Ontdekking bijzondere Maya muurschildering geeft ander licht op 2012

Vandaag is bekend gemaakt dat er muurschilderingen zijn ontdekt in Xultún, dichtbij San Bartolo waar in 2001 mooie muurschilderingen ontdekt zijn.
Het laat bizarre figuren zien die nog niet eerder zijn gevonden. o.a. 3 zwarte mannen gekleed in een lendendoek met nooit eerder waargenomen hoofddeksels, met op de borst en op het hoofd een witte schijf. (Wat geen sieraad is; ’n Maya sieraad hangt altijd aan een ketting.) Dit zie je ook bij de andere (rode) figuur. Het lijkt op een gat in de borst.

Voor de wereld bijzonder is dat op de muren een getallenreeks staat die doorloopt tot ver voorbij 2012,  ‘een ontdekking die aangeeft dat ze voorbij 2012 dachten en de wereld dus niet vergaat.’ Maar dat wisten we allaang dat de Maya’s nooit hebben gezegd dat de wereld zou vergaan.  Slechts dat er ‘iets’ zou gebeuren in 2012 ( en zelfs deze datum weten we niet zeker om er 1) veel gerommeld is met de westerse kalender 2) geen overeenstemming is over de werkelijke correlatie van onze kalender met de mayakalender(s).

De wetenschappers zien in de reekst een mindset: “We keep looking for endings,” expedition leader Saturno said in a statement. “The Maya were looking for a guarantee that nothing would change. It’s an entirely different mindset.”

Wat ik zie, is mogelijk een verwijzing naar de nieuwe mens met een lichtend hart en een lichtende plek op het voorhoofd.

Het artikel verschijnt in het juni nummer van National Geographic.
• Online op: https://news.nationalgeographic.com/news/2012/05/120510-maya-2012-doomsday-calendar-end-of-world-science
artikel in Science
• Bekijk de afbeeldingen
• Bekijk de video

 

Dit bericht is geplaatst in 21 december 2012, Maya, opgraving. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.