1 Tovenaar jaar


WITTE MAGNETISCHE TOVENAAR 


Ik verenig om te betoveren
Ontvankelijkheid aantrekkend
Ik bezegel de uitbreng van tijdloosheid
Met de magnetische toon van doelstelling
Ik word geleid door mijn eigen kracht verdubbeld
Kernwoorden van de Tovenaar zijn: 
Ontvankelijkheid, Betoveren, Tijdloosheid
Kernwoorden van Toon 1 zijn: 
Aantrekken, Verenigen, Doelstelling


Jaarbeschrijving door N.E.Zonderhuis ©
Volledige omschrijving in de agenda 1 tovenaar

Witte Tovenaar

Op 26 juli 2019 begon het jaar van de Witte Magnetische Tovenaar. De Magnetische kracht trekt de energie aan om te leren toveren. De witte kleur verfijnt het proces dat we vorig jaar gestart zijn- de Kosmische Maan, onze gevoelt verbinding met de kosmos. 
De Tovenaar staat voor het vrouwelijke; het is de schaal die wijd en leeg is om te ontvangen, die door de tijden heen kan reizen, die weet vanuit haar hart en verbinding met de kosmos. Het is je innerlijk sjamaan die je helpt je af te stemmen op de ‘hogere wil’. Sjamanen en tovenaars staan bekend om hun reizen door de tijd en het maken van verbinding met onzichtbare werkelijkheden door o.a. trancereizen, ceremonie, rituelen, gebeden en dans. De Witte Tovenaar leert ons dat in ieder van ons een sjamaan leeft die in staat is deze verbindingen te maken met het kosmische. De entree naar die wereld ligt niet buiten ons, maar in ons. Juist door het openen van het kroonchacra én het hartchacra kan de kosmische kennis binnenstromen. Als we volledig aanwezig zijn in het NU, vanuit de verbondenheid met ons hart. Diep van binnen weten we alles al en bestaan er geen grenzen tussen het een en ander. Juist in die bijzondere momenten van de magie van het NU voelen we de eenheid met de bron – de verbondenheid met al die andere wezens die op deze aarde rondlopen en kruipen. Juist in de hectische tijden die komen gaat is het  belangrijk om je innerlijk onderscheidingsvermogen te ontwikkelen; om in je hart te weten wat goed is en wat niet, om onze intuïtie te ontwikkelen en ons te trainen in directe communicatie met ons hogere zelf, de spirituele gidsen en Moeder Aarde.  

Nieuwe Cyclus

Op 26 juli 2019 begint een nieuwe cyclus van 13 jaar! 
De Witte Tovenaar is de energie van deze 13 jaar. 
De Tovenaar brengt een nieuw tijdperk.
Het is de Magnetische Tovenaar die deze energie aantrekt. – Ontvankelijkheid aantrekkend.
Het brengt ons een voorspelling van wat we kunnen verwachten de komende 13 jaar en van de potentie die deze tijd in zich draagt. 

Terugkeer van het Vrouwelijke

De Tovenaar luidt een nieuw tijdperk in van 13 jaar. Het is het tijdperk van de Terugkeer van het Vrouwelijke. Vrouwelijk op een manier die vrouwen én mannen past. Vrouwelijke waarden, vrouwelijke wijsheid. In 2012 is een grote cyclus van 5200 jaar ten einde gekomen waar we symbolisch op de laatste trede stonden van een lange wenteltrap, zoals José  Argüelles – vader van deze Dreamspell kalender – het noemde, waar we op 21-12-2012 op het laatste vakje van de Tzolkin kalender stonden. Daar maakten we een oversteek naar een andere wenteltrap. We begonnen beneden aan, met dag 1 van een nieuwe periode van 5200 jaar (13 baktuns) te beginnen met de energie van 1 Draak. Draak is de Oermoeder.
Zij is het grote levengevende principe dat aan het begin stond van alles.  Alles wordt uit de Oermoeder geboren.  Geen idee, geen vrucht, geen steen, geen kind, geen regen… zonder de zegen van de Oermoeder.  Zij maakt het verschil tussen dood en levend met haar levensbrengende essentie. 

HELPERS
Om elk zegel staan hulpkrachten.
Deze hulpkrachten vergezellen het jaar. 
Voor de Tovenaar zijn dat de witte Tovenaar als gids, het Geel Zaad als uitdaging, de Blauwe Hand als occult, de Rode Slang als helper.

Rode Slang is de analoge kracht voor dit jaar.
De slang is niet voor niets het ‘maatje’ van de Tovenaar. Voor de tovenaar of sjamaan staat de slang voor heling: slangenmedicijn kan vergif ongedaan maken, verjongen en ziekte transformeren. Daarom wordt de slang ook gebruikt als symbool voor de geneeskunst; de esculaap. Samen met de kracht van de Rode Slang kun je jezelf verjongen, je kunt materie veranderen en je lichaam genezen.
Slang staat in vele culturen ook voor de bewaker van de heilige kennis. Rode Slang staat voor je instinct en het weten van het lichaam. Je lichaam is het verlengstuk van je hart. Gebruik dit weten van je lichaam als je geest je in de war brengt.  

Geel Zaad is de uitdaging van dit jaar.
Om precies te zijn is de uitdaging van dit jaar 1 Zaad. De Tovenaar is tegenovergesteld aan Zaad. Ze zijn elkaars antipode. Zaad is vol potentie en is gericht als een pijl. Tovenaar juist niet; die mag ontvangen, het is leeg en zacht. Het Zaad staat voor het mannelijke en de Tovenaar staat voor het vrouwelijke principe. 
Het zaad groeit, schiet uit als een pijl, ontploft als vuurwerk. Actie en wel meteen. De Tovenaar is het stil worden, leeg zijn, ontvangen, afwachten. 

Zaad is ook je potentie en je vermogens , deze zijn net als de jaarenergie magnetisch van kracht… Ze zijn enorm krachtig en het is tijd jouw talenten uit te strooien, rijkelijk rondom, om dat te gaan manifesteren wat in je zit. Alles gaat sneller nu.  Dit jaar geeft je veel energie dus houd jezelf niet klein. Maak jezelf groot en gebruik de groeikracht van het Geel Zaad. 
Maak je los van de lijnen: de conditioneringen, oordelen en verplichtingen die je hebt. Bevrijd je van de lijnen waar je aan zit. Feitelijk heb je meer lijnen waaraan je vastzit dan de hond die door zijn baasje wordt uitgelaten. 

Witte Tovenaar is de gids van dit jaar.
Volg het vrouwelijke, het niet moeten, het zacht liefdevolle creatieve en de schoonheid elke keer als je niet weet welke kant je opmoet gaan. 
Zie boven voor de energie.

Blauwe Hand is de occulte kracht van dit jaar.
Het is het Onderbewuste zelf en de verborgen helper. Je beide handen kunnen je helpen om te ontvangen; Je kunt twee handen ophouden als een kommetje.En als je het opgevangen hebt kunnen je handen het omvatten. Maar Hand houdt ook van actie. Pas op dat je niet te snel tot actie over gaat, of in het denken schiet, en je vermogen om te ontvangen weer afsluit.Gebruik je handen om te voelen en de wijsheid van materiaal te ontvangen. 


Reacties zijn gesloten.