdocht, teleurstelling, wantrouwen, enzovoorts hebben we meer informatie nodig dan alleen de gezichtsuitdrukking.

 

Emoties zijn e-motions = energy in motion – ‘energie in beweging’. Alle e-moties zijn in het moment. Wanneer je de emotie vrij laat stromen, leef je volledig in het moment. Er ontstaan geen blokkades en de volledige les wordt geleerd of het volledige moment wordt ervaren. Het chakra of energiecentrum blijft gezond en groeit zelfs uit de ervaring. Maar wanneer iemand het probeert te onderdrukken, veroorzaakt het een blokkade. En net zoals bij stilstaand water zullende emoties die je onderdrukt je lichaam en ziel vervuilen.

 

Zuiverheid

De energie van het Zonnezegel Rode Maan vraagt ons te leren over onze emoties: om ons te zuiveren en streven naar puurheid van gevoelens, naar sensitiviteit en emoties. Laat alles zijn en observeer je emoties zonder oordeel.

Gebruik water om je lichaam te zuiveren. Bezoek een sauna om te zweten, neem baden, drink veel water, beweeg voldoende. Zorg ervoor dat alle processen vrijelijk door je lichaam kunnen stromen; alleen dan zul je gezuiverd worden. Zorg goed voor je nieren. De nieren zorgen ervoor dat afvalstoffen en een teveel aan water uit ons lichaam wordt afgevoerd. In de traditionele Chinese geneeskunst hebben de nieren (+ de bijnieren, het endocriensysteem, de blaas en het urinesysteem. ) een directe samenhang met het hart en haar emoties. Teveel angst, gebrek aan zelfvertrouwen en veel zelfkritiek beschadigt de nieren.

 

Dit Jaar
In dit Kosmische Maan jaar, wat de energetisch hoogste vorm van Maan energie is, zullen lichtwerkers en zuivere mensen elkaar vinden en op een andere, veel gevoeliger manier met elkaar communiceren. Het zijn niet langer een paar individuen die dit begrijpen en kunnen. Het paranormale wordt normaal. Rode Maan is een baken of zendstation. Als je je opent voor zelfherinnering, word je een baken en ontvanger voor kosmisch bewustzijn. Deze communicatie creëert de geleidelijke opening van het derde oog. Naarmate dit oog zich opent en je communicatie verfijnder wordt, zul je merken dat er meer tekens, signalen en begrip naar je toekomen. Je krijgt contact met je vooruders en met gidsen uit andere dimensies. De tekens zijn voor jou bestemd –  voor je groei en evolutie – als een feedbacksysteem van waaruit je inzicht kunt krijgen over je reis.
 

Afsluiting van een cyclus van 13 jaar
Toon 13 is de laatste toon van de 13. Op 26 juli 2006 begonnen we een cyclus van 13 jaar met het Rode Magnetische Maan jaar.  Dit jaar zette letterlijk de TOON voor de komende 13 jaar.

En omdat Rode Maan handelt over emoties zien we dat het een emotionele periode is geweest. Emotie regeerde deze periode. De 13 Manen Agenda startte op 26 juli 2018 en daarin leg ik uit hoe we de afgelopen 13 jaar geregeerd werden door emoties.13MD13_cover_kl

 

Lees in de 13 Manen Agenda verder over de verwachting van dit jaar, hoe je dit jaar de gidsen kunt gebruiken, en op welke manier we een periode afsluiten. Bestel hem hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *